Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 11:45 976 1

ОАЕ издаде за пръв път паспорт на израелско дете

  • оае-
  • израел-
  • гражданство-
  • обединените арабски емирства

Израелското посолство издава първия по рода си паспорт на дете, родено в ОАЕ. Майката на момчето е израелка, а баща му е белгиец. Те живеят в ОАЕ от около година

ОАЕ издаде за пръв път паспорт на израелско дете - 1
Снимка:Times of Israel

Израелското посолство за първи път в историята издаде паспорт на дете, родено в Обединените арабски емирства. Майката на момчето е израелка, а баща му е белгиец. Те живеят в ОАЕ от около година. Майката на новороденото, която живее в ОАЕ със съпруга си белгиец, настоя първо да получи израелски паспорт на сина си.

Лично посланик Амир Хайек връчи паспорта на родителите на родения през май 2022 г. Матео Давид. „Тъй като съм ционистка, казах на съпруга си, че искам детето първо да получи израелски паспорт, а след това белгийски. Тук, в Обединените арабски емирства, Израел е високо ценен. Гордея се, че мога да живея тук и да кажа, че съм израелка”, каза Даниел, майката на детето.

Припомняме, че през август 2021 г. в Обединените арабски емирства за първи път се роди израелска гражданка - тя беше дъщеря на генералния консул на еврейската държава Илан Щулман. Момиченцето, което е родено в Дубай, е кръстено Миа.

През юли 2021 г. израелски гражданин дари бъбрек на пациент в Абу Даби за първи път в историята. Това стана възможно благодарение на нова трансгранична програма за донорство на органи. По същата програма израелски пациент получи за трансплантация орган от донор от Обединените арабски емирства.

Новината е публикувана с подкрепата на Durham School Dubai. Durham School в Дубай е място, където вековната традиция на британското образование се съчетава с най-новите технологии и най-добрите педагогически подходи на 21 век.

Източник: Times of Israel


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    2 0 Отговор
    На палестинци обаче няма да издават гражданство, щото нямат пари.