Last news in Fakti

10 Януари, 2023 09:31 1 910 7

Мексико: Време е САЩ да спрат пренебрежението си

  • джо байдън-
  • сащ-
  • мексико-
  • андрес обрадор-
  • латинска америка

Време е да сложим край на тази забрава, каза президентът на Мексико

Мексико: Време е САЩ да спрат пренебрежението си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор призова гостуващия си американски колега Джо Байдън да сложи край на десетилетията на "пренебрежение" от страна на Съединените щати към Латинска Америка, предаде АФП, съобщи БГНЕС.

"Време е да сложим край на тази забрава, на това изоставяне, на това пренебрежение към Латинска Америка и Карибския басейн", заяви Лопес Обрадор пред Байдън и неговия екип в началото на двустранните разговори в Мексико сити.

Байдън защити постиженията на Вашингтон, като заяви, че само през последните 15 години той е похарчил "десетки милиарди долари", които са били от полза за региона. "Съединените щати предоставят повече чуждестранна помощ, отколкото всички други държави, взети заедно", каза той. "За съжаление, нашата отговорност просто не свършва в Западното полукълбо", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    22 3 Отговор
    Хм...... скоро американците ще започнат да прескачат оградата наобратно ! Към Мексико !!!
  • 2 Урюрвкос

    19 2 Отговор
    За съжаление, нашата отговорност просто не свършва в Западното полукълбо, Близкия изток, Жълто море, Луната , Марс и още няколко Галактики
  • 3 12343211

    5 0 Отговор
    Вие сте им най-големия проблем,
    Как да спрат.
  • 4 нАКа 47

    13 3 Отговор
    Бе вие най-напред си вкарайте държавата в ред, че сте се превърнали в държава на нарко-картелите и сто процентна корупция.
  • 5 зайо БАЙО

    23 4 Отговор
    И каква е тази ОТГОВОРНОСТ към света , която има САЩ ? Да превърнат всички в техни слуги и да им налагат волята си , ценностите си , демокрацията си.....? По всякакъв начин !
  • 6 Грую

    11 1 Отговор
    Време е Русия да финансира Мексико и всички наркокартели за свободен наркопазар в хамерика който изцяло е обладан от ЦРУ. Това нарушава свободния пазарен принцип и трябва да се спретне на хамерика един майдан в примес с арабска пролет и нотка цветна революция. Ма да са осъзнават малко,те милите тунели копаят, туй правят онуй правят а оно другите само ги ловят и унищожават 10% от пратката и останалото на пазара,ма бива ли такава несправедливост. Viva la Meksiko viva la indipendet.
  • 7 лабродора ербап

    0 2 Отговор
    освен една салма хайек друго хубаво от мехико не съм виждал
Новини по държави: