Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 07:20 1 662 0

Загинал и девет ранени при земетресение в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • загинал

Епицентърът е бил на 37 километра северно от град Сиболга в Западна Суматра

Загинал и девет ранени при земетресение в Индонезия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е загинал и девет са били ранени при земетресение с магнитуд 5,8, регистрирано днес в Индонезия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на местната Служба за метеорология и геофизика (BMKG).

Трусът е станал в 2:28 ч. местно време. Епицентърът на земетресението е бил на 37 километра северно от град Сиболга в Западна Суматра.

Последвали са редица вторични трусове с магнитуд до 5.

Хората в няколко града са били принудени да напуснат домовете си, съобщи пред журналисти началникът на BMKG Двикорита Карнавати.

Засега има информация за нанесени материални щети на пет къщи.

След земетресението, станало в 2:28 ч. местно време, са били регистрирани 53 вторични труса, каза тя и добави, че няма опасност от цунами, но предупреди за възможни свлачища в хълмистите райони.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА