Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 13:15 863 0

Сирия е заловила италиански наркотрафикант

  • сирия-
  • италия-
  • наркотрафикант-
  • групировка

Сирийска групировка твърди, че през март е заловила един от най-издирваните наркотрафиканти в Европа

Сирия е заловила италиански наркотрафикант - 1
Снимка: Shutterstock

Сирийска групировка твърди, че през март е заловила един от най-издирваните наркотрафиканти в Европа, само дни след като италианският министър на правосъдието благодари на Обединените арабски емирства за ролята им в неговото арестуване и екстрадиране в Италия тази седмица, предаде Асошиейтед прес.

Обстоятелствата около ареста на Бруно Карбоне, който е свързан с неаполитанската мафия Камора остават неясни. Четиридесет и пет годишният Карбоне се укрива, откакто през 2003 г. бе осъден задочно на 20 години затвор за трафик на наркотици и участие в престъпна организация.

Европол го идентифицира като контактно лице за закупуване на големи количества кокаин за Камора, най-вече от Испания, и съобщи, че е действал в две престъпни организации, свързани с трафика на наркотици.

Италианският министър на правосъдието Карло Нордио във вторник благодари на колегата си от ОАЕ за приноса му за ареста. Същият ден Карбоне пристигна в Италия.

В сряда обаче ислямистката групировка „Хаят Тахрир аш Шам“, свързана с терористичната организация Ал Каида, обяви във видео, че Карбоне е бил заловен в северозападната сирийска провинция Идлиб и „предаден на властите в страната му на произход“.

Така нареченото Сирийско правителство на спасението, което управлява провинция Идлиб и е свързано с контролиращата региона „Хаят Тахрир аш Шам“ твърди, че е арестувало Карбоне през март, докато се е опитвал да премине в контролирана от сирийското правителство територия.

След „събиране на доказателства и на информация, започнахме да работим върху процеса по предаването му на властите в страната му на произход“, заявил представител на местните власти.

Подполковник Данило Тома от италианската финансова полиция, началник на специална разследваща група за борба с престъпните организации в Неапол, потвърди пристигането на Карбоне от Дубай и добави, наркотрафикантът веднага е бил задържан и пратен в ареста в Рим.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: