Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 13:15 1 093 15

Необходими са незабавни мерки свързани с изменението на климата

  • камбоджа-
  • филипини-
  • среща-
  • асеан

Необходимо е да се разработят и подобрят съществуващите стратегии към холистично, зелено и устойчиво развитие

Необходими са незабавни мерки свързани с изменението на климата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши призова световните лидери да действат незабавно, за да се справят с належащите глобални проблеми, предимно тези, свързани с изменението на климата и продоволствената сигурност.

„Нашият народ гледа към своите лидери, към нас, за да се ориентираме в нестабилните води на този нов свят. Нашето партньорство ще ни направи по-силни, ще ни даде мъдрост. Във връзка с изменението на климата ние имаме задължението да действаме решително и незабавно за себе си и за бъдещите поколения ", каза той на срещата на върха в Източна Азия (EAS) в Камбоджа.

Заинтересованите страни в Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Източна Азия, вървейки към икономическо възстановяване от пандемията на коронавирус, трябва да разработят и подобрят съществуващите стратегии към холистично, зелено и устойчиво развитие, за да осигурят екологосъобразен икономически напредък, каза той. „Стана много ясно, че има спешна необходимост от укрепване на продоволствената сигурност към самодостатъчност в нашия регион, повишаване на адаптивността и устойчивостта пред заплахи за глобалната верига на доставки“, отбеляза президентът.

Въпреки това Филипините подкрепиха инициативите на EAC, особено по отношение на икономическото овластяване на жените, енергийната сигурност и насърчаването на доброволчеството за устойчиво развитие. Според Маркос-младши всички те са в съответствие с целите на EAC като лидерски форум по стратегически въпроси.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за диалог на лидерите на държавите от Азиатско-тихоокеанския регион по въпроси на политическото устройство, развитието и насърчаването на практическото сътрудничество между страните. Форматът е създаден през 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    17 1 Отговор
    Най-големите замърсители на въздуха са Китай и САЩ. Но в същото вренме се притискат по-малки и бедни държави да си съсипват икономиката, да затваеят въглищни мини, ТЕЦ-ове. Къде е тук справедливостта?
  • 2 Грета Тунбер

    2 6 Отговор
    Да. Така е.
  • 3 Да, като изсечете още гори и дървета

    10 0 Отговор
    След като дигнахте цените на ядрената енергия и газа до небесата....
  • 4 нема ядаве

    15 0 Отговор
    Абе я си отворете някоя и друга война още , влияят изключително добре на климата , пък ни завъртете коланите след последната дупка ем да пазим климата , ем да издържаме войните ви .
  • 5 Е, сега ще пуснат

    19 0 Отговор
    И "климатичен ковид"! Всеки да си седи в къщи, никакво море, никакви отпуски по Маледивите, Гърция? Макар и близко, "пътуване с кола до там, ужасно пречи на климата. "!
    Между другото, в Холандия вече са казали на фермерите, че им унищожават бизнеса. Няма да има повече крави, овце и съответно миесо.
    Тези фанатици вече правят "брашно от насекоми" , което щяло да замени месото ?..
    Еми яжте хлебарки и се радвайте на "великата ковидна фашистка демокрация"!!! Ха-ха-ха...
  • 6 £€¥√

    9 0 Отговор
    Необходими са незабавни мерки свързани с изменението на климата

    Наистина??
    На тези които са с многото милиони и милиарди,не им пука какво ще бъде за тези които ще живеят след тях

    Коментиран от #10

  • 7 пълни

    8 0 Отговор
    Глупости!
  • 8 я да видим

    10 0 Отговор
    400 частни самолета са закарали световните лидери до Египет. Я сметнете емисиите им! А и тия не са обложени със зелен данък гориво, нали са бедни собствениците им!
  • 9 Пеци

    4 6 Отговор
    Главния компютър определи годината на загиване на Планетата земя. 2050г.
    Ако спешно не се вземат мерки след 2030г. ше бъде късно

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Е, какво

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "£€¥√":

    Да ни пука? Те планират да ликвидират милиардите нищо неподозиращи хора, за да останат САМИ без тебе на тази планета! Е, ние да мрем, за да останат те на "зелената планетата"???
    Много съжалявам, но нямам никакъв интерес в такова положение .. Все ми е едно за планетата на сектантите, след нас!!!
    Те се събират да обсъждат "ужасното състояние на климата", като веки от тях лети с личния си самолет до там и обратно, но обикновения човек да не ходи в отпуска и да не се грее, понеже "замърсявал"??.
    А не може ли да им теглим...... ??? Все ми е едно за тази мафия .. не могат те да ни определят живота. Колко ние на тях можем нещо до им заповядваме, толкова и те на нас .. Никой не ги е определял, те да ни командват... Откраднали пари и лъжат цял свят, че са "богати" и какво от това??? Нас те не могат да управляват. Имаме всички Свободна воля!!
  • 11 СЗО

    3 0 Отговор
    Трябва да се намали населението на Земята.
  • 12 Някой

    11 0 Отговор
    Той, климата, се е променял и се променя без човека. Кажете, че иде реч за едни милиарди долари, дето ви се ще да бъдат гушнати от вас и ваши хора.
    Пък, може и да стигнем до климатични локдауни. Не че има полза от тях - климатът си се променя така или иначе, но ще мачкат хората.
  • 13 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пеци":

    Дали ти иде на акъла, че най-вероятно става дума за манипулация с този компютър?
    От 90-те се говори как след 20 години ще бъдат заляти Вануату, други островни групи, че и Манхатън. Това според компютърни модели. Гледам, още са си там и морското ниво не е мръднало.
  • 14 пенко

    1 0 Отговор
    КАК ТАКА СЕ ЗАБРАВИ ТОВА ,ЧЕ Ф.М. ЗАПОЧНА ДА РАЗСТРЕЛВА НАРКОТРАФИКАНТИ И НАРКО СНАБДИТЕЛИ НА УЛИЦАТА И ПСУВАШЕ ПРЕЗЕДУНТА НА САЩ НА МАЙКА !?!?!?!?!??
  • 15 чичо Сам

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пеци":

    Братко,братко...твоя компютър находящ се в главния ти мозък се е повредил.Безвъзвратно.Кажи какво стана с озоновата дупка ? А,тя взе че се затвори ,напук на увеличаващите се парникови газове,които уж бяха главните виновни в уравнениет.