Last news in Fakti

30 Август, 2022 16:20 1 533 2

Вучич: На Сърбия е необходим нов "Сръбски блок", който ще защитава интересите на страната

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ана бърнабич

Пред журналисти Вучич заяви, че трябва да се формират центристки движения, някои по-леви, някои по-десни, които се застъпват за Сърбия и които не са управлявани от чужбина

Вучич: На Сърбия е необходим нов "Сръбски блок", който ще защитава интересите на страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес по повод актуалната ситуация в страната във връзка със забранения Европрайд в Белград и това, което се очаква в Косово от 1 септември, че на Сърбия е необходим "Блок на нормална Сърбия - Сръбски блок", за който интересите на Запада и Изтока няма да бъдат на първо място, съобщи Танюг.

Вучич заяви, че в ерата на социалните мрежи и конфликта между великите сили "винаги страда нормална Сърбия".

Едни ще кажат, ако не тръгнем към Запада и не се отклоним от Изтока, се отричаме от модернизма, напредъка и икономическото благосъстояние и това е важно за Сърбия. Други ще кажат, че ако не вържем нашата малка лодка за големия руски кораб, Сърбия е пропаднала и не можем да се противопоставим на сатаната. Но дали тук има сръбски интерес, попита Вучич.

Пред журналисти Вучич заяви, че "трябва да се формират центристки движения, някои по-леви, някои по-десни, които се застъпват за Сърбия и които не са управлявани от чужбина, които обичат своята страна най-много". Затова ще бъде важно да се сформира "блок на нормалността, пристойността, Сръбски блок", поясни Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    9 6 Отговор
    На Сърбия са необходими нов Милошевич и Войводина отделена от Сръбската империя
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: