Last news in Fakti

26 Август, 2013 18:51 4 737 2

Двама мъже се договориха да сключат брак с една и съща жена

  • брак-
  • полиандрия-
  • съпрузи

Дамата имала любовна връзка и с тях в продължение на 4 години

Двама мъже се договориха да сключат брак с една и съща жена - 1
Снимка: Уикипедия


Двама мъже от Кения са подписали договор, според който се съгласяват да се оженят за една и съща жена, съобщи Би Би Си.

Жената имала любовна афера и с двамата в продължение на 4 години. В крайна сметка тя абсолютно отказвала да се лиши от когото и да е от тях.

Споразумението предвижда двамата мъже - Силвестър Муендуа и Елиджа Кимани, да се редуват и на ротационен принцип да живеят в дома на любимата си. Всеки от тях се е ангажирал да помага за отглеждането на всяко дете, което тя роди, независимо кой от тях му е баща.

Адвокати заявиха, че бракът на триото ще бъде признат, стига младоженците да успеят да докажат, че полиандрията е част от традициите на тяхната култура.

Двамата мъже решили да сключат договора след като разбрали, че тяхната любима има връзка и с двама им. Първоначално те се сбили за нея, докато полицейският служител на щата Момбаса - Адхалах Абдулрахман, не ги разтървал и не предложил да си я поделят.

Оказва се, че жената е вдовица и вече има две деца от покойния си съпруг.

Според кенийския адвокат по семейно право Джуди Тонгори законодателството на страната не забранява изрично брака на една жена с повече от един мъж. Според нея обаче е много важно да се докаже дали кандидат-младоженците идват от културни общности, в които полиандрията е обичайна практика.

Интересното е, че многоженството е често срещана практика в Кения, докато до този момент идеята за "поделянето" на една жена между двама мъже било нещо нечувано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Ей тази си пада бая к..вентия!
  • 2 Stoil Dobrenov

    0 0 Отговор
    ....Май е така,наборе-бая еб..ва ще да е тая мацка,макар и малко
    повече черничка.....
    Ама-хайде сега-няма да придиряме чак пък толкова,най-вече-
    аз и ти,сега-като е по-мургава,зер нее.ана да ходи,горката.....
    Така де,нали??!....