Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 10:00 1 157 37

НАТО свика извънредно заседание заради инцидента в Полша

  • нато-
  • полша-
  • взрив-
  • ракета-
  • генералният секретар на нато-
  • йенс столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще ръководи днес заседание на Северноатлантическия съвет, посветено на снощния взрив в Полша

НАТО свика извънредно заседание заради инцидента в Полша  - 1
Снимка: НАТО / Централата на НАТО в Брюксел /

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще ръководи днес заседание на Северноатлантическия съвет, посветено на снощния взрив в Полша. Това съобщи говорителят на алианса Оана Лунджеску.

Очаква се Столтенберг да говори пред медиите в обедните часове. В срещата се предвижда да участват посланиците на страните от пакта.

Снощи Столтенберг съобщи, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда. Той уточни, че НАТО следи обстановката и съюзниците поддържат тясна връзка.

Генералният секретар посочи, че е важно да бъдат установени всички факти по случая.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духайдуду

    17 5 Отговор
    НАТО-разбирай тъпите янки,ще започват война срещу Русия. Америте просто си търсят повод да започнат ТСВ.
  • 2 Софиянец

    9 20 Отговор
    Ватниците уж се биеха срещу натУ, а сега ореваха светът че искали да ги вкарат във война със натУ
  • 3 а ъъъ

    4 5 Отговор
    Крайно време е да започва ТСВ и кой оцелее.
  • 4 шменти капели

    20 3 Отговор
    Да ама на алианса стиска ли му да обяви война на Русия ? Набързо ще се върнат два века назад.
  • 5 Пич

    21 3 Отговор
    Никакъв инцидент не е ! Или НАТО и Украйна правят провокация , или Русия отправя предупреждение !!! Което и да е , не е много добре ! Кретеноидиотите , привърженици на войната , нямат идея какво ще им се случи , а те горките , оръжие са виждали само по телевизията !!!

    Коментиран от #19

  • 6 Член пети

    19 2 Отговор
    По закон трябва да нападем Украйна!!!?
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 2 Отговор
    Йенсчо ще се чеше където не го сърби ‼️
    Ако НАТО е Велико, защо не свали някаква случайна заблудена ракета‼️‼️
    Ако е гола-вода, защо се дръвчи на големите ‼️‼️
  • 8 абе,

    18 2 Отговор
    щом ракетата е украинска, натото ще обяви ли война на украйната?!?

    Коментиран от #14

  • 9 а ааа

    5 14 Отговор
    Лъжливите ушанки пак ще ревнат, че са им акали в розявите кюлоти бранд Копейкин.
  • 10 Ако има

    5 2 Отговор
    Честно отношение към инцидента нато трябва да обяви война на полша защото тя с нищо не е заслужила да бъде нападана от украйна с ракети
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Равниз, мирно!

    0 0 Отговор
    ХАХАХ
  • 13 Българските турци

    7 2 Отговор
    Не забравяйте имаше инцидент и с Руски и Сирийски самолет...Имаше явно обстрелване на турска територия от сирийска също с цивилни жертви и щети... При всичките случаи имаше призив към НАТО да задейства член 4 и член 5 ...а на НАТО или не им стискаше или кодексът на НАТО беше само стръв-примамка за привличане за членство в пакта... Че държат турците а и всички други в алианса за пушечно месо като в Корейската война вече 70 години ! Това е и моментът когато се спука първата пукнатина между Турция САЩ и НАТО, която расте вече всеки ден !...
    Защо Путин не реагира за сваления самолет както подобава тогава...а спря само вноса на домати от Турция и ограничи руските туристи ?...Сега всички ще скокнат че се уплаши не от Турция разбира се ...а от НАТО и член 5 ! Има логика ама не е така ! Путин жертва един изтребител с екипажа и реагира така само за да докаже на Ердоган че САЩ и НАТО няма да си мръднат и пръста заради Турция...И сега няма да направят нищо освен демагогия и изкусна еквилибристика...НАТО не е отбранителен пакт и на НАТО не им пука нито Полша,нито Европа,нито Турция !!! Турция отдавна знае това и никога няма сама да се отцепи от пакта, защото членството и е най ефикасната и отбранителна стратегия срещу самото НАТО !!! А ако НАТО се опита да промени кодекса за да ги отлъчи ще значи че покерът свършва и картите се свалят на явно върху масата и меллето в североатлантическия бар започва !!!...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Винаги щом руснакът отрича !

    2 9 Отговор
    Значи твърдо е той !
    Лев Толстой.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Соваж бейби

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Аз пък защо си мисля че е украински блъф,зърното е към края си ,каквото можа продаде Зелински .Там е война ,икономически не активна държава ,вчера ли беше информацията за отмразяване парите на руските олигарси и да се даде на Украйна ???Не им завиждам на руснаците колко нерви са потрошили и бере ядове с украинците ,за нищо не става това племе .

    Коментиран от #25

  • 20 НАТО

    7 2 Отговор
    Разбирай съединените щати не им стиска да обява война на русия те не можаха да се справят с козарите в афганистан дори с помощта на българските теляци та камоли с русия

    Коментиран от #22

  • 21 Винаги

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Винаги щом руснакът отрича !":

    КОГАТО РУСНАКЪТ ТВЪРДИ НЕЩО
    Се оказва вярно

    ЛЕВ ТОЛСТОЙ
  • 22 Соваж бейби

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "НАТО":

    Излез от филма ,всичко е програмирано ,очевдно е !И Путин и САЩ и ЕС всички са в играта за законна подялба на Украйна .
    България на времето как са я изяли от всички страни ,само украинците не се усещат .
  • 23 Българин🇧🇬

    7 2 Отговор
    НАТО исксат да хапнат и те боя от Руската армия
  • 24 В България били "демократични" ракети!

    7 0 Отговор
    По време на въздушните удари на НАТО срещу Югославия на 28 април 1999 г. около 22 ч. противорадарна ракета AGM-88 HARM поразява покрива на къща в кв. „Горна баня“ в София.1 Други 2 такива ракети падат над територията на страната край Брезник и Трън на 1 май 1999 г.Тогавашният президент на Република България Петър Стояов се опитва да тушира във вътрешнополитически план последствията от инцидента.4...Сега ще слушаме една седмица,как Русия е нападнала Полша а когато паднаха 3 в България,нямаше никаква информация,защото на "американските" ракети им е разрешено да падат където си поискат, но на руските НЕ.И книжния тигър НАТО ще вземе решене,две ескадрили от България,да нападнат Русия с хартиените си самолети.

    Коментиран от #26

  • 25 Едно

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    От двете ми предположиения е точно такова , и дори съм притеснен от идиотизма на украинците , които явно нищо не са способни да осъзнаят ! Ако приемем вашето предположение за вярно , и се докаже , че Украйна е обстреляла Полша , за да провокира реакция , а Байдън се изпусна за това,
    ( скоро ще го инструктират да млъкне ) ......то , НАТО би трябвало да активира чл.5 срещу Украйна !!! Тази стратегическа идиотия ме постави в ступор , когато осъзнах , точно колко тъпи и прости хора , може да решават съдбините на цели народи !

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Браво, наш!

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "В България били "демократични" ракети!":

    Много точно казано! Нашите властници лижат много яко ФАЩ, отзад!
    Добре е, че народа ни е по-умен!!!
  • 27 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Едно":

    С всеки изминал ден ,все по силно си вярвам в моята хипотеза.Много преиграват ,много шум от медията това е да накарат хората да вярват "че е помощ".Ами тези стопирани пари на олигарсите и имоти ?Кой ще смее да рита срещу тях и то всички руски ,не е само един/гнездо на оси ,всички от клуб Милионер ,не само руснаците /?Историята познава десетки такива случаи ,например България .Всичко е много пресилено ,няма как да е истина и ЕС колкото и да са "вменяеми"да се грижи така за Украйна/дори не са в Европа/ ?!Много се преиграва ,и като се замислиш кой е Зелински ,че само той да бъде чут ,да не са по важни украинците от другите държави в нужда ?

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стратегическа идиотия?

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Едно":

    Ами как руснаците обстрелваха атомната централа в Запорожието, когато те самите са я окупирали?
    Всичко в тази война е някаква идиотия!
    Руснаците можеха, ако искаха да сринат Киев за два дена и да обявят, че Украйна вече цялата е тяхна! И край с "помощите" от Запада и щяха след това да имат война само с недоволните украинци? Но, не! Те правят някаква "специална операция" в която целият Запад помага на укро-фашагите и умират все повече и повече хора??? ЗАЩО? Пълна идиотия! След това: Като видяха, че досегашната им война не е много успешна, можеха да включат силни оръжия, НО не атомни?
    Вакуумни бомби, гео-физически (Меркурий - 18, разработки още от 70-те г...), психотронни разработките на Смирнов от 80-те г. и подобни?
    Не, те упорито се бият с "лъкове и стрели"? Защо?
    И даже напускат Херсон? Можеха в местоността около Херсон да приложат психотронни оръжия? НО не, по-добре е да отстъпват? Идиотия от където и да я погледнеш!!! И от руска страна, военните! Защо не правят, каквото трябва?

