Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Януари, 2023 12:05 3 707 66

ISW: Готвачът на Путин критикува, а Кремъл е слаб

  • русия-
  • вагнер-
  • кремъл-
  • евгений пригожин-
  • владимир путин

Опасно е да се подценява Русия, но е спешно да се реагира светкавично и да се дадат танкове, ПВО и други оръжия на Украйна

ISW: Готвачът на Путин критикува, а Кремъл е слаб - 1

Руската провоенна общност създава пространство за критика на диктатора Владимир Путин без страх от наказание.

Това коментира в дневния си бюлетин за Украйна Институтът за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

"В Русия се открива нов сектор, в който определени фигури могат да критикуват Путин и висшите етажи на властта без видими ответни мерки", казват анализаторите.

В доклада на ISW се посочва примерът с военния престъпник Игор Гиркин, който рязко намеква, че подкрепя отстраняването на шефа на Кремъл от длъжност.

От своя страна Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", все по-остро критикува заповедите на руското министерство на отбраната, както и висшите служители, които, по думите му, "трябва да се развиват, а не да подчиняват всички на своите нелепи правила, принципи и капризи".

"Изявлението на Пригожин е последното от няколкото, които целят да подкопаят доверието в Министерството на отбраната и да популяризират Пригожин като лице на руската "специална военна операция, посочват експертите.

Освен това Готвачът на Путин директно "атакува" Кремъл, като нарича работещите там "предатели, които искат Русия да загуби войната".

"Путин реши да не цензурира тези изявления за продължителен период от време", заключава Институтът за изследване на войната.

Речта на руския президент Владимир Путин, произнесена в чест на прекратяването на обсадата на Ленинград от съветските войски, показа, че той все още не е сигурен в способността си да оформи значително руското информационно пространство. Путин използва речта си от 18 януари, за да повтори стандартната и дългогодишна реторика на Кремъл, която невярно твърди, че Русия е започнала инвазията в Украйна, за да защити жителите на Донбас от неонацистите, които, според Кремъл, са поели контрола над украинското правителство през 2014 г.

Путин не се възползва от публичността на събитието, за да направи каквито и да било изявления относно войната в Украйна, като например нова мобилизационна вълна или официално обявяване на война, за което говореха някои руски военни блогъри. Путин се отказа да използва няколко високопоставени публични обръщения, включително годишната си новогодишна реч и отмененото си годишно обръщение към Събранието на Руската федерация, за да направи някакви забележителни нови изявления относно войната.

Речта на Путин вероятно е част от по-мащабни и сравнително нови информационни усилия за вплитане на "специалната военна операция" в по-големия руски национален мит за Великата отечествена война (Втората световна война), за да се увеличи руската подкрепа за продължителна война и продължаваща мобилизация. Речта на Путин беше символично значима за руската вътрешна аудитория.

Путин обича да използва символични дати и исторически аналогии, за да се обръща към руския народ, и произнесе тази реч в Санкт Петербург, за да отбележи 80-годишнината от пробива на съветските войски на нацистката обсада на Ленинград.

Путин заяви, че съветските сили са победили "геноцида на нацистка Германия над Ленинград" и направи сравнение с това как съвременна Русия се бори с "украинските неонацисти" в Донбас - където Путин преди това обвини Украйна, че провежда геноцид, за да оправдае инвазията си през 2022 г.

Руският външен министър Сергей Лавров допълни тези усилия за увеличаване на руската подкрепа за продължителна война, като изрично заяви, че Украйна и Западът преследват геноцид над руския народ. Лавров обвини Запада, че събира коалиция от европейски държави, за да използва Украйна като марионетка във война, която има за цел да реши "руския въпрос" по същия начин, по който Адолф Хитлер се е стремял към "окончателно решение" за изкореняване на еврейското население в Европа.

Приравняването на Запада с нацистка Германия и на подкрепата за Украйна с усилията за изтребване на руския народ от страна на Лавров е абсурдно и почти сигурно е насочено към вътрешната руска аудитория. Украйна никога не е заплашвала да нахлуе или да завземе територия извън международно признатите граници от 1991 г. Нито НАТО като алианс, нито някоя отделна държава членка е заплашвала да нахлуе в Русия, камо ли да преследва цел унищожаването на руснаците като народ. Целта на възмутителното и абсурдно сравнение на Лавров много вероятно е била да допълни реториката на Путин и други руски усилия да убеди руския народ, че Украйна и нейните западни поддръжници представляват реална и непосредствена заплаха за руската територия и за руския народ в домовете му.

Руските правителства, частната военна компания "Вагнер" и руската армия от месеци копаят окопи и създават милиции в граничещите с Украйна райони, уж за да се защитят от несъществуващата заплаха от украинско нашествие.

Путин и Лавров продължават да отричат украинския суверенитет и категорично отхвърлят преките преговори с Украйна. В речта си Путин подчерта, че Русия се бори, за да защити хората, които живеят в нейните "исторически територии" в Украйна - продължение на кремълската реторика, която отхвърля украинския суверенитет и се стреми да оправдае максималистичните цели на Путин за придобиване на територии в Украйна.

Путин продължава да полага усилия за съживяване на руската отбранителна индустриална база, за да подкрепи продължителната война в Украйна. На 18 януари Путин посети работниците в държавния завод "Обухов" - част от руската държавна отбранително-промишлена компания "Алмаз-Антей".

Путин заяви, че в момента руската отбранителна промишленост може да произвежда повече, отколкото е произвеждала преди в неуточнен период от време, и заяви, че Русия ще достигне нивото на отбранително-промишленото производство, от което се нуждае. Путин призна, че работниците в завода "Обухов" работят на три смени на ден, и повтори, че работниците от отбранителната промишленост са освободени от мобилизация, вероятно защото Путин трябва да запази специализираните работници в руската отбранителна промишлена база.

Финансистът от групата "Вагнер" Евгений Пригожин става все по-смел в словесните си нападки срещу руското Министерство на отбраната (МО). На 18 януари Пригожин критикува новите указания на МО за руските войски в Украйна, които ограничават използването на някои лични електронни устройства в зоните на бойните действия и определят по-строги насоки за стандартите за хигиената и външния мид на мобилизираните.

Пригожин защитава руските редови войници, които не спазват стандартите за оформяне (Пригожин отбелязва, че брадите са обичайни за много мюсюлмански и православни християнски бойци), и твърди, че използването на смартфони и таблети от войниците е необходимо за съвременната война.

Ключови моменти:

Речта на руския президент Владимир Путин в чест на обсадата на Ленинград продължи да показва, че Путин все още не е сигурен в способността си да оформи значително руското информационно пространство.

Речта на Путин вероятно е част от по-мащабни информационни усилия за вплитане на "специалната военна операция" в по-големия руски национален мит за Великата отечествена война (Втората световна война), за да се увеличи руската подкрепа за продължителна война и мобилизация.

Руският външен министър Сергей Лавров увеличи тези усилия за увеличаване на руската подкрепа за продължителна война, като изрично и нелепо заяви, че Украйна и Западът преследват геноцид над руския народ.

Путин продължава да полага усилия за съживяване на руската отбранителна индустриална база, за да подкрепи продължителната война в Украйна.

Путин и Лавров продължават да отричат украинския суверенитет и категорично отхвърлят преките преговори с Украйна.

Финансистът от групата "Вагнер" Евгений Пригожин става все по-смел в словесните си нападки срещу руското министерство на отбраната (МО) и Кремъл.

Пригожин и други забележителни гласове в Русия обособяват ново пространство за критика на руския президент Владимир Путин, без да се страхуват от отмъщение.

Руските сили продължиха с ограничени контраатаки, за да си върнат загубените позиции край Кремен.

Руските сили продължиха настъпателните операции край Соледар, Бахмут, Авдийвка и град Донецк.

Руското МО продължава да се опитва да омаловажи ролята на групата "Вагнер" в заявения тактически напредък в района на Соледар.

Украински официални лица посочват, че руските сили се съсредоточават в Запорожка област, вероятно за мащабни отбранителни или настъпателни действия.

Все по-честото използване на запалителни боеприпаси от руските сили за провеждане на иначе изглеждащи като рутинни удари в Южна Украйна подкрепя неотдавнашната оценка на МСО, че руските сили вероятно изпитват недостиг на конвенционални артилерийски снаряди.

Украински и руски източници продължиха да посочват, че руските власти вероятно се подготвят за втора вълна на мобилизация.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    21 24 Отговор
    УКРАЙНА ще загуби тая война

    Коментиран от #5, #30

  • 2 Българин

    22 23 Отговор
    НЕма да се оплаквате ! Сами направихте хората русофили . Гледат престъпници и измамници с мезонети , къщи-имения , луксозни коли , а те не могат на едно море да отидат лятото, сега даже и за море не мислят , а за сметките за ток , парно и храна . Русианите, на такива лишения , не са подлагали обикновенните работещи хора. За това , подкрепата ни е за Раша ...Слава на нашата Освободителка !

    Коментиран от #66

  • 3 Раданч Татлъту

    18 11 Отговор
    А готвачът на Байдън,кво рече?🙉🐂🐂🐂🙉

    Коментиран от #9

  • 4 Путин

    17 10 Отговор
    За вас не знам, но дъщерите ми си изкараха чудесно Нова година в Холандия

    Коментиран от #8

  • 5 Раданч Татлъту

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тека е,но Тайван е част от Окраина.😎🥳🤡👍
  • 6 ТаУмВзе

    6 8 Отговор
    Ела пиленце на Източния фронт! Да те видиме бре. Бухаххаха Нема да е. Z

    Коментиран от #28

  • 7 Анти-маймуна

    4 4 Отговор
    Знаете ли защо в България няма мозъчни тръстове?
  • 8 Раданч Татлъту

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    А Хънтър по същото време е клечал в храстите край Соледар?😁😁😁🥳🤡👍
  • 9 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    бай дън няма готвач тои е на хапчета и диета , памперса му се сменя през час че нямат материал за памперси ако путин не им изпрати
  • 10 ДДРОнег

    16 11 Отговор
    рузките тролвое са в недоумение - да пишат :
    1. За путин, но срещу пригожин
    2. За пригожин, но срещу путин
    :):):)

    Коментиран от #44

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пак Путин!!!!

    13 12 Отговор
    Чудите се какво дребнави и частни случаи да извадите, за да плюете по Путин и Русия. И НИЩО за Зеленски!!!! Той очевидно е ненадминат стратег и защитник на народа се (не само на собствените си авоари).

    Нашите медии са много продажни!!! Все за Путин пишат. Нас ни интересува вождът на украинския народ какво яде, къде пазарува (жена му), как е със здравето, като знаем, че обича белото.
  • 13 МалкоЛогика

    13 6 Отговор
    Ех, да имах и аз титла "институт" и да живеех на грантове от Usaid, такива забавни идиотщини щях да пиша !!!
  • 14 Чупачанга

    12 9 Отговор
    В Кремъл живеят джуджета с неопределен пол

    Коментиран от #25

  • 15 ХАХАХА

    7 3 Отговор
    Следващата новина ще бъде изказаното съмнение на Дзеленото, че Путин е жив от видео включването му в Давос. Мокри те сънища на един наркоман .
  • 16 Стоян Александров

    9 9 Отговор
    Мнооооогооооо слаб тоз Кремъл бееееее, ама мноооогооооо бееее, да отрепе 25 000 натовски нациста за 3 дена, лелеееее колко е слаб тоз Кремъъъъълллл ????? А представяте ли си да не е слаб Кремълааааа, аааа ? Ако не беше слаб фърляяяяя атома на Лъндън и хареееее чаооооо с ядрото на нацизма. Ама те слабииии мнооооо !!!

    Коментиран от #19

  • 17 Историк

    7 3 Отговор
    В една КГБистка диктатура НИЩО не става без одобрението на главния КГБист. Ако Пригожин и Гиркин "критикуват" Путлер, то е само защото той им го позволява, за да ги държи като противовес на военните, защото го е страх да не станат прекалено силни. Неща, които са известни още от времето на Сталин. Путлер се страхува ЕДИНСТВЕНО от вътрешен преврат относно властта си и това е основната му грижа. Всичко останало са али бали.
  • 18 Путин не го мислете

    5 4 Отговор
    Нещо бай дънчо пак закъса. Още виси и делото за сина му и корупцията в борда на директорите в Украйна!!!! Нонви неща около тайни документи, намерени в къъщата му, се разследват.
  • 19 Стоян Александров

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Стоян Александров":

    Алоууууу ПРОПАГАНДАТА ЯД ЛИ ВИ Е ЧЕ РУССИЯ ИЗБИ ЗА 3 ДЕНА 25 000 ОЗЛОБЕНИ И НАШМЪРКАНИ НАЦИСТА, ЯД ЛИ ВЪ Е ????
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 калугин

    4 0 Отговор
    ВОИНАТА Е КЪМ СВОЯ КРАИ, И САМОДУРИТЕ ДА СТАВАТ ГЕРОИ, МИЛИЦИОНЕРСКИ ПОХВАТИ, БЕЗ ПАХАНА ДА РАЗРЕШИ, ВСИЧКО МЪЛЧИ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДЪЛБОКО ПРОНИКВАЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Чупачанга":

    Да не си обърнал ре..з...та . Прочети Библията /ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ / на твоят ментор СОРОС. Че и да те оп..ра..ат не било грях а радост .
  • 26 Не трябва

    5 6 Отговор
    никой да се страхува от това кремълско джудже! Още повече ако се нарича българин!

    Коментиран от #32

  • 27 извод

    2 0 Отговор
    Не е все едно кой ви готви.
  • 28 хайде!

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Нашите заклети соросоидни евроатлантици да се мобилизират заедно с децата си и сформират батальон (те са толлково). БЕГОМ към Украйна да се биете за тяхната "свобода". Иначе сте едни страхливци и бъбривци с комунистическо потекло.

    Коментиран от #35

  • 29 Българка

    6 9 Отговор
    Не смятам, че някой е чул Русия да е била нападната или заплашена от нападение от когото и да е било. Омръзна ми от циничните нагли твърдения на кремълските кръвожадни убийци. Ако Русия наистина воюваше срещу НАТО, то вече тези касапи нямаше да могат напоително да лъжат и Русия в този си вид нямаше да съществува

    Коментиран от #38

  • 30 Тцъ...

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Може ама трябва да се запишеш доброволец на Путин или Пригожин. Иначе са за мустака, че им свършиха верните слуги.
  • 31 Сирене

    3 0 Отговор
    Още 150 000 украинеца и почват 8ма мобилизация.. Или биват закрити.
  • 32 хубаво уточняваш

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Не трябва":

    за кремълското джудже. Защото хората ще те разберат, че говориш за зеленото киевско джудже (пък дали е в Киев?), който е висок 159 см с вдигнати ръце. Не му е лесно - да си зелен клоун нарконацист! Само че не знаеш - одобрението на хората за Путин е 74-80%, а за зеленото джудже ти ще кажеш. Търчи и иска оръжие и пари (къде ли ги къта, вече и американците си задават този въпрос). ВОЙНА не се гаси с бензин! Всички видяха, че нато и зеленоокото с непраната тенсика нямат намерение да спират войната.

    Коментиран от #36, #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Оракула

    5 2 Отговор
    Путин показва явно, зависимостта си от Пригожин,
    ясно е, че този Пригожин знае много тайни, на Президента Путин,
    а явно и сметките по офшорките !
    В Русия може да станеш богат, само ако си човек на Путин, и си под негов контрол???
    Пригожин Ще бъде отписан, самия той го знае много добре ,но нека свърши, още малко мръсни поръчки ,
    това е начина по който, КГБ работи от време оно!
    Затова се натяга Пригожин ,той знае, че още утре може да му духнат свеща!
    Стига Русия да постигне успехи на бойното поле, това е Руския манталитет и живота на Руска ролетка!
    Сладък и много кратък!Както живота на повечето изчезнали олигарси!
    Така беше и с Лаврентий Берия, и го изгориха " другарите" му ,в двора на Кремъл с една туба бензин!
  • 35 ТаУмВзе

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "хайде!":

    Следва да изпратят наши Момчета на Смърт. Както в Кабул за краварите. И то Срещу Русия забележете.

    Коментиран от #37

  • 36 Зеленски е СВЕТОВЕН ЛИДЕР

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "хубаво уточняваш":

    Зеленски е всичко, което кремълския убиец искаше да бъде за Историята, но не можа да постигне.

    Коментиран от #47, #50

  • 37 Логик

    1 5 Отговор

    До коментар #35 от "ТаУмВзе":

    "И то Срещу Русия забележете." Ами, най-логично е ако ще се сражаваме да е срещу окупатора и подтисника ни.

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТаУмВзе

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Логик":

    Кое ви подтиска, че не Разбрах? Аре обясни.

    Коментиран от #51, #59

  • 40 Стоян Александров

    5 3 Отговор
    Общо : Хитлер дребе, нацист, нашмъркан, еврейн, слабоумен, подържан от Запада, използван за зло. Зеленски : дребен, нацист, много нашмъркан, еврейче, слабоумен клоун, много подържан от злия Запад, използван за зло. Има и още мноооогоооо прилики. Помислете сега господ. Открийте сами още прилики....
  • 41 Далече си

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "хубаво уточняваш":

    от истината! русия е на първо място в света по употреба на хероин. Всички гадости, които ражда рашистката пропаганда, се отнася само и единствено за нея самата.
    Зад Украйна застава цяла Европа без изключение. Даже и Вучич вчера им даде да се разберат на коя страна е!
    Зад рашистите има само 2-3 изостанали и прогнили диктаторски държави като иран и северна корея.
    Единствената заслуга на кремълското джудже е да съсипе русия и да увеличи мощта и размерите на НАТО!

