Last news in Fakti

28 Декември, 2022 15:41 4 483 7

Ето какви аномалии на времето ни очакват през 2023 година

  • горещини-
  • суша-
  • климат

Повече бури, суша и горещини

Ето какви аномалии на времето ни очакват през 2023 година - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бурите, сушите и горещите вълни ще станат норма през новата година поради изменението на климата, съобщи да вестник Evening Standard, позовавайки се на годишния отчет на Националната фондация на Обединеното кралство. „Ще има повече проливни дъждове и много сухи и горещи лета“, казва експертът по климатичните промени Кийт Джоунс.

Организацията прогнозира, че появата на „нови норми“ може по-специално да доведе до още по-екстремни метеорологични явления от тези, с които Обединеното кралство трябваше да се сблъска през 2022 г., когато метеорологичните условия „бяха трудни за природата“.

Горещите лета и ниските валежи пресушиха много реки, потоци и езера, увреждайки посевите и водейки до горски пожари, суша, смърт на животни и разпространение на птичи грип. Освен това около 50% от разсада загина поради тежка суша в графствата Кеймбриджшър и Оксфордшър.

Суша, високи температури, повтарящи се бури, необичайно горещо време, скорошни студове и наводнения означават, че природата, като нас, трябва да се справи с нов списък от екстремни климатични условия.

Националният фондация на Великобритания е британска нестопанска и неправителствена организация. Фондацията е основана през 1895 г. Организацията непрекъснато работи за подобряване на условията на живот на много видове животни, а също така им помага да се адаптират към изменението на климата, причинено от глобалното затопляне.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 2 Отговор
    Откакто взеха да ви преръсват 2007г и снегът секна, а Гърция изкарва по 2 реколти.

    Коментиран от #2

  • 2 Само напомням

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":


    "Националният фондация на Великобритания е британска нестопанска и неправителствена организация."

    "Неправителствени", докато не се види кой ги финансира.
    😉






  • 3 браво бе

    10 0 Отговор
    много истини за климата само стрес и лошотия а да видим света е преживял много и пак сме оцелели може и да не ни стресирате поне ще видим каквото го пише на камък на дерво не го пише!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бравос

    13 1 Отговор
    Ние от студ, глад и здравеопазване ще изпукаме тая зима, те седнали куче с кокал да плашат, а с онуй лудото Грета кво става нещо хич не се чува напоследък, явно е пипнала бананана и си седна на дъто.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Този климат за света и науката Климатология се нарича ,Субтропичен климат!!!Има го по земята,а при нас е от около 10 и повече години.Сега се усеща повече,защото навлизаме по навътре в него.Нееекой простифесор ще обясни след време и вие ще кажете.....Бря,бря....колкуУййй умен е тоз с многото титли,роден в Шопията и околностите !
  • 7 дедо Боже

    2 2 Отговор
    ми тъй ще е от сега нататък. като излязоха от ЕС .
Новини по държави: