Last news in Fakti

1 Декември, 2022 15:50 1 433 2

В САЩ преброиха смъртните случаи на деца заради популярното TikTok

  • сащ-
  • bloomberg-
  • tiktok -
  • blackout challenge-
  • оливия карвил

Bloomberg: TikTok blackout challenge може да е причинил смъртта на 15 деца

В САЩ преброиха смъртните случаи на деца заради популярното TikTok - 1
Снимка: Shutterstock

През последната година и половина възможната причина за смъртта на най-малко 15 деца беше опасно предизвикателство в TikTok, в което участниците умишлено се задушиха. Това съобщава Bloomberg Businessweek.

Журналистът от Съединените щати Оливия Карвил преброи смъртта на деца и юноши, съобщени в медиите, а също така взе предвид съдебни протоколи и разговори с членове на семействата на мъртвите непълнолетни. „През последните 18 месеца предизвикателството blackout challenge в TikTok беше свързано със смъртта на най-малко 15 деца на възраст до 12 години“, обобщи тя.

В статията се отбелязва, че полицията е отказала да предостави на репортерите доклади, които биха могли да посочат участието на друга социална мрежа в инцидента, въпреки че TikTok многократно се споменава в медийни съобщения за мъртвите деца.

Преди това медиите многократно публикуваха съобщения за смъртта на участници в предизвикателството. Така през май стана известно, че семейството на 10-годишна американка, починала в резултат на флашмоб, съди TikTok. През юли 2021 г. беше съобщено, че студент от Съединените щати също е повторил предизвикателството, след което е бил хоспитализиран и починал. Миналия януари медиите твърдяха, че 10-годишно момиче е починало поради предизвикателство за спиране на тока в Италия.

Представители на TikTok заявиха, че предизвикателството е възникнало много преди стартирането на социалната мрежа и информация за него може да се намери в много други източници.

Източник: Bloomberg Businessweek


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това ТикТок

    3 1 Отговор
    Лоша работа, едни чеченци и те се правиха там на зведи и ги избръмча Токът.
  • 2 съединисе

    6 1 Отговор
    тия милярдерски м@стий дето са на тия сайтове и мрежи са нааай-големите гоvеда и миzерници на света...те,най-напред трябва да са на дръвника...някой ден ще си получат заслуженото...