Last news in Fakti

13 Септември, 2022 10:29 749 0

Папа Франциск с посещение в Казахстан

  • папа франциск-
  • казахстан-
  • религиозна-
  • среща-
  • посещение

Той ще вземе участие в междурелигиозна среща в столицата Нур-Султан

Папа Франциск с посещение в Казахстан - 1
Източник: БГНЕС

Папа Франциск, който бе предупреден от лекари да не пътува до Украйна в непосредствено бъдеще, ще отнесе днес послание за мир в Централна Азия с тридневно посещение в Казахстан, предаде БНР.

Папата, който заради болки в коляното е принуден да ползва количка за придвижване, признавайки, че трябва да забави темпото или да обмисли оттегляне, ще вземе участие в междурелигиозна среща в столицата Нур-Султан.

85-годишният Франциск заяви в неделя, че 38-ото му пътуване в чужбина от избора му за папа през 2013 г. ще бъде "възможност за диалог като братя, изпълнени с общо желание за мир, за който нашият свят жадува".

Руският патриарх Кирил първоначално също се очакваше на форума на 14-15 септември, но се отказа да участва, с което разби надеждите за среща с папата за войната в Украйна.

Докато Франциск призовава за мир и отхвърля "жестоката и безсмислена война", Кирил защитава "военната операция" на руският президент Владимир Путин и борбата с "външните и вътрешните врагове" на Русия.

В Нур-Султан се чакат около 100 делегации от 50 държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА