Last news in Fakti

15 Септември, 2022 20:00 721 6

Косово: Диалогът между Белград и Прищина трябва да завърши с взаимно признаване

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • европейски съюз

Албин Курти изрази благодарност за тясното сътрудничество между Косово и Германия и за трайната подкрепа на Берлин за косовския процес на европейска интеграция

Косово: Диалогът между Белград и Прищина трябва да завърши с взаимно признаване - 1
Снимка: Shutterstock

Косовският премиер Албин Курти разговаря днес в Прищина с пратеника на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин, пред когото заяви, че диалогът между Косово и Сърбия трябва да завърши с правно обвързващо споразумение за взаимно признаване, съобщи АТА.

Курти изрази благодарност за тясното сътрудничество между Косово и Германия и за трайната подкрепа на Германия за косовския процес на европейска интеграция. Косовският премиер отбеляза също така ангажираността на Сарацин и важната роля, която играе Берлин в региона на Западните Балкани.

Двамата също така обсъдиха регионалните отношения и подчертаха значението на създаването на общ регионален пазар в рамките на Берлинския процес.

По отношение на нормализацията на отношенията със Сърбия, Курти каза, че Косово е показало желание и готовност да участва в принципен и добре подготвен диалог. "Целта на диалога, който трябва да бъде от полза за гражданите и на двете страни, трябва на централно място да бъде постигането на юридически обвързващо споразумение за взаимно признаване", каза Курти.

Вчера в Белград германският пратеник разговаря и със сръбския президент Александър Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да не са чува

    6 1 Отговор
    никога !
  • 3 Да-да

    9 1 Отговор
    Да приключи с взаимно признаване?? Кого ще признават реотаните? Няма граници за наглостта на дребните помияри, американечки лакеи.
  • 4 чико

    2 0 Отговор
    Г Л А Д Н А кокошка ПРОСО сънува . ТОВА не е Боко горнобански да сваля гащите на всеки само да не му разкрият ПОРАЗИИТЕ .
  • 5 Абе

    2 1 Отговор
    Кой създаде проблема да знаем!!!
  • 6 С взаимно признаване

    2 0 Отговор
    Демек Косово трябва да признае Сърбия ли?