    Коментиран от #30

  • 30 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "стратегическа идиотия?":

    Това е бизнес,продаде се залежяло оръжие на Украйна което се плати част от зърното ,малко свежи пари след корона кризата.Проблема е въздуха и какво згафиха с това затопляне и суша.Дано да знаят къде е Зеля ,да не се налага да го издирват като Бин Ладен ,обучиха ги ,после ще берем ядове както с първите.
  • 31 Лесно

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Соваж бейби":

    Е човек да му изпусне логиката , защото хората възприемат такива големи събития , като отделни кризи ! Повечето личности едвам успяват да мислят в черно - бяло ! И през ум не може да им мине , че Русия и САЩ може да са партньори , които от години заедно командват целия свят , разделяйки го привидно на два полюса ! Но ако проследите отделните събития , като едно цяло от план , който се изпълнява стъпка по стъпка , ще забележите , че от студената война , през падането на комунизма , насаждането на страх , първо с тероризъм , после с ковид , и сега с война , неизменно най голямата полза винаги е за две точно определени държави ! Русия и САЩ ! Така се управлява от римско време - разделяй и владей ! Предстои световна жажда , после и глад , и населението трябва да бъде редуцирано ! Въпросът е , дали ще бъде направено цивилизовано , или - чрез изтребление ! Това е само един вектор на разсъждения , а аз обичам да пресичам много вектори , и да разглеждам нещата от различни страни ! Но , това което сега ви казвам , ми изглежда едно от най вероятните предположения !

    Коментиран от #33

  • 32 Внимание!

    2 0 Отговор
    НАТО е взело решение,след обстрела на Полша от страна на Русия,да прати двете елитни ескадрили Ф16 от България,да нападнат Русия:):)
  • 33 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лесно":

    Малко ми повлияха думите на мъжо ,още февруари месец началото.Каза че Путин може би започва война ,за да се измие целия разврат и лудоста на новото поколение .Малко да се стреснат ,събудят хората ,това разно трансформиране нови жени и мъже ....може и да се лъже човека ,вечер гледа само и Сирил Хануна , не винаги новини ,даже мрази политиката .

    Коментиран от #34

  • 34 Наистина

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Соваж бейби":

    Съм много впечатлен от вашият интелект , и искрена добронамереност , затова с неудоволствие ще ви кажа , че в управлението няма добри ! Има само много лоши , лоши , и най малко лоши ! Често , най лошите , идеално мимикрират като добри , и са наивно обичани от народите ! Понякога , за да направиш добро , трябва да нанесеш страхотен удар ! Пример са революциите , които донасят първоначално страдания , несправедливост , и жестокости , докато се трансформират в нещо , което донася свобода , демокрация , и много по добър живот на народите ! Но - и демокрацията е илюзия , и начин на употреба и управление ! А сега с неудоволствие ще дезертирам , защото много мразя да съм беден , и ще направия нещо , с което да избегна такава злощастната съдба. Но много обичам и нашите разговори , така че , надявам се да продължим отново ! Желая ви здраве и успехи !

    Коментиран от #35

  • 35 Ама то това

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Наистина":

    не е тайна, то се вижда вече отвсякъде!
    На власт почти навсякъде са или чисти сатанисти или техни мижитурки - марионетки!
    Примерно "нашите" про100-ти дета бяха малко на власт! В цяла Европа- Урсула и останалата паплач в "съюза", в Британия, в Канада, в САЩ, Япония... навсякъде същите са яхнали планетата и я подчиняват на сатанизма си! Даже имам съмнения и за Русия? Войната сега е някаква "странна"? Не се води по правилата на една война, която смяташ да спечелиш!
    В Германия на Г-7 Бербокова от "Зелената партия" изхвърли Христовия кръст от залата за преговори!!! Да не го гледат сатанистите!!!
    Друга една, шефка на културата искаше да закрие цитати от Библията на една сграда в Берлин! Защо ли???
    А какво ни показа Алекс Джонс в САЩ преди време? Елитът на САЩ се събират на Богохулни оргии... А Аарон Русо в САЩ? Вижте му филмите в тубата! Още преди 20 години ни разказа, че банкерите планират "зелени сертификати", "чипиране", ограничение на свободата, затваряне на хората по цялата планета, само електронни пари и т.н... Тогава това беше като истинска конспиративна теория! А днес???
    И катализатор на всичко това може да послужи "епидемия"? Филмът: "Ви, като вендета"! Ако умееш да свързваш отделните точки ти е много ясно!
    Вече е толкова открито, какво става!

    Коментиран от #36

  • 36 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ама то това":

    Зверски си прав ,и не мисли толкова за кръста и библията това което си писал -
    Бербокова от "Зелената партия" изхвърли Христовия кръст от залата за преговори!!! Да не го гледат сатанистите!!!...?Католици и християните не сме сигурни какво празнуваме точно ,когато са написали Библията хората са били по наивни ,не са измисли достоверно версията си в Рим !Истинският кръст който се е явявал на небето в Франция и още много чудеса е кръста на небесният пазител Архангел Михаил,няма исторически доказателства за Христос/нито чудеса ,само на Богородица и Архангела /,нито гроба,ни разпятието като факт ,оспорва се и ден днешен .По скоро вярвай в Бог ,и в силата на доброто ,библията не я приемай на тотално на сериозно без съмнения.

    Коментиран от #37

  • 37 Разбира се,

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Соваж бейби":

    това са само символи на Бога! НО, до сега не им е пречело? Тези просто са сатанисти!
    И вече не се скриват, че са такива! Бог е навсякъде, стига да се обърнеш към Него!
    Свободната воля има всеки, да избира!
Новини по държави: