Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 07:10 1 580 15

Джип помете 25 новобранци от полицейска академия в Лос Анджелис докато тичали

  • сащ-
  • лос анджелис-
  • полицейската академия

Шофьорът на джип навлязъл в грешната лента за движение и преминал през десетки новобранци от полицейската академия на шерифа на окръг Лос Анджелис

Джип помете 25 новобранци от полицейска академия в Лос Анджелис докато тичали  - 1

Шофьорът на джип навлязъл в грешната лента за движение и преминал през десетки новобранци от полицейската академия на шерифа на окръг Лос Анджелис, които се движели във формация по време на тренировка рано в сряда, като ранил 25 от курсантите, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Най-сериозните наранявания включват травми на главата, счупени кости и "загуба на крайници", заяви шериф Алекс Вилянуева. Той каза, че петима души са с критични наранявания, четирима са със средни по тежест наранявания, а 16 - с леки.

"Засега изглежда, че става въпрос за инцидент, ужасяващ инцидент", каза Вилянуева и добави, че са му казали, че мястото е изглеждало като след самолетна катастрофа.

Маратонки и раница бяха разхвърляни по земята. Наблизо е имало и знак за ограничение на скоростта до 25 мили в час (40 км/ч).

"Имаше толкова много тела, пръснати навсякъде, в различни състояния на нараняване, че беше доста травмиращо за всички участници", каза Вилянуева.

Около 75 новобранци от шерифството на Лос Анджелис и няколко местни полицейски служби тичали във формация по улицата малко преди 6:30 ч. в предградието на Лос Анджелис Уитиър, когато шофьорът се отклонил в грешната лента и налетял върху тичащите, преди да се блъсне в близкия стълб за осветление, съобщиха властите.

"Слава Богу, че има стълб, защото автомобилът се е ударил в него и е спрял, вместо да удари още новобранци", каза капитан Патрик Макдоналд от академията.

Шофьорът е идентифициран само като 22-годишен мъж от предградието Даймънд Бар, който е получил леки наранявания. Шерифът заяви, че полевият тест за трезвеност на водача е бил отрицателен.

Чарли Сампсън, един от началниците на Калифорнийския пътен патрул, който води разследването на катастрофата, заяви, че служителите разглеждат всички възможности, вариращи от умишлено деяние до шофиране под влияние на алкохол или други вещества.

Курсът на новобранците е в осмата седмица на обучение и му предстояли още 14 седмици.

Новобранците се движели в четири колони с две черно-бели радиоколи и осем "регулировчици", облечени в светлоотразителни жилетки, каза Макдоналд. Те били изминали около 1,5 мили (2,4 км) от типичното, 3,5-милно (5,6-километрово) тренировъчно бягане и били облечени с бели тениски и зелени шорти, каза той.

Пострадалите са получили помощ от близката станция на противопожарната служба, но също така някои от най-тежко ранените веднага са били транспортирани директно в болници, което вероятно е спасило живота им, заяви началникът на пожарната в окръга Антъни К. Мароне.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    28 2 Отговор
    Путин е виновен.
  • 2 Лекар-ортопед

    26 0 Отговор
    Откога разправям аз - тичането е вредно за вашето здраве!
  • 3 Бонев

    24 0 Отговор
    Не мога да разбера защо в Англия, Щатите и тн. Думата тероризъм е толкова трудна за произнасяне.

    Коментиран от #9

  • 4 Един от многото

    24 1 Отговор
    Да не е някоя тесла на автопилот. Мъск е враг на ФАЩ, питайте бай ти дън
  • 5 Ксаниба

    20 1 Отговор
    Руска ракета?!?
  • 6 Обосновано предположение

    19 2 Отговор
    Шофьорът е от арабски произход
  • 7 Тревата не прощава

    17 2 Отговор
    Разрешената още повече

    Коментиран от #15

  • 8 Защо снимките са от Холивуд бул.

    15 0 Отговор
    като става дума за кирливо село на час и половина от там
  • 9 Защото

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    Ами защото думата тероризъм не се връзва с "ценностите" които те ни натрапват-ще се окаже,че политическата им система не се харесва от всички щом има терористи и че политиците не са безгрешни както искат да ни убедят в това....Как така в меката на демокрацията,равноправието ,човешките права и светлото нео-либерално
    бъдеще ще има терористи-недей така сега и ти....

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сийка

    2 6 Отговор
    Това в Русия не може да се случи. В 6,30 армията спи, а офицерите още не са дошли на работа! Освен това патрулиращи коли, бяли тениски и зелене гащи - това са глезените.
  • 12 Експерт

    5 0 Отговор
    Гешев да вземе отношение по въпроса
  • 13 Всичката им работа

    8 0 Отговор
    на амЮрканците е такава. Тоя да натъркаля толкова хора, не му е чист косъма. Нещо крият и си трайкат по случая.
  • 14 мдам

    4 0 Отговор
    Гешев бесен ли е вече?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.