Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 22:03 1 402 18

Висок стандарт! Борис Джонсън е получил 315 000 евро за 30 минутна лекция в САЩ

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • консервативна партия

Британските вестници още през октомври бяха озадачени от тази високоплатена лекция, но тогава съобщиха за възнаграждение от 150 000 долара, по-малко от половината от това, което бившият премиер действително е получил

Висок стандарт! Борис Джонсън е получил 315 000 евро за 30 минутна лекция в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият британски премиер Борис Джонсън е получил към 315 000 евро за лекция, която е изнесъл през октомври в САЩ пред застрахователи, сочат данни от регистъра, в който британските депутати трябва да декларират доходите си, предаде Франс прес.

Актуализираната версия на този регистър, публикувана днес, разкрива, че Борис Джонсън е получил точно 276 130 британски лири (314 830 евро) за тази половинчасова лекция пред Съвета на застрахователните агенти и брокери в Колорадо Спрингс, последвана от 45-минутна дискусия.

Британските вестници още през октомври бяха озадачени от тази високоплатена лекция, но тогава съобщиха за възнаграждение от 150 000 долара, по-малко от половината от това, което бившият премиер действително е получил.

Борис Джонсън е посочил в регистъра, че е работил общо 8,5 часа, което се равнява на почасово възнаграждение от 32 500 британски лири (37 000 евро). За него и двама души от екипа му са били осигурени транспорт и настаняване.

Борис Джонсън е изнесъл лекцията малко повече от месец след като напусна "Даунинг стрийт", бламиран от правителството си, изтощено от скандали и лъжи, и само дни преди да се опита да осъществи грандиозно завръщане на мястото на Лиз Тръс, която подаде оставка на 20 октомври, припомня АФП. В крайна сметка Джонсън се отказа и Риши Сунак стана министър-председател.

Регистърът на финансовите интереси на членовете на парламента предоставя информация за финансовите възнаграждения на депутатите и за всякакви облаги, които получават и които могат да се сметнат като влияещи върху действията им като парламентаристи.

Борис Джонсън, който трябва да попълва този регистър, тъй като все още е депутат, е получил също сума, равностойна на 11 559 британски лири (13 180 евро) от медийния магнат Рупърт Мърдок за разходи за транспорт и настаняване за среща в щата Монтана в САЩ, където Мърдок притежава ранчо.

От регистъра също така се установява, че бившият премиер е бил настанен със семейството си за няколко дни през октомври на издръжка на лорд Антъни Бамфорд, бизнесмен и привърженик на Брекзит, който частично финансира сватбения прием на Борис и Кари Джонсън в нейното имение на село през юли.

Летище "Гетуик" в Лондон предложи на двойката и двете им малки деца своята ВИП зона на два пъти през октомври за сума от 3168 британски лири (3616 евро). Такъв беше случаят на 22 октомври, когато Борис Джонсън се прибра от почивката си в Доминиканската република, за да се кандидатира за премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    19 0 Отговор
    Цру му плаща
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 уaйтнoйз

    9 0 Отговор
    да оди до папата да си купи малко индулгенции... и за м3тадон на децата да дава
  • 4 Йорго

    15 1 Отговор
    В Амрика плащали в евро на Англичанин,пълен смях сте Факти !
  • 5 Анатоли

    9 0 Отговор
    Време ти е за пенсия,пръднал си млякото !
  • 6 ДА СПРЕМ ПЕЧАТНИЦИТЕ!!!!!!!!

    13 0 Отговор
    НИЩО ЧУДНО,НИЩО НОВО...ТЕ ТАКА СИ РАЗДАВАТ ЕДИН НА ДРУГ ДАЖЕ И МИЛОНИ..КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА????????ВКЛЮЧВАТ ПЕЧАТНИЦАТА ДА ПЕЧАТА И ПРОБЛЕМИ НИКАКВИ..ДА МУ МИСЛЯТ ОНЕЯ КОИТО НЕ ЗАСУЖАВАТ ПЕЧАТНИЦАТА ДА ГИ ОГРЕЕ...И С ТЕЗИ ПЕЧАТНИЦИ ВДИГАМЕ СВЕТОВНАТА ИНФЛАЦИЯ ПО ТОЗИ НАЧИН..ДА СИ ИМАШ ПЕЧАТНИЦА ,СВЕТА Е ТВОЙ..
    ДА СПРЕМ ЕВРОДОЛАРОВИТЕ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ДА СПАСИМ СВЕТА ОТ ОГРАБВАНЕ!!!!!!!
  • 7 Дааааа

    18 0 Отговор
    Лакеи има не само в България, разликата е в заплащането !
  • 8 Иван

    11 0 Отговор
    Боклука е "законно" загладил косъма.
  • 9 Бибитко

    14 1 Отговор
    Русият комик нали затова е човек на САЩ, за да му плащат скъпо и прескъпо.
  • 10 Нема правда!

    7 3 Отговор
    А Бялата Златка не може да си плати тока.
  • 11 Джордже Балашевич

    17 0 Отговор
    Ето така се дават хонорарите, за лакейство, послушничество и слугинаж! Честито.
  • 12 Aлфа Bълкът

    4 2 Отговор
    Аматьор, Ахмет Доган взе 1,5млн лева за консултантски услуги за Цанков Камък. И то кога, парите бяха пари!
  • 13 Е тва евро атлантиците

    11 0 Отговор
    трябва да им се признае. Пари има бол. Стойност нямат никаква.
  • 14 Котка ученият

    10 0 Отговор
    Защо този странен мъж "с голи гърди" представлява интерес за американските студенти?
  • 15 Жорето

    5 0 Отговор
    Ето как си получи комисионата за парите преведени на Зеления .През Фащ с другите , които Зеления връща от уж помощите.Така и от Европа си получават и се натискат да набутват още от нашите пари при нарко Зеления потник.
    Инфлацията е само за нас, обикновенните хора и за наша сметка.Дайте да дадем още.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ежко

    2 0 Отговор
    Както се казва-всезл си е парите със законна корупция.Какво ли са научили застрахователите от Борката за толкова пари?Сигурно убийствени премъдрости.Но...той не е първият и няма да е последният.Обама и той така "печели", Горбачов -и той и т.н.
  • 18 Дядя

    1 0 Отговор
    Това е начин да се плаща за извършени услуги по време на управлението му. Клинтън обикаляше университетите и изкарваше сума долари-"екорден хонорар получи бившият американски президент Бил Клинтън за лекция в Юдейския университет в Лос Анджелис. За речта си пред студенти на учебното заведение в понеделник бившият държавен глава беше възнаграден с $200 000. Досегашната му тарифа за публична изява варираше между $100 000 и $150 000". Сигурно е говорил за пурата и Моника Люински. Ами нашите, Монката Паси и дженурията му? И те "лекционери международни" го раздаваха!
Новини по държави: