Last news in Fakti

12 Декември, 2022 17:45 2 136 17

Сняг и лед затрудниха пътуването във Великобритания

  • великобритания-
  • сняг-
  • лед

Три момчета загинаха, след като пропаднали в замръзнало езеро

Сняг и лед затрудниха пътуването във Великобритания - 1
Снимка: Туитър

Обилен сняг, лед и мъгли днес затрудниха пътуването в цяла Великобритания, след като летища отмениха полети, железопътни компании предупредиха хората да не пътуват и полицията предупреди за усложнена пътна обстановка, предаде Асошиейтед прес.

Британската национална метеорологична служба издаде предупреждения за тежки метеорологични условия за голяма част от страната. Пътищата в Източна и Югоизточна Англия са сред най-тежко засегнатите. Някои пътуващи са били блокирани в продължение на часове, тъй като беше затворена най-натоварената магистрала във Великобритания, която обслужва района на Лондон.

Летищата "Гетуик" и "Станстед" днес предупредиха за забавяния на полети и летище "Лондон сити" съобщи, че изпитва "известни смущения" заради отмяна на полети снощи.

Страната отчете най-студената нощ досега за тази година в Северна Шотландия, където температурите са достигнали минус 15,7 градуса по Целзий.

Три млади момчета загинаха, след като пропаднали в замръзнало езеро в Централна Англия през уикенда, предаде Ройтерс. Момчетата на възраст 11, 10 и 8 години вчера били извадени от езерото в критично състояние. Друго момче, на възраст 6 години, все още е в болницата, в която били откарани децата и все още е в критично състояние, съобщи полицията. Служители на спешните служби снощи са продължили да издирват други две деца, за които се предполага, че са били част от групата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поп Богомил

    17 1 Отговор
    Пияндетата от Острова при малко лед и сняг, почват да дават жертви!
  • 2 Здравейте джендари

    21 0 Отговор
    Весели празници.
  • 3 Сатана Z

    14 0 Отговор
    Вчера валя сняг напук на глобалното затопляне и натрупа поне една педя в Лондон.Движението спря ,летищата и те,влакове се движат чат—пат.
    Изненадани са тия,които не вярват на прогнозите за времето.
  • 4 ВЕЛИКА БРИТАНИЯ ....... ТАМ НЕ ЧИСТЯТ

    14 0 Отговор
    СНЕГА А КРАДАТ КАТО ТУК ПАРИТЕ
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 9 Отговор
    Къде отиде снега,който чакахте в бг????????В София и днес пролет....Температурата в момента е 8 градуса,защо????АААА,вероятно сте говорили за високите части на Витоша.........Там има сняг,в момента вали!

    Коментиран от #9

  • 6 Рикши Бунак

    16 1 Отговор
    Закъсах с рикшата! Въртъ гуми!
  • 7 Леля Гошо

    17 0 Отговор
    Снегът е коледен подарък от Путин
  • 8 Риба

    14 0 Отговор
    Снимката не е от Англия - там са с обратно движение.

    Коментиран от #14

  • 9 поп Богомил

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не е от Глобалното затопляне, спокойно - такова няма. Има цикли и такава топла Есен е имало и преди години и преди много години, това е Природа, а Глобално затопляне има само в празните глави на западните бюрократи.

    Коментиран от #12

  • 10 Родопа планина

    14 0 Отговор
    Така ще е тази зима.Очертава се мрьзнене на Европейците.Всьщност Господ ще ги накаже за това че подкрепят Укрите.
  • 11 Климатът търпи промени

    3 0 Отговор
    Стари българи разправяха,че град по Западното амер.крайбрежие Ванкувър никога не е виждал сняг,а само чести валежи,ако не всеки ден,то през ден.Във Великобритания кога е имало такова време като на снимката,т е като Скандинавия.Дойде ли зимата,постоянно се напомня .Ледът вече не е дебел,поради затоплянето.Ама кой да слуша.И шест деца хлътнали в ледени води пот тънък лед.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "поп Богомил":

    Защо ли смятам,че сме в цикъл промяна ,изместване на полюсите и както съм писал иде нов климатичен Пояс...бг навлиза Субтропика.Сле около 6-10г ще разберете ,че съм биииил Точен!
  • 13 Винкело

    8 0 Отговор
    Това минус 15, дето го пишат за да ни е по-страшно, е на географската ширина на Осло и Петербург. Иначе бърз преглед показва, че около Лондон най-ниската температура е била минус 3. Просто тия сняг не са виждали и им се е взел акъла.
  • 14 Тъпан

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Риба":

    Може би е снимана през огледално.
  • 15 Гълфстийм

    8 0 Отговор
    Ми спрях и сега мъглива Англия,както е на съответната географска ширина ще си получи снега,който и се полага,а стига глезене толкова столетия.Сега занапред ще разберат как се прави топлоизолация и какви са зимните сметки за отопление в държави дето били "мързеливи,ще разберат и че има зимни и летни гуми
  • 16 123456

    2 0 Отговор
    а дано ги заледи яко за 3-4 месеца
  • 17 123456

    3 0 Отговор
    един Сармат може да поразтопи леда ... малко черен хумор, пръдон !
Новини по държави: