Last news in Fakti

3 Януари, 2023 09:59 834 4

Турция е спасила 134 мигранти след "незаконно изтласкване" от Гърция

  • турция-
  • гърция-
  • мигранти-
  • незаконно-
  • води

Всички те са били отведени в окръжните миграционни центрове

Турция е спасила 134 мигранти след "незаконно изтласкване" от Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Турската брегова охрана заяви, че е спасила 134 нелегални мигранти, които били изтласкани в турски териториални води от Гърция, и е заловила други 69 мигранти, които се опитвали да влязат в страната нелегално, съобщава Анадолската агенция.

Ръководството на турската брегова охрана заяви, че екипите са заловили 32 чужденци, които се опивали да влязат нелегално с гумени лодки, и са спасили 16 нелегални мигранти, които били изтласкани в турски териториални води от гръцките власти в района на град Бодрум в окръг Мугла.

Други петима нелегални мигранти в гумена лодка, които били изтласкани в турски териториални води от гръцка страна, са били спасени в района на Датча в окръг Мугла.

Същевременно 113 нелегални мигранти, които били изтласкани от гръцките власти в турски териториални води, са били спасени, а 37 нелегални мигранти са заловени край западния окръг Измир.

Всички мигранти са били отведени в окръжните миграционни центрове.

Турция е ключов транзитен пункт за търсещите убежище, които се опитват да преминат в Европа, за да започнат нов живот, особено тези, които бягат от война и преследване.

Анкара и световни правозащитни организации многократно са осъждали практиката на Гърция да отблъсква търсещите убежище, заявявайки, че тя нарушава хуманитарните ценности и международното право, като застрашава живота на уязвими мигранти, включително жени и деца, отбелязва агенцията.

Гърция отрича тези твърдения, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мотиката

    28 6 Отговор
    Те сигурно са паднали от небето и лошите Гърци са ги набутали в Турция
  • 2 Турската вина

    21 5 Отговор
    Дават им визи,за да държат авторитет в мюсулманския свят и пътят към България и Гърция се открива.Особено засегната е Гърция.А там кат дойдат,понеже са стотици хиляди и продължат пътя си за високоразвитите страни,стъпят ли там почват да се оплакват от лошо отношение в Гърция,а и България и властите на високоразвитите страни ги прибират,а подвластите-там хелзинкски комитет и,червен кръст,църкви различни вдигат неистова пропаганда за лошото отношение в Гърция и по-натам излишно е продължението.Значи би било редно Турция да ограничи визите.И за ЕС се натискаха анадолските по-рано.Ама,че нахалство
  • 3 Геша

    20 4 Отговор
    Откога опазването на граничния суверенитет на една държава, дори и без стрелба и затвор за криминалните нападатели се нарича "незаконно" изтласкване?
    По чии закони и в чий интерес? Въпросът ми е риторичен.Но все пак ще кажа :Вън навлеците от Европа!!! Който иска да си ги взема от Африка и да си ги гледа.
  • 4 Анонимен

    2 2 Отговор
    Защо трябва да има граници и контролни пунктове щом е незаконно изтласкването? По тази логика и на официалните пунктове и да нямаш документи е незаконно спирането и проверката.
Новини по държави: