Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 10:15 1 701 1

В Дубай украсиха плаж с 4000 знамена

  • оае-
  • знамена-
  • плаж-
  • украса-
  • празник-
  • kite beach-
  • джумейра-
  • дубай-
  • шейх мохамед бин зайед ал нахаян-
  • градина на знамената

Популярният плаж Kite Beach в Джумейра в Дубай е украсен с 4000 национални знамена на ОАЕ. Заедно те образуват портрета на шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

В Дубай украсиха плаж с 4000 знамена - 1
Снимка: Khaleej Times

Популярният Dubai Kite Beach в Джумейра отново украси така наречената "Градина на знамената". 4000 национални знамена на Обединените арабски емирства формират портрета на Негово Височество шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

"Градината на знамената" посвети своя 9-ти сезон на встъпването му в длъжност като президент на ОАЕ, както и на приноса му за развитието на държавата. "Градината на знамената" ще бъде отворена за посетители до 15 декември.

За тези, които споделят снимки на градината в социалните мрежи, се препоръчва да използват етикета #UAEFlagDay. Проектът е посветен на Деня на националния флаг на ОАЕ, който се отбелязва ежегодно на 3 ноември.

Денят на знамето беше отбелязан за първи път в ОАЕ през 2013 г. Този ден не е официален празник, но училищата, държавните агенции и предприятията от частния сектор го празнуват активно - окачват знамена на фасадите на жилищни сгради и бизнес центрове.

Националният химн на ОАЕ се изпълнява по време на церемониите по издигане на знамето. Знамето е проектирано от млад кореняк от Емирствата, Абдула Ал-Мааина, през 1971 г., който го представя като участие в състезание в местния вестник. Четирите цвята на знамето символизират арабското единство, както е описано в стихове от Сафи-Удин Ал Хали.

Червеният цвят представлява смелост, зеленият - надежда, белият - честност, черният - сила на духа. Общо над 1000 творби участвали в надпреварата за избор на цветовете на националния флаг.

По-рано прокуратурата на ОАЕ издаде предупреждение срещу неправилното използване на националния флаг. Тези действия се считат за престъпление и носят наказателна отговорност - присъда и затвор от 10 до 25 години, както и глоби до 500 000 дирхама (136 000 щатски долара).

В поредица от публикации в социалните мрежи се отбелязва, че знамето е национален символ на идентичност, гордост, суверенитет, автентичност и слава и всеки опит за злоупотреба с него е наказуемо деяние.

В съответствие с член 3 от Федерален закон № 2 от 1971 г. и неговите изменения, всеки, който публично и умишлено изпусне, повреди или оскърби знамето на ОАЕ, подлежи на лишаване от свобода и големи глоби в посочените размери. Това правило важи за всички знамена на държавите от Персийския залив.

Съгласно член 176 от Федералния наказателен кодекс всеки, който обижда, осмива, уронва доброто име, престижа или положението на държавата, нейното знаме, нейните държавни символи, също ще бъде преследван от закона и органите на реда. Максималната присъда - затвор за подобно престъпление, също е 25 години.

Източник: Russianemirates


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    0 2 Отговор
    А жълт цвят що няма?!