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вирус

    1 2 Отговор
    Е как пък всички неудобни на евроатлантиците все диктатори хаха смешни в пропагандата вече няма кой да им се върже
  • 44 ТаУмВзе

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "ДДРОнег":

    Аз коленча и надувам кой каквото ми подаде, важното е да ми подхвърлят някакви копейки, така съм възпитан, винаги да съм против България и да величая терористичната мцква!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Втасахме я в световен мащаб,

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Зеленски е СВЕТОВЕН ЛИДЕР":

    ако киевският клоун е стратег от световен мащаб. Дори и ти дали си вярваш?
    На всички им писна от Украйна и Зеленото.
    Единственото което спечелиха с претенциите си е да ги намразят навсякъде, не само у нас!
    Трябваше да се съгласи с офертата на Путин и пито платено - нямаше да има война, защото безплатен обяд няма!
    Но страните от НАТО започнаха да подготвят Украйна за конфликт с Руската федерация много преди началото на 24.02.2022 г. Това призна бившият канцлер на Германия Ангела Меркел. Политикът каза, че Минските споразумения са били само средство за печелене на време от страните от НАТО за укрепване на въоръжените сили в Украйна. Сега това каза и Макрон и още и още западни политици.

    Коментиран от #54

  • 48 КЦкгкгклглгллглг

    1 0 Отговор
    В тоя сайт май новините се пишат от неграмотни дебили
  • 49 70-годишна жена отново чува

    0 0 Отговор
    Тя открива метод, който
    възстановява слуха за 7 дни !

    Коментиран от #61

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пенчо бре, чети, Пенчо не чете

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "ТаУмВзе":

    "Кое ви подтиска, че не Разбрах? Аре обясни." Така става, когато не си ходил на училище и не си посещавал уроците по История на България, в които се учи, че Просия е била против Съединението и против обявяването на Независимостта на България, че СССР ни е обявил война на 8 септември, след като са разбрали, че българска делегация е в Лондон да води преговори за предаването ни на Запада, че сме платили за лъже-освобождението, както и за "престоя" (реално военна окупация) на престъпната съветска армия и така нататък. Чети, другарю, чети.
  • 52 Зеленски е СВЕТОВЕН ЛИДЕР

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Иван":

    Това е мнението на Хенри Кисинджър. И не само. Бегай у Империята на Злото за "пълно потапяне"
  • 53 осмисляш ли какво пишеш?

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    По деморализация, агресия и хулиганство Оборът е ненадминат.
    Никой не може да се доближи до броя серийни убийци, които са се подвизавали в САЩ.
    Най-голяма употреба на дрога на човек от населението, най-голям брой самоубийства, масови убийства в църкви и училища и т.н.

    Коментиран от #56

  • 54 Зеленски е СВЕТОВЕН ЛИДЕР

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "Втасахме я в световен мащаб,":

    Ти не знаеш разликата между "лидер" и "стратег" бе, другарю комсомолец!
  • 55 Иван

    4 3 Отговор
    Хайде всички русофоби да се радват. Бахмут е превзет- убити са над 3000 поляци и около 150 американци. Продъжава зачистването на промишлената зона на Бахмут в която са укрити над 350 грузинци и 600 поляци. По данни на разузнаването има няколко висши американски военни офицери които се намират в промишлената зона. Един украински хеликоптер вече е свален в опит на изведе америакнските военни.
    Предаде Ройтерс в извънредна емисия преди минути.

    хи хих хих

    Коментиран от #58

  • 56 добавям

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "осмисляш ли какво пишеш?":

    Колкото до традиционните американски спортове "стрелба в заведение" и "стрелба в училище", там няма и какво да говорим.
  • 57 Бивш украински премиер:

    2 2 Отговор
    “Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD”
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ГОЛЯМ СМЯХ

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "ТаУмВзе":

    трола чака сега опорка да му пусне мустафата
  • 60 руZофилите V шOк!

    2 2 Отговор
    Готвача да не вземат да го сготвят, както сготвиха Дугина. Печена ушанка по сибирски.

    Коментиран от #63

  • 61 аз обичам сирене,

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "70-годишна жена отново чува":

    а сестра ми свири на цигулка - имаше един израз, показващ нелепостта на някои твърдения.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 не, ще му се случи

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "руZофилите V шOк!":

    като на цялото управление на МВР на Украйна с хеликоптера, за който зеленчука СЪЩО нищо не казва.
    Както не казваше и за двамата поляци - трактористи, които ги порази чия....на вас оставям да добавите ракета.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Иван

    0 0 Отговор
    фейк тази новина :))))). Тук се публикуват само такива новини. Какво очакваш от фактолозите в този сайт :))))
    Поне да го направим като вестник "Стършел"
    Едните кълват като лапни шарани на американска щаревица, другите на руска сельодка.
    хи хих ихи
  • 66 акъл

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Нашата освободителка е създала мизерията у нас и продължава. Заради тях и правителството падна и разни мутрафони са по-важни от министрите ни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания