Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 09:13 797 2

Турция и ОАЕ разширяват сътрудничеството си в областта на военната промишленост

  • турция-
  • оае-
  • отбрана-
  • сигурност-
  • сътрудничество

Президентите на Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ) са обсъдили двустранните отношения в разговор по телефона

Турция и ОАЕ разширяват сътрудничеството си в областта на военната промишленост - 1
Източник: БГНЕС

Президентите на Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ) са обсъдили двустранните отношения в разговор по телефона, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на дирекцията по комуникациите на президентството на Турция, предаде БТА.

Мохамед бин Зайед Ал Нахаян се е обадил вчера на Реджеп Тайип Ердоган и двамата лидери са обменили мнения по двустранни въпроси, включително сътрудничеството в областта на инвестициите, търговията, енергетиката, транспорта, инфраструктурата и технологиите, се отбелязва в изявлението на дирекцията.

Президентите са се договорили също така за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на военната и отбранителната промишленост.

Президентът на ОАЕ е изразил съболезнования на Ердоган във връзка с взрива във въглищна мина в петък в северния турски окръг Бартън, при който загинаха 41 миньори и много други бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: