Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 13:15 1 793 13

"Не без дъщеря ми!" Арестуваха американка в Саудитска Арабия, след като обвини бившия си мъж, че е отнел дъщеря им

  • сащ-
  • американка-
  • дъщеря-
  • обвинение-
  • съпруг-
  • арест-
  • саудитска арабия

Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично бившия си съпруг, който е саудитец, че не позволява дъщеря им да напусне страната

"Не без дъщеря ми!" Арестуваха американка в Саудитска Арабия, след като обвини бившия си мъж, че е отнел дъщеря им - 1
Снимка: Shutterstock

Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично бившия си съпруг, който е саудитец, че не позволява дъщеря им да напусне страната, съобщи Франс прес, като се позова на правозащитна организация.

Карли Морис е била задържана в понеделник, а местонахождението на осемгодишната ѝ дъщеря Тала е неизвестно, съобщиха снощи от "Фрийдъм инишътив" - базирана във Вашингтон неправителствена организация, която се бори за правата на несправедливо арестувани в страните от Близкия изток и Северна Африка.

Засега не е ясно дали момиченцето е задържано заедно с майката или е върнато на бащата, уточниха от организацията.

Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс заяви, че "е в течение с информациите за задържането на Морис". "Всеки път, когато наш гражданин е задържан в чужбина, ние търсим начин да го посетим незабавно и да му предоставим консулска помощ", каза той вчера на пресконференция. Посолството ни в Рияд внимателно следи случая, добави Прайс.

Карли Морис заминава за Саудитска Арабия с дъщеря си през 2019 г., за да посети бащата на детето - саудитски гражданин, с когото е разведена. Малко след пристигането им бившият ѝ съпруг взима паспортите и на двете. Впоследствие предприема действия детето да придобие саудитско гражданство, за да не може да напусне страната. Оттогава Карли Морис, подобно на много други чужденки, които имат деца от саудитски граждани, непрестанно се опитва да доказва правата си върху детето, борейки се срещу различните права, които имат мъжете и жените в Саудитска Арабия.

През септември тя е била уведомена от саудитската прокуратура, че нея е започнало разследване за "нарушаване на обществения ред", свързано, по думите ѝ, с нейни постове в социалните мрежи, осъждащи положението, в което се намира. Малко след това тя е получила и забрана за пътуване. "Страх ме е, че ще бъда задържана", сподели преди време Морис пред АФП. "Най-големият ми страх е да разбера кой ще се грижи за Тала", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Аз ли съм я накарал? Че краварката, не си е знаела е друга тема.
  • 2 Амиии

    9 0 Отговор
    Книгата е "Не без Ахтоб"!
  • 3 Последния Софиянец

    10 1 Отговор
    Краварката е готвила на дъщеря си свинско!
  • 4 Соваж бейби

    17 0 Отговор
    Чии го е търсила с такъв пич ,и защо се разхожда по такива места ?По някога и Бог не може да ти стори това което сам си направиш.
  • 5 Факт е,

    11 1 Отговор
    Това не е единствена държава, където детето се присъжда на бащата на съответната държава.
    Така и е в някои скандинавските държави, даже и при наличие на двойното гражданство на децата.

    Най-важното е преди да се омъжиш да се запознаеш със законите на съответната държава.

    Например, в Норвегия детето се изземва от социалните за това, че родител е изкарал млечен зъб на детето и не го завел на зъболекар

    Коментиран от #9

  • 6 Роза

    17 0 Отговор
    Женят се за араби,а после пищят!Когато се жениш за чужденец,още повече от друга религия,винаги трябва да имаш едно наум!Тук,ако съпруга ти не излезе свестен и трябва да се разведеш,поне знаеш законите и правата си!А там не знаеш нищо!Книгата на Бети Махмуди е едно голямо предупреждение!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    12 0 Отговор
    Имам близка състудентка, която не спираше да ходи с араби както в Германия, така и у нас. За сведение, те поти не работят, лежат по цял ден, играят на игри и са на раздумка, поработват колкото да си плащат сметките, а тя горката тичаше, бачкаше, след това им готвеше и ги гостеше. Накрая забременя от един афганистанец, който беше що-годе добре, образован, завършваше за архитект, бяхме им на сватбата, но у нас например им направихме сватба, а неговото семейство не я прие, налагаше се той да крие връзката с години, да крие, че има дете, след това се разделиха. Та арабите са друг вид хора, който си мисли, че са като нас, да пробва и след това да си понесе последствията, нищо против, ама да не реват, че са им отнели децата след като са били напълно наясно какво ще стане. Един вид ела вълчо изяж ме, и после ау, ама аз не исках.
    П.С. моята състудетка повтаряше постоянно, че те били истински мъже, за разлика от българите, е, нейна воля.

    Коментиран от #11

  • 11 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Горкото момиче ,явно е била нещо като "влюбена "или един вид мазохиска .Наистина факт е има много красиви мъже с такава религия както и жени.Обаче мързела не прощава по цял ден седят си чешат брадите по баровете за цигари и вестници тука,или на дюнерджииниците,нещо някой измама ако може да направи....и лъжат .Имат и любовници,пребиват жените си за добро утро,и лека нощ,изпива парите и ако му направиш скандал може и да се сбогуваш с живота .Нормално ли е ?А тези дето понасят целия този конфорт от приятен съвместен живот с такава любов ,и начин на облекло се питам добре ли са или им правят нещо като магия ,не знам ?Жена с здрава психика не би издържала .
  • 12 сороснерес

    0 0 Отговор
    Така става с жени ..широкоскроени..Гледат холивудски сапунки и комикси и прилагат това в личния си живот..и тук изведнъж разбират ,че това само приказки за лека нощ и да се омъжиш за мюслиманин Реджеб,Мехмед, Сикмет ,все едно да опреш калашник в главата..Но тава са техните традиции..куче може да се храни до масата ,но не и жената..Питайте талибани..и гледайте как екзекутират жени по стадионите по ютюб.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.