Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 08:03 1 600 52

Калфин: Споменаването на България за взривения мост е част от руската пропаганда

  • ивайло калфин-
  • българия-
  • взривен мост-
  • руска пропаганда

Путин няма да се откаже, защото лично си е заложил авторитета. А взривът на Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение, допълни Калфин

Калфин: Споменаването на България за взривения мост е част от руската пропаганда  - 1
Снимка: БГНЕС

Това че България е замесена в подобно събитие (взрива на Кримския мост, бел. ред.) са пълни измислици. Очаквам категорично отхвърляне на подобна възможност. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ бившият външен министър на страната Ивайло Калфин.
Според него България е била спомената от Кремъл по един "класически стил на интригата". Това е част от руската пропаганда. От доста време, за съжаление, в Русия казват, че не воюват срещу украинците, а срещу целия колективен Запад чрез Украйна. Това е част от наратива, който върви в Русия, обясни Калфин.
По думите му отдавна е била премината точката, която би могла да върне двете страни на масата на преговори, и прогнозира, че конфликтът ще продължи още дълго време.

Подобно отношение към една съседна държава няма да се забрави, независимо дали войната ще продължи още 10 или 15 години, допълни бившият ни външен министър, цитиран от novini.bg.

По адрес на Владимир Путин Калфин отбеляза, че се е "отказал да търси логика в действията на руския президент", който според него в момента е изцяло отдаден на идеята да постигне някаква победа в Украйна, след като първоначалните му планове за превземане на Киев и "денацификация" се провалиха.
Путин няма да се откаже, защото лично си е заложил авторитета. А взривът на Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение, допълни Калфин.

Посочи в заключение, че "не трябва да очакваме, че нещо ще се промени в Москва в скоро време".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 жалки душици сте вие

    42 14 Отговор
    от кога да казваш истината е пропаганда ??? и какво ви притеснява че камиона е бил тук нали това му е работата да обикаля държавите ! някой да е споменавал че имаме нещо общо с него или бомбите ? хората просто казват каде е бил камиона последните дни и това е вие тук се осахте да ревете че имало руска пропаганда

    Коментиран от #19

  • 3 Българин 🇧🇬

    36 13 Отговор
    ЦиРейУ е активирало срещу братушките всичките си пенсионирани слугини в България !
  • 4 На руската пропаганда

    11 20 Отговор
    И вярват само в Уганда
    И една глухоняма панда
  • 5 "Детето

    28 3 Отговор
    на активни борци против капитализма" и с безброй привилегии от соца до днес , пребоядисало се външно за облаги ! Днес фамилилно бейски живот при "врага" на гърба му.

    Коментиран от #31

  • 6 Решено е:

    9 25 Отговор
    Путин трябва да бъде могилизиран!

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А ма моля ви

    10 14 Отговор
    Русия е наш по голям брат, нищо, че ние малките сме му дали,, четмо и писмо,,

    Коментиран от #16

  • 9 факт

    34 7 Отговор
    Калфин е един жалък кариерист, който цял живот гледа да се намърда на някоя хранилка. Дори през ум не може да му мине, че не е уместно никому непознат индивид да критикува просташки световен лидер като Путин. А политическият му анализ е на ниво първи клас, дечицата със сигурност биха решили, че е много умен и значим.
  • 10 Руските шпиони в България

    8 19 Отговор
    Трябва да бъдат изловени и депортирани
    в родината си. НЕМЕДЛЕНО!!!

    Коментиран от #26

  • 11 Рико

    5 8 Отговор
    Има мост, има спор ....
  • 12 Търновец

    17 2 Отговор
    Много рано почнаха приказки "възможно е" само че никой не дава доказателства, а тази интернет страница се казва Факти. Ако говорим обаче за подправени факти трябва също да споменем Мосад, особено с публикувани преди повече от 20 г в Чикаго Трибюн изявления на Израелското разузнаване за "ядрено оръжие в Ирак, и че Садам купувал уран от Судан.." пълни лъжи. Тогава ЦРУ доказа че Мосад лъже, а сега ЦРУ още не е казало нищо за моста.

    Коментиран от #37

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Калфинеее

    21 7 Отговор
    никой по студията не говори за кухите фирми нарочно създадени за да се прикрие товара и да се объркат службите. Щом е спомената Бг, то не е напразно, защо не е спомената друга държава, а точно Бг, значи има нещо гнило в тази история и нашето участие не е току така подхвърлено без причина. Да не зачекваме, че боеприпаси проидведени у нас, се откриват в Украйна, като руснаците ги показаха, а вие продължанайте да отричате, че нявате сестра. Не само имате ами тя си е баш от бранша на древния занаят.

    Коментиран от #24

  • 15 Тома

    19 5 Отговор
    Вчера по бтв николай русатев им каза на нашите политици да внимават какво казват за конфликта в украйна ама кой да чуе
  • 16 Летописец

    26 8 Отговор

    До коментар #8 от "А ма моля ви":

    Нищо , че Русия ни е дала сегашната Трета Българска държава . Ние гледаме да се присламчим към силните на деня : по-рано германци , сега американци ..

    Коментиран от #29

  • 17 Видяла жабата, че подковават коня и.....

    24 4 Отговор
    Смятам, че ни си дорасъл( разбира се не с годините) за да коментираш, анализира........ какъв е Путин, какво е искал да каже, какво се опитва да направи..... прекалихте с всичките си инсунации.казаха,че камиона минал през България, това, не значи, че е намесил България. Ако е минал през България, според вас трябва да кажат че е минал през Шотландия? В момента цялата политика на България се върти около Украйна. Престанете да се правите на големи специалисти и анализатори в този конфликт и погледнете собствената си държава. Ако бяхте наистина такива България нямаше да се намира на опашката на всичко и всички.
  • 18 Калфин, Завършен Толуп!

    23 5 Отговор
    Цял живот на Държавната Софра!!
  • 19 Вие сте жалки душици

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "жалки душици сте вие":

    Русия директно ни обвини че имаме пръст в тая работа.
  • 20 Господин клоун

    21 6 Отговор
    Е добре не воюват ли с запада? Русия създава война с държава която не е в НАТО. Всички обаче я въоражават. Отиват “доброволци” от Англия ЕС Канада Австралия САЩ ползва се рязузнаването и сателитите на САЩ и Англия. Води се икономическа война чрез санкции. Води се информационна чрез медии. Това не е ли пълномащабна прокси война. Основавяща се на лицемерие и лъжи и двоен стандарт? Защото колко войни направиха САЩ. За тях нищо те могат
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 България не е замесена !

    6 12 Отговор
    Активно мероприятие на ФСБ !
  • 23 нбикл

    20 5 Отговор
    Калфа, руските служби работят много добре и са разнищили маршрута на камьона. Въпроса е коя служба иска да вкара България в капана на войната запалена от краварите. Дали от козяк и цирей ю, дали са намесени и английските псета заедно със службите на бандера фашистите, искат и бутат българите във пропаста. А вас предателите ви знаем че ще лъжете кои колкото може. Все пак ви плащат и ви дават хубави постове с големи заплати. Като почнат да мрат и българи тогава ще се събудят и службите за противодействие. Ще затриете България бре предатели.
  • 24 всичко е бизнес

    5 13 Отговор

    До коментар #14 от "Калфинеее":

    И да имаме участие какво от това?Навремето болшевиките платиха на нашите комуняги да взривят църквата „Света Неделя“.

    Коментиран от #39

  • 25 гост

    17 3 Отговор
    "Гузен негонен бяга".Руснаците казаха че камиона е тръгнал от България,а не че българите са участвали.Между другото,заради такива като калфин и корни БСП от 1000000 стана 200000.
  • 26 Да изселим

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руските шпиони в България":

    Бялата Златка от България!
  • 27 горски

    12 4 Отговор
    Нас винаги ще ни замесват в подобни далавери.Защо,защото се навираме зарлем м/у шамарите.Говорим едно,а вършим друго.Така беше в соц-а ,така е и сега.Кой ще вярва на държава,чието народно събрание е взело решение да не се изпраща оръжие в Украйна,а нашите заводи работят на три смени,аи всеки ден се пълнят украински самолети със забулени пратки по тъмни доби. Както и с евросредствата,така и политиката ни.Ние сами не си вярваме,а искаме някой друг да ни вярва ......
  • 28 евро-атлантик с висока заплата и пенсия

    20 1 Отговор
    Този наш "социалдемократ" зароби българските пенсионери и ги обрече на мизерия с пенсионната система, която наложи като министър!
  • 29 Пенчо бре, ЧЕТИ !

    7 13 Отговор

    До коментар #16 от "Летописец":

    Русия не е държава а империя на злото, което взима и нищо на никой не дава!
  • 30 пламен

    5 10 Отговор
    Какво и да прави русия, тя е бита карта. Вижте на чия страна са лузъри като Унгария и България и ще знаете кой ще загуби. Вижте на коя страна е Гърция и ще знаете кой ще спечели. Исторически това е доказано.

    Коментиран от #33

  • 31 Е да де,

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от ""Детето":

    те,комунистите-тва им е коронният номер.Хамелеонът ряпа да яде пред тях.Мноо ги умеят тия работи

    Коментиран от #32

  • 32 Тоя не беше ли евродепутат?

