Last news in Fakti

15 Декември, 2022 13:50 888 3

Медсестрите във Великобритания се вдигат на стачка

  • великобритания-
  • стачка-
  • медицински сестри-
  • профсъюз-
  • век

Това е първата стачка в 106-годишната история на профсъюза.

Медсестрите във Великобритания се вдигат на стачка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Медицинските сестри във Великобритания започнаха безпрецедентна стачка като "последна мярка" в борбата им за по-добри заплати и условия на труд, съобщава "Франс прес".

До този ход се стигна въпреки предупрежденията, че той може да изложи пациентите на риск.

До 100 000 членове на Кралския колеж за медицински сестри в Англия, Уелс и Северна Ирландия ще спрат работа за един ден между 8.00 и 20.00 часа, след като отхвърлиха предложението на правителството за заплащане.

Това е първата стачка в 106-годишната история на профсъюза.

Протестиращите медицински сестри обясниха, че не са се решили лесно на тези действия, но се нуждаят от увеличение на заплатите, за да си изкарват прехраната.

В момента Великобритания се бори с криза на разходите за живот, тъй като спираловидната инфлация изпреварва растежа на заплатите.

Синдикалните лидери и здравните работници посочиха, че медицинските сестри са претоварени поради недостиг на персонал.

Химиотерапията, диализата, интензивното лечение и отделенията с висока зависимост, както и интензивните грижи за новородени и деца ще бъдат защитени. Други услуги обаче ще бъдат значително намалени по време на стачката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рижавия

    5 5 Отговор
    Не може така, излагаме се. Гладните са в Русия
  • 2 Хихихи..

    4 5 Отговор
    Свирка на "заможния болник" оправя проблема,да му мислят БЕДНИТЕ,каза МАРКС..
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Представяте ли си........Ако там са недоволни,какво ли е у нас??????От моите наблюденИя в бг.....Медицинските Сестри са много по подготвени и знаещи от бг-лекари!
Новини по държави: