Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Октомври, 2022 20:41 45 767 245

"Никой не ме иска, защото съм рускиня": тъжната история на Таня, която искаше да избяга в България

  • мобилизация-
  • русия-
  • рускиня-
  • българия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • война-
  • таня-
  • бягство

Бяга от Путин в България, но е принудена да се върне в Москва. Какво е видяла и преживяла в София?

"Никой не ме иска, защото съм рускиня": тъжната история на Таня, която искаше да избяга в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Таня е рускиня на 19 години. Преди три месеца пристига в България с туристическа виза, за да работи. Семейството ѝ в Москва е бедно: баща ѝ няма работа, а майка ѝ е "чистачка в домовете на богатите". На телефона си ми показва картата на Москва: "Ето, виж, тази червена линия огражда центъра на Москва. Тук живеят богатите, в представителната Москва, където всичко прилича на Европа. Останалото е ужасна бедност и мизерия. Аз живея отвъд червената линия, в малък апартамент с майка ми, баща ми, сестра ми, баба ми и дядо ми. Едва се побираме в две стаи и малка като килер кухня", разказва момичето.

"Не искам да живея повече в Русия, там е страшно"

Още новини от Украйна

Таня си представяла, че след като дойде в България, ще може да остане тук завинаги. Защото не иска да живее повече в Русия. "Скарах се със семейството ми, защото те са поддръжници на Путин. Нещата, които се случват в Русия, са страшни. За всяка непреценена дума на публично място може да получиш глоба или да те вкарат в затвора, защото следят с камери и подслушват всичко. Може да те затворят дори ако не им хареса как си облечен. Моя близка приятелка е била задържана, когато излизала от метрото, защото имала пиърсинг и татуировка и била с много къса пола. Нищо не е прегрешила, но я закарали за проверка в районното. Взели ѝ документите и телефона, разпитвали я някакви глупости и се държали с нея цинично и вулгарно."

Таня изглежда уплашена и притеснена. Разказва за хотела, в който я наели на работа в София: "Не сключиха никакъв договор с мен, нито ме регистрираха, че живея в хотела. Казаха ми, че ще ми плащат в брой. Първо започнах като камериерка. Работата е много тежка и се чувствах ужасно, защото всички се отнасяха с мен много зле, не само защото съм рускиня. Изненадана съм колко поддръжници на Владимир Путин има сред персонала на хотела. Те вярват, че войната на Русия срещу Украйна е оправдана, че зверствата на руската армия не са се случвали, че това е пропаганда на украинците. Когато им разказвам колко трудно се оцелява в Москва днес, колко високи са цените, как хора живеят в страх и мизерия, те просто не ми вярват. Не ми повярваха и когато обяснявах как никой в Москва не може да излезе на улицата и да каже, че е против войната в Украйна, против Путин и режима му. Имам приятели, които в началото на войната се опитваха да протестират, но много бързо ги "дисциплинираха" - някои от тях бяха глобени с космически суми. Ако не можеш да си платиш глобата, те изпращат да работиш в лагер. А от там връщане няма. Един мой близък изчезна, след като на първите протести беше с плакат на улицата. Надявах се, че в България ще намеря хора, които мислят като мен, а то все едно съм в Русия", споделя Таня и продължава:

"В края на първия месец от работата ми в хотела бях съсипана, защото не ми платиха, излъгаха ме. Но нямам договор, не познавам никого тук, дори нямам право да работя с туристическата ми виза. Бях без никакви пари, затворена в една малка стаичка в хотела и дори не можех да се върна в Русия. Преместиха ме в ресторанта, където сервирах храна на гостите, но там започна другият ад. Мениджърите са ужасни - крещят, обиждат, държат се с мен така, сякаш съм слугиня. А един от сервитьорите постоянно ми правеше неприлични предложения. Започнах да се страхувам все повече. Вечер влизах в стаята си, заключвах вратата, но всеки шум отвън ме плашеше."

Таня иска да напусне хотела и да остане в България, но легално, с виза, която ѝ позволява да си намери друга работа и квартира. Разказва, че е проверила, но в момента в България е невъзможно руснаци да получат статут на бежанци. Освен ако нямат доказателства, че са репресирани от режима на Путин. "Аз, за добро или лошо, не съм била арестувана в Русия. По вашите закони нямам никакви реални основания да искам да остана в България. Но в действителност имам огромни основания да искам да се махна от Москва. Мечтата ми е да уча, мечтата ми е да живея спокойно и без страх, но в Русия, за разлика от България, това е невъзможно. Мечтата ми е да не съм част от руското общество, в което повечето хора сляпо вярват на руската пропаганда. Но не мога да се махна оттам, защото няма къде да отида. Никой не ме иска, защото съм рускиня. Сега визата ми изтича и чакам от хотела да ми дадат заплатата, за да си купя билет за Москва."

"Моята врата за света се затваря завинаги, а съм само на 19"

При следващата ни среща Таня вече има самолетен билет за Москва, а в Русия е започнала военна мобилизация. 19-годишната Таня е още по-уплашена. "Може всеки момент да изпратят баща ми на фронта. Той се крие, за да не му връчат призовка. На мой познат я връчили, когато се прибирал."

"Не знам как да постъпя. Разбирам, че сега трябва да съм до семейството ми и да ги подкрепям, но в същото време осъзнавам, че ако замина за Москва, никога повече няма да се върна в цивилизования свят. Това ме натъжава може би повече от всичко. Моята врата за света ще бъде затворена завинаги, а съм само на 19 години. Какво ще правя в Русия? Ще чистя домовете на богатите като майка ми. Тъжно е на 19 години да знаеш, че отиваш в страна, в която нямаш бъдеще, защото е управлявана от диктатор", казва Таня.

Три дни по-късно получавам съобщение от Таня, че вече се е прибрала в Русия. Текстът ѝ е изпълнен с тъжни емотикони. Изпращам ѝ линкове с информация за български университети, където може да кандидатства и така да се върне отново в България. Отговорът ѝ: една разплакана емотиконка.

Автор: Николета Атанасова


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 257 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ротшилд

    149 79 Отговор
    Путин ми изпари 57 трилиона долара, рева с кашерни емотикони
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шефкет

    34 85 Отговор
    Тана ила нии тъ искъми

    Коментиран от #217

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо мацо

    354 106 Отговор
    Тая статия е ИСП (исмукана от среден пръст)
  • 10 Какви

    414 157 Отговор
    Са тия простотии?!!? " Ужасна бедност" и.т.н....Всеки може да види и провери в интернет какъв е животът в Русия, и той не е такъв. Богат не е, но не е и такъв какъвто го описват. " Ужасна бедност" е при нас, всички го виждаме, и знаем, че и по зле ще става, за дебили ли ни мислите? Аман от долнопробна пропаганда..19г. руския, пък нямало кой да я приюти?! Да бе, точно тъй ще да е било..

    Коментиран от #132, #156, #225, #227

  • 11 Сатана Z

    279 140 Отговор
    Не се коси Таня,след победата ще живееш в обширен апартамент в Берлин на ул.”Унтер дер Линден”.Ще имаш лична прислужница,която е стажувала в Европейската комисия.Немците ще работят за теб,а не ти за тях.

    Z

    Коментиран от #51, #161

  • 12 Соломон

    284 68 Отговор
    "Момичето" от снимката, явно е "пропуснало" някое друго десетилетие от живота си ! :)

    Да ОПЛАКВАШ, тези които НЕНАВИЖДАШ е ЛИЦЕМЕРИЕ !

    DW ( Дойче Веле, с поредната си ЛИЦЕМЕРНА СТАТИЯ ) !
  • 13 ГУМЕН КРАДЕВ

    169 243 Отговор
    България е пълна с болни путлеристи и русопили !

    Коментиран от #31

  • 14 Свободни

    238 64 Отговор
    съчинения.
  • 15 111111

    218 58 Отговор
    Пропаганда
  • 16 Винкело

    254 56 Отговор
    Дойче Велето тия може да ги пробутва на дойчовците. Настанили я в стая в хотела, купила си билет до Москва със заплатата, дето не й я били дали...

    Коментиран от #44

  • 17 Пеяме

    105 30 Отговор
    Троловете налазиха темата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българския русофил-петоколонник

    127 175 Отговор
    е по долен и от рашляка путинист. Най-голямото зло на 21 век в съвремена България! Представете си, щом тези "хора" са в състояние да уплашат една рускиня, за какви зомбирани създания говорим.
    Всичко това е постигнато умишлено и с десетилетия работа от комунистическия режим. Превърнали са българите в безмозъчни зомбите, който дори и в лицето на реалността не са способни да въстанат срещу поробителя си !
    Това тук е невероятен успех на комунистическите техники за промиване на мозъка и трябва много внимателно да бъде документирано и изучавано. Това промиване на мозъка е толкова дълбоко, че когато момичето оспорва заложените в зомбитата данни, те стават агресивни към нея. А тя е рускиня !!! Те я виждат като предател и враг на държавата, без те да са граждани на тази държава !!! Удивително 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

    Коментиран от #32, #43, #148

  • 20 Младите бягат от Русия

    84 66 Отговор
    Следя ютюб каналите на блогърите Ники Прошин , Наташа и depressed russian всичките избягаха от Русия !

    Коментиран от #167

  • 21 Анонимен

    170 17 Отговор
    Горката не е сполучила на работодател, хотелиерите и ресторантьор са злобни душици, мърлячи и мошеници, като им влезеш в кухнята е пълна отврат. В останалата част на Европа има синдикати, тук е пълна анархия.
  • 22 Семейни богати

    14 45 Отговор
    С добри доходи си търсят втора жена
    Уредена виза и брак
    Къща кола. Моля за дискретност и да си изпълнява съпружеските задължения. Знаем че много млада но бракът в една посока връщане няма. Никакви извън брачни връзки.
  • 23 аз я искам

    72 22 Отговор
    "Никой не ме иска, защото съм рускиня": тъжната история
  • 24 Смешници

    198 50 Отговор
    Хайде престанете с лъжите вече ,срама нямате ли? Дайте и моя Ник да се свърже с мен ,аз ще и дам място да живее и работи където пожелае от трите държави (Испания ,Русия ,Франция ) и и обещавам пълна закрила.Не ви ли омръзна от лъжи и пропаганди на толкова ниско ниво Факти публикувайте телефон на кой мога да се свържа с момичето и съвсем безкористно ще поговоря с нея и с лично с ваше наблюдение,че момичето ще получи абсолютно всички нормални удобства за работа и живот,но се съмнявам,че този разказ и истински и не само ,че няма да направите каквото ви казвам ами и ще ме изтриете .Ако решите аз съм насреща ,но се съмнявам в истината на тази история .

    Коментиран от #37, #231

  • 25 котАрак

    87 52 Отговор
    Намерила къде да избяга от Путин,в 16 република на СССР
  • 26 Бесен- _Язовец

    154 37 Отговор
    Майсторите на късия разказ DW
  • 27 Вутето

    15 93 Отговор
    Тя грозна и няма цица за тва не я иска никой!!!

    Коментиран от #155

  • 28 Бля,бля

    145 53 Отговор
    Абе откъде ги кОпате тези истории? Искрено и лично отдавна преустанови предаванията,може да се пробва в "Лична "драма" ,ама много политически привкус та и за там нестава. И междудругото мацката сигурно е запозната и за българските богоизбрани къде живеят,а така е по цял свят.За едно е права обаче българите в 80% обичат Русия и винаги ще я обичат. Лично аз МРАЗЯ КРАВАРИЯ БЕЗПЛАТНО.

    Коментиран от #79, #203, #232

  • 29 Рускините го измислиха!

    31 38 Отговор
    Хващат си някой германец - пенсионер и се заселват в България!
  • 30 Минувач

    139 36 Отговор
    Kолко дълга статия, цял ферман под надслова - една жена каза. Коя е тази, кой провери има ли такъв човек, кой провери дали всичко това е истина, което казва. Защо да ни интересува някакъв бих казал безличен разказ? Защо не се пита и публикува разказ на някоя 19 годишна украинка от руски произход от Донбас, да разкаже и тя за последните 8 години? Или някоя донбаска майка, загубила детето си от уктаинските обстрели? Как, ако има такава цензура в Русия, то всеки ден ни показват изявления на опозиционерите им, а в Германия глобяват 4000 евро за символ Зет?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пиздюхин

    68 26 Отговор

    До коментар #19 от "Българския русофил-петоколонник":

    Верно ли вярваш на фейк новини?! !
  • 33 Киро Канадски

    104 31 Отговор
    Поредно тиражиране на глупави съчинения от някое немско бюро. Стига, бе е. Излагате се. Вие журналисти ли сте, мисирки?
  • 34 Котка ученият

    83 29 Отговор
    Малък лъжец. Всеки може да начертае червена линия на бедността в Ню Йорк или Париж.
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 7 Отговор
    ТАНЯ то ЖИВОТЪТ е БОРБА не се ПРЕДАВАЙТЕ

    Коментиран от #65

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бля,бля

    36 19 Отговор

    До коментар #24 от "Смешници":

    След като искаш телефон на ФАКТИ при положение ,че накрая на страницата има "контакт с нас" едва ли ще и помогнеш.

    Коментиран от #46, #48, #53, #120

  • 38 !!!?

    55 24 Отговор
    "Кат Русия няма втора" !!!?

    Коментиран от #72, #86

  • 39 Бесен- _Язовец

    50 28 Отговор
    В България искат Кончита Вурст!
  • 40 Хахаха

    50 73 Отговор
    Русия е блато. Нисой не иска там, дори русофилите.
    Копейкин да кара Лада, а?
  • 41 МАЛКА пенсИЯ

    51 10 Отговор
    За Москва,не знаю,но80-те,бях,в Киев,Одеса.В ГРАДОВЕТЕ,БИВАШЕ,НО ДЕРЕВНЯТА ИМ,НЕ МИ ГОВОРИ.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хохо Бохо

    75 23 Отговор

    До коментар #16 от "Винкело":

    Прав си!
    Факти ни пробутват фейкове:

    Била си "купила билет до Москва със заплатата, дето не я и били дали..."
  • 45 Жоро

    27 76 Отговор
    1) С нищо не сме ви ДЛЪЖНИ
    2) Харесваме ви НИКАК
    3) Имаме ви доверие НУЛА
    Връщай се към РАШАТА и се оправяйте сами.

    Коментиран от #96

  • 46 Смешник

    97 22 Отговор

    До коментар #37 от "Бля,бля":

    Искам публично ,не анонимно.Искам публично да разоблича Факти в лъжа за това започвам от комвнтарите,вече съм се обаждал на телефоните и всички като чуят защо се обаждам ми затварят телефоните.Така че за това пиша тук за да стане ясно че факти са майстори на лъжите и пропагандата .

    Коментиран от #49, #166

  • 47 ХиХи

    46 28 Отговор
    Познавах 30 годишна Рускиня, въртеше куп мъже в София на малкоя си пръст, 19 годишна може много повече
  • 48 ти какво си разбрал

    33 17 Отговор

    До коментар #37 от "Бля,бля":

    Чети какъв телефон иска. Телефон за свръзка с момичето. Ти всичко ли четеш накриво и всичко ли разбираш наопаци?
  • 49 Хаха

    16 15 Отговор

    До коментар #46 от "Смешник":

    Ма те са сифейкти от години, аз само пиша тук
  • 50 7956

    66 25 Отговор
    Това съ пълни глупости!!!
    Измислици премислици!
    Създадени в аналагона на първо управлени на ДС в ДВеле.
    По-пошло е от филма Второто освобождение
  • 51 Пак си на бело

    39 49 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Ква победа бе?Кви пет кинта.Победа НЕТ!А тая 19 годишна рускиня ще продължи делото на майка й.Тва е.От дупка трудно се излиза.Баща безработен,майка прислужница в домове на богатите.Дом-социалистически,скромен и тесен кат дядовата ръкавичка.Заплати ниски и поради това и скъпотията става двойна.Коо ти обяснявам?Руска беднотийка.Кога ли е било по-добре?

    Коментиран от #55

  • 52 хихи

    47 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Снимката е илюстративна...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дойче веле 🚾🚮🤑

    40 24 Отговор
    Тъпи сте 🚾🚮🌈🤑
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Танче

    39 6 Отговор
    аз ще те взема! Имам място в къщата, цял етаж ще ти дам.
  • 57 Смешници

    72 21 Отговор
    Факти защо не публикувате нашите приятели от европейското семейство (Испания ) как се подиграваха с Лудогорец и с България .Как е възможно да нямаме посланици в Испания с топки .Цяла сутрин по радио копе слушах само подигравки по адрес на Лудогорец и България .Или ви интересува само колко е лоша Русия зно че ни имат за подбив и се подиграват с държавата ни ви е все едно .
  • 58 Котка ученият

    27 31 Отговор
    Странно е, че при недостиг на работници в Русия баща й е безработен. Това го характеризира като човек, неспособен да оцени себе си. Такива хора винаги са пасивни, безразлични, обиждат се на целия свят и правят семействата си нещастни. С други думи, на момичето липсваше любов. Причината за бягството е негодувание и студени стени.

    Коментиран от #222

  • 59 Анонимен

    59 24 Отговор
    Аффторка срам и позор с тоя пасквил удари дъното вече аре бягай м и н д и л
  • 60 Иван4о

    42 40 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Сега Путинистите действат както правеха хтлеристите, дори по-лошо: Славяни избиват славяни.
  • 61 Водка

    31 26 Отговор
    Самата истина за koчината с репресии срещу народа. Тъп народ който търпи да го мачкат.
  • 62 Снимката е от преди 6 дена и познайте..?

    49 19 Отговор
    ... статия във The Washington Post: Russia is suffering from the same problems that doomed the Confederacy
    ... и текстът под снимката е:
    A woman looks at pictures of servicemen who fought in Ukraine during a street exhibition, “Heroes With an Eternal Russian Heart,” in Moscow on Monday. (Yuri Kochetkov/EPA-EFE/Shutterstock)
    Като видите автора няма смисъл да четете свободните съчинения, камо ли да ги коментирате.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ТИР

    46 26 Отговор
    Еее най накрая намерихте Рускиня беженка в богатата европейска страна България,,,,
    1992г в Москва уличните телефони бяха безплатни горивото 5 долара 100 литра,а хората дружелюбни,,, Много щастливи бяха да срещнат Българин,,,
  • 65 ТАНЯ

    20 8 Отговор

    До коментар #35 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не се предавам, но вие скоро ще се предадете!
  • 66 Котка ученият

    24 22 Отговор
    Милиони млади хора търсят причините за своите нещастия в други хора, страни и градове, но остават разочаровани от още по-големия студ и безразличие на света около тях. Посъветвайте я да се върне при семейството си.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Дааа

    39 21 Отговор
    Ето и ключът от бараката на Дойче Веле и пътя към светлото бъдеще: ""Скарах се със семейството ми, защото те са поддръжници на Путин" ! Блага дума- железни врати отваря!
  • 69 Нострадамус от Злокучене

    41 44 Отговор
    Руснаците нямат място в България.Най-интересното е,че родните русофили,говоря за младите,а не за дървените селяндури,които навремето бачкаха в Коми и довлякоха по някоя "рускиня" от целият етнически спектър в тогавашният СССР,та сегашните кратунковци нещо не си падат по рускините.Независимо дали са путинистки или не.И на морето ми прави впечатление,че се държат зле с тях,независимо,че огромната част от морските селяндури са путинофили.Почвам да се съмнявям,че родните русофили са гейове или най-малкото абсолютни смотаняци,които не могат дори една рускиня да "свалят".Шушляци.
  • 70 Соваж бейби

    37 22 Отговор
    Ами да се пробва в някой Парижко гето например 93 ...))) или Марсей в Кастеллан.Явно само в България настаняват мигранти в хотели и на социални колкото заплата на работник в държавата дето бъхти от сутрин до вечер.Иначе малко послъгва специално в Москва са богати хора има и мизерия ама то е по цял свят и Бронкс не е по различно.Мацето какво иска -вила в Марсей ,ролс ройс и яхта ли ?

    Коментиран от #81

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сега

    58 23 Отговор
    Западна пропаганда, смесена с украинска. Това е пълна измислица. България е гостоприемна и добра към всички чужденци.
  • 74 Госあ

    52 17 Отговор
    дойче веле наистина имат съвсем безвкусна и дори грозна пропаганда.

    Коментиран от #83

  • 75 Котка ученият

    11 23 Отговор
    Може ли България да замени руската си майка?
  • 76 ФашизоидаПухлер

    21 13 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Щом си избра Karlsruhe значи знаеш, че из вертепите е пълно с рускини и сръбкини , а не с украинки. Значи знаеш и Вова - кокала, който върти руските бардаци и вече 10 години живее в президентския апартгамент на хотел Леонардо да зоопарка. Май нищо не знаеш , а ?
  • 77 Свирепа Западна Пропаганда

    43 20 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Егати пропагандата и дезинформацията. Същата като с ковид грипа.
    😄😁😀











    😄😁😀
  • 78 Верно ли

    34 22 Отговор
    Хахахаха, добре се посмях на новата "Лична драма" от Зелето, ама тази даже и с малко нотки от " Истински истории" по БТВ и некви там Съдби по Нова. Те хубаво ги спряха тези предавания за промиване на мозъци, но ето - сега ги четем в Зелето.
  • 79 Иван4о

    22 41 Отговор

    До коментар #28 от "Бля,бля":

    Има няколко русии, аз обичам тази на царя-освободител и се покланям всеки път, когато минавам край паметника пред Народното събрание. Мразя тази Русия, чиито войски нахлуха в Б-я през 1944г. - без повод ни окупира и наложи за 45 год. комунистическа (наричаха НА ПРОЛЕТАРИАТА) диктатура. Сега е Русия-агресор с/у славянска държава. Каквато беше хитлерова Германия, която е мразена.

    Коментиран от #94

  • 80 Само напомням

    48 23 Отговор

    До коментар #7 от "Пеяме":

    Западна фашистка пропаганда - те имат опит с това.

    Вълкът козината си мени, но нрава - НЕ.
    😉












  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Шерлок Холмс

    40 23 Отговор
    Прочетох "истинската" история на Таня на 19 г от Русия, прочетох част от коментарите (най-вече тези, които пишат факти)
    Заключенията ми Уотсън:
    1. Снимката няма нищо общо със статията
    2. Статията очевидно е литературна измислица
    3. "Журналист" с име Николета Атанасова има
    Случаят се закрива
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Дидо

    14 39 Отговор
    Ама това е гадна козяшка пропаганда,редовно гледам канал первой ,там сказаха че в пРосии е мед и масло,хората са богати,няма кал,всеки си има вътрешна тоалетна с хладилник пълен с водка,хората обичат късият джуджак Путин до получа и все чудесни неща,как може такива джендърляшки факти???!!!

    Коментиран от #85

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Соваж бейби

    3 18 Отговор

    До коментар #81 от "ШЕФКЕ,":

    От офиса ми ,пушалнята минавам за малко ,безпартийна личност съм ,само за истината уеш !Приятна вечер

    Sexion dAssaut - Ma direction (Clip officiel)
  • 88 Башар

    26 19 Отговор
    Измислици на западаната пропаганда!

    Коментиран от #244

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мунчо

    24 18 Отговор
    Скалъпени глупости на търкала.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Холмс

    32 19 Отговор
    Каква долнопробна англосаксонска пропаганда.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Иван

    26 19 Отговор
    Поредната лъжана DW
  • 99 Уви

    25 17 Отговор
    Големи актьори са и украинки, и рускини. Лично съм патил от тях десетки пъти повече, отколкото от всички останали взети заедно. Няма значение, че е само на 19. Забележете как само обяснява, сякаш ще е голяма трагедия да се върне и да се раздели с "цивилизования свят", обаче не спря през цялото време да се оплаква, как в този цивилизован свят са я лъгали, мамили, правили неприлични предложения. А виж, за неприлични предложения в Москва нищо не каза. Моя съвет е: от украинки и рускини възможно най-далеч!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бля,бля

    14 6 Отговор

    До коментар #53 от "Смешник":

    Първо прочети моя коментар 28 ,а не отговора на твоя коментар за телефона,който искаш.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мнение

    35 20 Отговор
    Ако тази на снимката е на 19 г. аз ще си отрежа главата!Статията си е пропаганда.Стигнах до изречението където арестували приятелката й за пиърсинг и къса пола и просто спрях да вярвам надолу.Всъвсем ни взеха за балъци.Точно рускините най-много обичат къси поли и по тази логика всичките трябва да ги арестуват.