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Е да де,":

    Добре,че на всякакви,а и на всички евродепутати им дават шанс след евродепутатстването да заемат няква позиция в смученето на пари,иначе тоя щеше да си остане продавач на вестници.
  • 33 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "пламен":

    Пламенке, и България и Унгария са печелили войни, но една друга държава не е печелила никога - Германия:) Кравария също никога не е печелила война когато е била сама срещу врага си, затова след Виетнам и Корея винаги обикалят хванати за ръчичка с Великобритания и Франция.
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    РУСКА пропаганда ФАКТ е
  • 35 Госあ

    5 0 Отговор
    Ясно е, че в този терористичен атентат са участвали евроатлантиците. Ако трябва да сме честни, най вероятно и нашите служби са замесени.
  • 36 Въпрос и не само

    4 0 Отговор
    "класически стил на интригата". Това е част от руската пропаганда." ? ? ?
    А да се обвинява Русия абсолютно за всичко, даже когато виновникът се признава в престъпления и НЯМА НИКАКВИ доказателства за вината на Русия това чия ПРОПАГАНДА е ?

    Коментиран от #46

  • 37 Неееее

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Търновец":

    Точно ЦРУ каза, че Украйна стои зад убийството на Дугина, също и зад атентата на моста. Между другото и един от администрацията на Зеленски написа в социалните мрежи, че Украйна е направила атентата на кримски мост..

    Коментиран от #52

  • 38 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    Калфин каза че в България няма корупция по границата.
  • 39 Амиии

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "всичко е бизнес":

    Какво от това ли? Знаеш ли какво правят американците при атентат на тяхна територия? Сриват ги със земята терористите. Как мислиш? Русия как би постъпила? Дали като американците да направи Бг лунен пезаж както правят американците?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 34567

    3 1 Отговор
    Хайде и тоя обърна палаченката,за да му е по-удобво на джобето
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами

    1 0 Отговор
    Има ли държава извън НАТО, която да захранва Украйна с оръжие, инструктори, ЧВК и други наемници? Няма. Е не воюва ли НАТО срещу Русия посредством Украйна?

    Коментиран от #44

  • 44 Орби

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    Да даваш оръжие не означва да воюваш.Това е подкрепа.А наемници винаги участват и от двете страни.Не ги наема нато а Украйна.

    Коментиран от #48, #50

  • 45 Калфин

    1 0 Отговор
    Не забравяй,че помним колко партии смени,беше депутат,не беше избиран много пъти също не забравяме.Остава да се домогвате до разни чужди сили.И за да ви харесат и да плюете по Русия.Знаем и без тебе за този камион от ДАНС и че няма нищо общо.
  • 46 Ал Бунди

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Въпрос и не само":

    Ха..нямало доказателства..ако си извадиш празната тиква от там, дето сядаш, ще видиш тоолкова много доказателства, че свят да ти се завие. Всъщност съм сигурен, че много добре ги виждаш доказателствата, ама 4хл мутрофанки са си 4хл мутрофанки...доста добра заработка, дори и при сегашната стагнация, нали?
  • 47 РУСИЯ Е!

    1 0 Отговор
    НАЙ- ПАЗЕНОТО В СВЕТА СЪОРЪЖЕНИЕ- КЕРЧЕНСКИЯ МОСТ, С 10 СТЕПЕНИ НА ЗАЩИТА НЕ МОЖЕ ДАБЪДЕ ВЗРИВЕНО ОТ КАМИОН ПЪЛЕН С ВЗРИВ. НЯКОИ СВОИ, РУСКИ СИЛОВАЦИ СА ПОМОГНАЛИ КАМИОНА ДА СТИГНЕ ДО МЯСТОТО НА ВЗРИВА. ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОБВИНИ РУМЪНИЯ, А ОБВИНЯВА РАЗКРАЧЕНА БЪЛГАРИЯ ЗА ТОВА? ЗАЩОТО ТАМ ИМА НАТОВСКА ВОЙСКА И МОЩНА НАТОВСКА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА. А НАЧЕЛО НА РУМЪНИЯ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, А НЕ КУХО НИЩО.
  • 48 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Орби":

    Твоето е демагогия. Наясно си, ама нали си укролюб - така ще говориш.
  • 49 дядото

    1 0 Отговор
    възможно е г-н калфин,всичко е възможно.но възможно ли е да се създаде правителствена комисия у нас,която да провери и обяви резултати.защото народа не бива да знае,но кажете чия собственост е фирибота бургас-грузия,та бойко излезе веднага с категорично изявление.много въпроси и никакви действие и отговори.
  • 50 Ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Орби":

    А Натовските генерали какво правят в Украйна? Наемници ли са на фронта? И кой плаща на тези наемници? Украйна? А Украйна от къде има кинти? Официално колко пари са дали американците на Украйна? А ЕС?
    Нато воюва с Русия на територията на Украйна! Това и малките деца го разбраха.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Търновец

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Неееее":

    За около 2 дни едва ли е възможно пълно разследване - ако Украина е разрушила моста с бомбата и ЦРУ го казва на втория или третия ден значи има агент около Зеленски: ЦРУ има интернет страница и отдел за връзки с журналисти и дори обикновени хора могат да питат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания