Last news in Fakti

23 Януари, 2023 21:41 2 747 6

Екстремни метеорологични условия в Италия

  • италия-
  • условия-
  • време-
  • метереологични-
  • студ

Много части от страната се оказаха в плен на мразовито време, проливни дъждове, дъжд и силен вятър

Екстремни метеорологични условия в Италия - 1
Източник: БГНЕС

В няколко области на Италия е издадено предупреждение за екстремни метеорологични условия, след като много части от страната се оказаха в плен на мразовито време, проливни дъждове, дъжд и силен вятър, съобщи за БТА италианската агенция АНСА.

В областите Марке и част от Емилия-Романя службата за гражданска защита издаде оранжев код за опасно време, което е последната степен преди максималното равнище на опасност - червен код, и означава, че има опасност за хората и имуществото им.

Областите Абруцо, Базиликата, Кампания, Умбрия и останалите части от Емилия-Романя са с жълт код.

В южния град Потенца и някои райони на северните провинции Модена и Римини заради лошото време днес училищата останаха затворени.

В края на миналата седмица в Милано беше открит мъртъв бездомник, за когото се предполага, че е починал от измръзване.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    13 3 Отговор
    Химнът ни напомня, че ние, унгарците, като всички християни, които разбират греха и прошката, имаме основателни причини да се покаем. Ние, унгарците, не сме безгрешни. Имаме много грешки и недостатъци. Единственият въпрос е какво да правим с това признание", каза премиерът, чиято реч беше излъчена по телевизия М1.

    "Трябва ли да коленичим в средата на футболното игрище? Или да събаряме статуи на великите ни предци? Трябва ли да отричаме и заличаваме нашата хилядолетна култура? Или трябва да позволим на самозвани, непатриотични и либерални цензори да се подиграват с нашата история?", попита унгарският премиер.


    Според него думите на националния химн говорят друго. Въпреки че химнът е написан под формата на молитва и започва с думите "Бог да благослови маджарите!", той се пее "не на колене, с наведена глава, а стоейки изправен, твърдо, силно, с високо вдигната глава", подчерта Орбан.

    Премиерът изрази убеждението си, че въпреки недостатъците си унгарците заслужават "правото на бъдеще", както и правото сами да определят как да живеят в собствената си земя и какви морални ценности да следват.

    "Османците искаха да ни кажат кой е истински вярващ, Хабсбургите - кой е добър християнин, германците - с кого можем да живеем и с кого не. Съветският съюз искаше да ни накара да станем световни пролетарии, а брюкселските бюрократи искат да се превърнем в либерални граждани на света и да се откажем да правим нещата, с които сме свикнали и които според тях са из

    Коментиран от #5

  • 2 абе

    12 1 Отговор
    Реч на Орбан
  • 3 Нищо де

    13 5 Отговор
    нали са с гореща кръв? Пък и да свикват,щото от 1 януари 2025 се отказват от руския газ..

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тоз пък

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Тва дето си написал толко дълго нема кой да ти го чете 🤣
  • 6 ...

    4 0 Отговор
    Преди 3 седмици беше 22 градуса... Кво искат?
Новини по държави: