Last news in Fakti

14 Август, 2013 11:47 1 722 0

Отново кръв по улиците на Кайро

  • кайро-
  • протести-
  • полиция
Отново кръв по улиците на Кайро - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Улиците на Кайро отново бяха окървавени след като властите предприеха операция по разчистването на два лагера на поддръжници на сваления от военните президент Мохамед Морси, съобщи Би Би Си.

Властите се заканиха още миналата седмица, че ще разчистят блокираните от протестиращите улици. Демонстрантите на няколко пъти отказаха да ги напуснат.

Противоречиви са данните за убитите и ранените. Според официални данни най-малко 17 души са убити. Сред тях са и двама служители на силите за сигурност. От своя страна поддръжниците на Морси говорят за поне сто убити и стотици ранени. Силите на реда са използвали сълзотворен газ и гумени куршуми.

Движението Мюсюлмански братя призова своите поддръжници да излязат на улицата, за да подкрепят справедливите протести и да спрат клането.

Държавната телевизия показва как тежко въоръжени полицаи и войници щурмуват лагер в предградието Насър сити в Кайро. Преди това те са разчистили лагер на опозицията в университета. Проправителствените сили ограждат джамия в Насър сити, за която се предполага, че оттам се ръководят протестите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА