Last news in Fakti

27 Декември, 2022 13:37 1 503 1

Израел прие закони, които улесняват сформирането на правителство

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • закони-
  • правителство

Нетаняху обяви, че е в състояние да сформира ново правителство

Израел прие закони, които улесняват сформирането на правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелският парламент прие тази сутрин серия от закони, които улесняват сформирането на новото правителство, което се очаква да бъде представено в четвъртък от лидера на "Ликуд" Бенямин Нетаняху, предаде Франс прес.

Нетаняху, който заедно със съюзниците си победи на парламентарните избори на 1 ноември, обяви миналата седмица, че е в състояние да сформира ново правителство. Въпреки това имаше съмнения по въпроса дали Арие Дери, лидер на съюзна на Нетаняху ортодоксална формация, може да стане министър предвид факта, че се е признал за виновен пред правосъдието по обвинение в данъчна измама.

Тази сутрин обаче депутатите приеха законодателство, по силата на което човек, който е признат за виновен за извършването на престъпление, но не е осъден на затвор, може да става министър. Освен това израелските депутати приеха закон, който позволява на двама души да бъдат назначавани за ръководители на едно и също министерство - по този начин лидерът на крайнодясната Религиозна ционистка партия Бецалел Смотрич ще може да стане министър, отговарящ за гражданската администрация на окупирания Западен бряг, в рамките на министерството на отбраната.

Парламентът прие също така и законодателство, съгласно което се разширяват правомощията на министъра на националната сигурност - пост, който се очаква да бъде зает от лидера на крайнодясната формация "Оцма йехудит" Итамар Бен Гвир, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    1 1 Отговор
    БИБИ Е ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН,ПРЕДИ КОГАТО БЕШЕ ПРЕМИЕР САМО ТОЙ ОТ ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ БЕШЕ В МОСКВА ЗА 9ТИ МАЙ.ЧЕСТИТО БИБИ.