Last news in Fakti

23 Януари, 2023 07:41 2 690 3

Авария спря тока на цяла държава

  • ток-
  • авария-
  • електроснабдяване-
  • пакистан-
  • карачи-
  • исламабад

Националната мрежа претърпя загуба на честота, която причини голям срив

Авария спря тока на цяла държава - 1
Снимка: Shutterstock

Голяма авария в пакистанската електрическа мрежа предизвика прекъсване на електроснабдяването в цялата страна рано сутринта в понеделник, съобщи федералното министерство на енергетиката, цитирано от Ройтерс.

"Според първоначалната информация около 7:34 ч. (местно време) националната мрежа претърпя загуба на честота, която причини голям срив. В ход са спешни действия за активиране на системата", се казва в изявление на министерството. Токът спря във всички основни градове, включително в Карачи, Исламабад, Лахор и Пешавар, предаде БТА.

Министърът на енергетиката Хурум Дастагир обясни по Гео ТВ, че колебания в честотата на напрежението са се появили в южната част на страната при включването на системите днес сутринта. "Имаше смущения в напрежението и системите бяха изключени една по една. Това не е голяма криза", каза той. Той допълни, че електроснабдяването в някои части на Пакистан вече е възстановено.

Отбелязва се, че захранването е възстановено в няколко мрежови станции на компанията за доставка на електроенергия в Исламабад и компанията за доставка на електроенергия в Пешавар и властите работят по възстановяване на останалите станции на електрическата мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    4 11 Отговор
    Станали са братушки на руснаците хахахах така става когато имаш за приятел русия хахаха

    Коментиран от #2

  • 2 ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Пакистан са с краварите против Индия винаги имат престрелки по границата с Индия!

    Коментиран от #3

  • 3 Хахах

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!":

    Беше ироночна препратка към украинското спиране на тока не буквално хахахаха .