    Коментиран от #109

  • 106 Тракиец 🇮🇹🇯🇵🇧🇬🇩🇪🇺🇦🇮🇷

    23 18 Отговор
    Русоро-ните бясни подивели късат ризи че рускинята описва Мордор такъв къвто е а те отрезвени и бясни. Расия държавата на комунистите терористи …. Империята на Злото . На снимката рускиня заразена със СПИ-Н само на 19 г
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Не мога да повярвам

    20 23 Отговор

    До коментар #105 от "Мнение":

    "Стигнах до изречението където арестували приятелката й за пиърсинг и къса пола и просто спрях да вярвам надолу" Нали другарю, "няма как" да е така в Путиновия рай, нали? Няма как .....

    Коментиран от #112

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Мнение

    26 18 Отговор

    До коментар #109 от "Не мога да повярвам":

    Никъде не арестуват за това.Не сте добре.Особено пък за къси поли.Откачихте направо.А тази на снимката си е на 30 г.+ с бръчки.Следващият път като си измислятв гледайте да е по-достоверно хаха.

    Коментиран от #124

  • 113 Истината

    27 20 Отговор
    Автор на тази статия е пълен лъжец.
    Какво удоволствие ви прави да пишете такива глупости заиРусия? Абсолютна дезинформация. Хора, не вярвайте!

    Коментиран от #125

  • 114 Иван4о

    22 11 Отговор

    До коментар #94 от "Дай Бън":

    Ако е имало повод Русия/СССР да ни нападне/обяви война, защо това се случи точно на 05.09.1944 г. - в момент когато двете ни държави имаха дипломатически отношения/посолства? Колко пушки гръмнаха руските войници, когато пресякоха границата ни? Колко броя хитлериски войници завариха/убиха,плениха руснаците в Б-я? Просто ни окупраха и поставиха на власт комун. партия (тогава се наричаше БРП/к/. А преди 30 год. разтуриха с закон тяхната комун. партия - КПСС, на която 45 год. се кланяха нашите партийни комунист. велможи.

    Коментиран от #117

  • 115 доиче зеле

    16 17 Отговор
    тия тотално откачиха, иначе Танчето да заповяда , аран мома е , всички знаем , че славянките са красиви жени
  • 116 Госあ

    18 19 Отговор
    Да напиша пак, пропагандата на дойче веле, не само е безвкусна, но направо грозна и отблъскваща. Типично по швабски.

    Коментиран от #234

  • 117 Офффф

    9 18 Отговор

    До коментар #114 от "Иван4о":

    Аре пак почнахте с тази история.Спрете се!Каквото там е станало едва ли е жив да носи отговорност или ако е жив е вече изкукал.
    Спрете да живеете в миналото,защото ще ни унищожите бъдещето като ни набутате в чужда война!!!

    Коментиран от #169

  • 118 БгРеалност

    9 15 Отговор
    голяма простотия и посредственост цари в бг-то !!!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Не мога да повярвам

    18 15 Отговор

    До коментар #112 от "Мнение":

    Те и за използване на думата "война" не арестуват в Империята на Злото, мдам. Всъщност, арестуваха и за празен лист. Има видеа. А това дали снимката е конкретно на момичето от статията - няма никакво значение, но е типично за руските слуги да се опитват по всякакъв начин да отклоняват вниманието от темата.
  • 125 .....

    19 13 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    Хора, вярвайте, защото другия вариант е да отидете и да проверите лично как е. А от ТОВА ще ви се извие свят. Реалността в Империята на Злото е по-зловеща и от разказите. Който е бил - знае.
  • 126 Тон

    10 16 Отговор
    Факти бих се учудил ако бяхте написали нещо друго.!
  • 127 Шоги6

    18 17 Отговор
    Абе като съчинявате такива простотии, бъдете малко по умерени с глупостите които пишете....Че има много прости и лековерни хора,има....ама има и такива които виждат и знаят истината от първо лице..... !!!
    Че заработвате.... хубаво,ама малко с мярка!!!

    Коментиран от #128, #233

  • 128 .....

    19 12 Отговор

    До коментар #127 от "Шоги6":

    А как реши, че е "съчинение"? Да не би щото в Империята на Злото не арестуват за употреба на думата война? Или и това не е така и някой си "съчинява"?

    Коментиран от #146

  • 129 дуда

    16 14 Отговор
    Абе факти, що се излагате да публикувате материали от тия смешници.Снимката на жената е крадена от Амазон, но и с просто око е видно, че жената е на около 30 плюс.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Укропат

    8 16 Отговор
    "На телефона си ми показва картата на Москва" !
    Айфон 13. Видях го. С карта наМацква. Аз мислех че е със сим карта. Ама то iPhone 13pro. Бедните руснаци.
  • 132 фрог

    22 12 Отговор

    До коментар #10 от "Какви":

    Бягай тогава в богата московия и не се връщай повече. Брат ми издържа само 3 месеца а беше луд по рашките но уви всичко се промени бързо

    Коментиран от #189

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Жалко

    11 13 Отговор
    Малко ми е странно как все лошо се държали с нея нямам как всички да са били лоши или добри.Малко скалъпено звучи. Но защо се оплаква така е с повечето българи в България.Много работят и не им плащат подобаващо.Държат се лошо с тях.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 младен

    8 14 Отговор
    как не се срамувате ами ония наще девойки дето отиват в чужбина все едно не правят секс за пари а като дойдат тук сме голямото добро утро недай боже да стане някои война и Турция да на завладее отново и като отидете в чужбина тогава ще видим кои знае много
  • 137 ...

    23 7 Отговор
    За голямо съжаление статията звучи съвсем реалистично. Жалко за България. Потвърждана се, че българите сме заблудени диваци и не само заради отношението ни към ставащото в Русия, ами и заради събитията в България. Довчера протестирахме срещу Герб, а днес отново са на власт след избори. На българинът, благодарение на комунизма, му липсва усет за демокрация и справедливост, а дребнавостта, тарикатлъка, мошенничеството и лошотията ни излизат през носа, но и това не можем да разберем...

    Коментиран от #142

  • 138 Казака от България

    15 21 Отговор
    Идваш тука говориш против братска РУСИЯ ами как искаш да те приемем много ясно че ще се държим с теб по тази начин взимай си партакешите и отивай на запад за такива като тебе тука място няма
  • 139 Уса

    11 15 Отговор
    Хаха смешни сте...Истинската рускиня е като истински автомат калашников и двете са признати в сащ,но трудно ще ги намерите.Украински и румънски бол,но не стават за война
  • 140 калин

    27 13 Отговор
    бил сьм в Москва и това е самата истина.ужасно е там.сега е много по зле.

    Коментиран от #145

  • 141 Гесто

    16 17 Отговор
    Стига с джендърска пропаганда колко е лошо там. Що не й помогна да си намери свястна работа тук, Николетке?! Щото и ти я експлоатираш за тема … всъщност вече се съмнявам, че е действителен образ, а не художествена измислица.
  • 142 Гест

    5 20 Отговор

    До коментар #137 от "...":

    Ти си заблуден! Аз съм наясно с пропагандата Коко е зле в Русия!
  • 143 Вирус

    11 14 Отговор
    Вярно стана като прочетеш заглавието и ясно от кого е абе не се ли усеща зелето че с такива бълвочи нищо няма да постигне отдавна е компрометирано
  • 144 Николето, що се занимаваш

    19 12 Отговор
    С толкова долнопробни лъжи?
    В Русия, еле па в Москва не работят само алкохолици и много болни хора, работа има за целия китайски народ. Чистачка при богати хора взима поне 2000 евро заплата, ако не е повече.
    Тази девойка на 19 години има акъл като хапче аспирин, а Николета пише ли, пише своите свободни съчинения... срамна работа!
  • 145 Калинчо, кога си бил там?

    7 10 Отговор

    До коментар #140 от "калин":

    И откъде пък знаеш - как е сега там?
  • 146 В Русия по телевизия

    12 13 Отговор

    До коментар #128 от ".....":

    Казват свободно думата "война" и няма арестувани за това.
    Съвсем изтъпяхте вече от студ????
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 ...

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Българския русофил-петоколонник":

    Напълно споделям мнението ти.
  • 149 432т6ъу658и7

    17 10 Отговор
    Руснаците са единствените дето не са били колониална държава,аз нямам нищо против тех ,искат да си имат свободата те да избират как да си строят обществото,всички религи дето съществуват си имат представителсво и не си пречат един на друг,бита ,културата им не е омешана ,тадициите не са омешани и с право защитавайте си руския мир ,щото някои държави неможаха да го направят ,щото ослепяха от думички ,на които повярваха .Пропагандата ви Николета Атанасова не струва !!!

    Коментиран от #151, #197

  • 150 Илия

    17 7 Отговор
    Ако казваше че е украинка щеше да се уреди😁😁😁
  • 151 Zлатната орда

    11 3 Отговор

    До коментар #149 от "432т6ъу658и7":

    Александър Невски През 1247, след смъртта на баща им, Александър Невски и брат му Андрей предприемат пътуване до столицата на Монголската империя, чийто васал е Владимирско-Суздалското княжество. Великият хан в Каракорум определя Андрей за наследник на Ярослав. След две години Александър моли монголците да убият брат му. Монголците отказват и тогава бъдещия "светия" със собствените си ръце удушва брат си.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Миладин

    11 9 Отговор
    Трогнах се... То и тук е така сама дето нашите червени линии се овешаха до ситуация Коко Шанел с кисело зеле или кара АМГ но не може да напише собственоръчно молба за шофьор в Чистотата. А, Маша да не страда- все някой Ганьо ще я вземе, някой на който Ганка му е омръзнала до втръсване.
  • 154 Бай Иван

    20 11 Отговор
    Нещо много поръчкова статия сте пуснали.
    И после парадирате за свобода на словото.
    Ами като се продавате и пишете измислени статии с цел манипулация на общественото мнение, то тогава няма да парадирате за свобода на словото!
  • 155 Сивата котка

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Вутето":

    Ти да ен си й менъджера от хотела, та да знаеш кво има в пазвата си?
  • 156 Къде

    18 8 Отговор

    До коментар #10 от "Какви":

    Къде ни е пък на нас ужасната бедност? Имаме си всичко и цените не са зле, а това че на някой не му се работи е друга работа

    Коментиран от #202

  • 157 DW и Николета Атанасова? Ако има такавс

    18 8 Отговор
    Ако си искала да дойдеш в България, щеше да дойдеш! Фейкове от DW!!
  • 158 157 такава

    2 7 Отговор
    Ако има такава
  • 159 Прокажени

    12 16 Отговор
    Заради путин руснаците са прокажени за останалия свят!
  • 160 Съшита история

    18 11 Отговор
    с червени конци.Първо няма как с една дори и с три заплати на камериерка
    да си купиш билет до Москва, няма директни полети до Русия, а за да летиш
    през Истамбул ти трябва турска виза и цена около пет заплати на келнерка
    и то без да се храниш.
  • 161 Бой по рашките

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Мечти путинофилски никога не збъднати
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Нашите

    11 12 Отговор
    Русофили,лади ли карат за рускини ли са женени ,ама много са сдухани
  • 164 У дома

    17 5 Отговор
    Тъжно, много украински момичета като Таня са мъртви и за тях всичко е свършило, завинаги.
  • 165 ле ле

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    много думи,цял роман...типично за дойчезеле сорос-гьобелс пропаганден..бълват всеки ден измислени истории..вече трябва да бръкнат в архива и да започнат да преповтарят..примерно за "елите каски",химическото оръжие на Асад..а може и на Садам или Кадафи..само сменяйте държава и имена..и готово ..ФАЛШИВА МЕДИЯ..
  • 166 Потърси

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "Смешник":

    авторката на статията Николета Атанасова. Водеща на медийното предаване „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР. телефон 02 9640970. Успех
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Реалист

    14 10 Отговор
    Литър бензин 1,5лв.
    Олио 3лв.
    Билет в градския транспорт около лев,но ползваш автобус и метрото за час и половина заедно.
    Кг.свинско 6лв.,пилешко филе 10лв.,рибата е в изобилие и също е достъпна.Цената на парното ,горещата и топлата вода за месец за 4членно семейство и 3стаен ап.е средно 200лв,ама при -20навън в ап.ти е плюс 22-25.За другото няма да пиша.Сега районите извън МКАД(10лентов път в двете посоки,обгръщаш т.нар.стара Москва)са много по-модерни ,реновирани и са свързани транспортно с центъра за половин час.
    И накрая да кажа ,че почти никой в Москва не работи за по-малко от 16000лв.,освен да си гастабайтер.

    Коментиран от #191, #196

  • 169 Иван4о

    13 8 Отговор

    До коментар #117 от "Офффф":

    За съжаление, историта се повтаря. През септември 1944 год. Русия/СССР нахлу в Б-я с "цел" да ГОНИ хитлеро-фашисти, каквито не намери. Сега окупира стотина хил. кв.км. - част от д-ва член на ООН от създаването му, С ЦЕЛ ДА ГОНИ ФАШИСТИ! Оправдание за жестокака война?!?

    Коментиран от #175

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Стига ни баламосвахте

    14 10 Отговор
    В Русия училище завършват на 16-17години(10клас). Тая на 19 нито учила, нито работила, разбрахме че приятелките й са от "контингента", мисли си че навсякъде я чакат като плюе страната си. Проблемът й е, че е тъпa, a още по-тъna e журналистката, която й се е вързала за да напише този пасквил, бръкнала се е за билет.

    Коментиран от #176, #177, #178

  • 172 Марш

    16 10 Отговор
    Интересно как точно си е купила билет за Москва (със заплатата, която не са и дали), като всички полети от и за Русия са спрени? Това дойче зеле вече копае дъното в жалката си пропаганда. Третират последните си читатели като слабoyмни.

    Коментиран от #185, #210

  • 173 филип ейджи

    5 9 Отговор
    ами България е страна от фашистката коалиция
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Сашо

    5 12 Отговор
    С това дебело палто в София!!!!! А в Москва живеят канибали - това не сте написали!
  • 183 Яна

    13 4 Отговор
    Айде сега всички незадоволени от техните алкаши вътиопашки - украинки и рускинки у Българско! Щото са ни додеяли да се държат нагло, като че сме им длъжни.
    Да иде у Турско - веднага ще я лапнат.
  • 184 емигрант

    5 9 Отговор
    намерила къде да бяга!! те нашите бягат от тука .
  • 185 летец космонавтин

    5 7 Отговор

    До коментар #172 от "Марш":

    полета е бил с нелегална фирма със стелт самолет
  • 186 жоро

    13 8 Отговор
    Били живели богатите в централната част на Москва? Да, бе да... богатите са на Рубльовка извън града в селище от затворен тип.

    Коментиран от #187

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 DW стига лъжи с тази Рускиня, ставате

    10 10 Отговор
    Смешни! Рускини и Руснаци са били винаги Добре дошли в България!! Това вие Проблема!!

    Коментиран от #204

  • 189 кольоо

    13 6 Отговор

    До коментар #132 от "фрог":

    Нали....и аз това се чуда що никой не ходи да работи и бега в русия а всички в западна европа.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Ей това е

    12 13 Отговор

    До коментар #168 от "Реалист":

    Най -мазната путинофилска лъжа. Ай да не ми цитираш данни от преди три години и виж от началото на месеца какво става. Освен това дори в България средната е по висока със средно 100-200 лв. Нещо си се объркал. Пробвай някъде другаде. Десетлентов път??! Моля, не е десет а сто и десет! Даже в Китай по седем правят, тоя вика десет!? В други сайтове пробвай колега. Иначе след като токова ти харесва у рашата марш там. Иди на фронта за шест месеца и после ставаш руски гражданин, верен Путинофил...ако оцелееш.

    Коментиран от #207, #223, #243

  • 192 DW КАЖЕТЕ НА Рускинята, която сте

    13 12 Отговор
    Измислили да отиде в селата Шипка, Шейново Тъжа и всички наоколо и да попита за фамилии с името Русин,Русинов има такива стотици, които носят това име след 1878год кръстени в чест на Руския солдат донесъл им свобода след 5 века робство!! Такова семейство щее приеме веднага, след като каже, ЧЕЕ Рускиня!! Но това е ваша измислена сълзива, История DW!!

    Коментиран от #195

  • 193 Вълк единак

    8 4 Отговор
    Путин не е Русия.
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Баро

    10 1 Отговор

    До коментар #192 от "DW КАЖЕТЕ НА Рускинята, която сте":

    Полу грамотните си проличават бързо и се набиват на очи
  • 196 Баро

    10 4 Отговор

    До коментар #168 от "Реалист":

    Абе ти се унесе повече от дойче веле при 8000 евро цела германия че избега у мацква
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 А бе у й н о

    11 9 Отговор
    да те питам аз, СССР-то не беше ли колониална държава БЕ? Какъв сАюз, какви реСпублики - КОЛОНИИ!!!
  • 199 Украинка

    6 7 Отговор
    Каква глупост, чудетсе какво да пишат
  • 200 Видиш ли

    8 9 Отговор
    дойче зеле, знаеш, платена пропаганда от америка за България! Докато има блеещи, ще плащат за лъжи и пропаганда!
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Баро

    1 2 Отговор

    До коментар #156 от "Къде":

    За цените си много далече от истината вихри се яка спекула даже на държавно ниво
  • 203 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бля,бля":

    Бас ловим че си фен на епъл
  • 204 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #188 от "DW стига лъжи с тази Рускиня, ставате":

    Особенно нискостебленни гадинки с малки очички
  • 205 Даниел

    3 1 Отговор
    Бих се запознал с Таня рускинята
  • 206 Гаро

    4 5 Отговор
    Танечка, искаме те, но само да те бем, за друго - НЕТ!
  • 207 Този може

    3 6 Отговор

    До коментар #191 от "Ей това е":

    Да отиде единственно на маййййна та си
  • 208 Как да те искат

    3 6 Отговор
    В България където русофилите са само джедДари ,и жени не са виждали
  • 209 Бедненькая девушка!

    5 2 Отговор
    теребила мохнатку в болгарской берлоге.
  • 210 Истанбул

    4 1 Отговор

    До коментар #172 от "Марш":

    Летяла е през Истанбул
  • 211 Драскач

    9 1 Отговор
    Остана само да се намери продуцент и филмът е готов .
    Класически сценарий тип " историите на DW " . Или казано по друг начин - евтиното си е евтино . Бедното свободолюбиво и невинно същество от крайните квартали на Москва бяга от злодеите .... В страна , известна на всички като "путинофилска" - тук разказвача прекрачва границата на смисленото , с което вече трудно може да се намери оправдание за аматьорското изпълнение на "редакцията" .
    Цялата история прилича на порно филм със сценарий - има го , колкото да не скучаят между свирките .
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Виктория

    4 1 Отговор
    Какой бред... ваша Таня из Киева?
  • 215 Мишки Болшевишки

    1 2 Отговор
    Да не ви избираме ние управниците че си позволяваш даже и да ни упрекваш Подли хора сте Затова никой не ви иска
  • 216 Стефан

    7 5 Отговор
    От коментарите на русофили разбрах, че историята на Таня е измислена, щото в Русия живеели много по добре от нас. Даже ми се прииска да замина да живея там. Моля на всички, които вече са отишли, да ми напишете как е, за да съм сигурен, че ще съм в рая
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Бисер

    8 0 Отговор
    Много се съмнявам че съществува такава девойка, както и подписничката на статията, обиколил съм Европа е никъде не съм срещал
    Икономически емигранти от Русия....всякакви други рускоговорящи -да,но не и Руснаци,някой псевдо журналист е заработил евроатлантически хонорар.Халал до деня за раздаване на бонусите-кой каквото заслужил(служил,услужил,)
  • 221 Сълзливо

    7 0 Отговор
    Сълзлива история в стила на едновремешният посткомунистически хоас от времето на Горби и Елцин. Хваща дикиш за хора не видяли Москва на живо днес. Номиналната средна работна заплата в Москва е над 1300 евро. Както на Запад и в Москва богатите живеят в оклностите на града. Викторианският замък на Алла Пугачово е в Подмосковието.
  • 222 Антонина

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Котка ученият":

    Ти знаеш ли в богатите домове хората които работят там,колко заплата получават?! Повече от 100000 хил.рубли!Сега сметни,колко лева правят тези пари....А баща й на Таня или алкохолик,или калпазанин,иначе щеше да намери работа ,и още как! А Таня ,,наша ,,просто измислена героиня,в Русия нищо не е така,като описва тя...
  • 223 Реалист

    9 0 Отговор

    До коментар #191 от "Ей това е":

    Ами аз съм тук.Виж в гугъл за МКАД.
    5ленти в една посока,плюс аварийна 6-та .
    Месечната заплата е минимум от 50х.руб.или около 800 евро,а цените на стоките може да ни провериш ,като влезеш например на сайта Метро кеш анд кери Русич. Така,че не се заблуждавай и не вярвай сляпо в това,което пишат в СМИ.Второто,изобщо не съм нито русофил,нито пък русофоб.
  • 224 Дойче Зеле

    6 0 Отговор
    Щом тия пишат това, то значи не е истина.
  • 225 Един

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Какви":

    Ти ходил ли си в Русия?
  • 226 Анджело

    5 0 Отговор
    А защо Германско Зеле не са купиили тристаен апартамент в Мюнхен на тази онеправдана жена и 5000 евра месечно да и дават? Защото е рускиня ли?
  • 227 Божидар

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Какви":

    Хич не си в час. Очевидно не познаваш хора в Русия. Аз обаче има приятели там (по-скоро имах, защото и те избягаха) и ще ти кажа, че обикновеният, средностатистически руснак живее по-бедно отколкото се живее в България. И докато в Москва и големите градове стандарта е горе-долу като при нас, то в дълбоката провинция си е направо мизерия.

    Коментиран от #236

  • 228 Ганьо

    2 0 Отговор
    :)))) Браво, заработи копейките с таз статийка.
  • 229 Дон Жуан

    2 0 Отговор
    Дайте координати на момичето аз ще я приютя
  • 230 ЦЦЦ

    4 0 Отговор
    абе вие ептен ни взехте за наивни американци, на бас че такава Таня не съществува и такава скалъпена измислица може да я въртите по медиите ама не в Българияя още не сме изтъпели толкова като западните ни "дружки" че да повярваме в подобни пасквили. Жалки сте
  • 231 Ха така

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Смешници":

    Това да искаш да избягаш от руския рай си е пропаганда на дойчовците.Обаче като се замисля колко от нас щяха да избягат от комунистическия рай с който ни бяха заградили с бодлива тел руснаците
  • 232 Ха така

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бля,бля":

    Това е невъзможно да искаш да избягаш от една от най демократичните държави с висок стандарт.Това е западна пропаганда.Ние виждаме какви опашки от желаещи има към РФ.Големи мошеници са тия западняци бе.
  • 233 Ха така

    0 1 Отговор

    До коментар #127 от "Шоги6":

    Това е невъзможно да искаш да избягаш от една от най демократичните държави с висок стандарт.Това е западна пропаганда.Ние виждаме какви опашки от желаещи има към РФ.Големи мошеници са тия западняци бе.
  • 234 Ха така

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Госあ":

    Я сега ни напиши и за руската пропаганда че нищо не знаем за нея
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Ти па

    0 1 Отговор

    До коментар #227 от "Божидар":

    Намери ко да кажеш на Ганя. Ей сега ще почне да ти рецитира "Кат Русия няма втора" и това автоматично прави думите ти грешни.
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Не е ли така.

    1 1 Отговор
    Тая ако беше Z проститутка никой нямаше да я спре.
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Мария

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Башар":

    Статията е фейк. Девойката се скарала с родителите си, а после иска да се прибира в Москва, за да им помага
  • 245 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тази статия е фейк
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания