Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2023 21:50 1 856 49

Украйна: Русия подготвя нови атаки

  • русия-
  • украйна-
  • война

През деня руските войски са нанесли два ракетни удара, два въздушни удара и 24 атаки с РСЗО

Украйна: Русия подготвя нови атаки  - 1
Снимка: БГНЕС

Заплахата от въздушни и ракетни удари остава в цяла Украйна. Противникът активно води разузнаване и се подготвя за настъпление в определени направления. Това се казва в доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 1 февруари, публикуван във "Фейсбук".

Както беше отбелязано, през деня руските войски са нанесли два ракетни удара, два въздушни удара и 24 атаки с РСЗО. Ракетни удари са нанесени по гражданска инфраструктура в Славянск и Краматорск, Донецка област.

Ракетно-артилерийски подразделения на въоръжените сили на Украйна поразиха три групи живи сили на противника и команден пункт.

"Въпреки големите загуби, противникът продължава опитите за настъпление в Лиманско, Бахмутско, Авдиевско и Новопавловско направление", отбелязват от Генералния щаб.

Съобщава се, че руски настъпателни групи не са открити във волинско, полиско, сиверщинско и слобожанско направление. Вражеските войски се обучават в Беларус.

В граничните с Украйна райони руснаците държат специфични части, обстрелват с минохвъргачки и артилерия украинските селища, включително Клюси и Елине в Черниговска област; Катериновка, Вовковка, Александровка, Волфин в Сумска област; както и населени места в Харковска област.

В посока Купянск - районите Дворична, Ивановка, Купянск, Кисливка, Котляровка, Крохмално и Пищане в Харковска област; Новоселивске и Стелмаховка в Луганска област попаднаха под руски обстрел.

В посока Лиман руснаците обстрелваха Невске и Диброва в Луганска област, Терна и Серебрянка в Донецка област.

В Бахмутско направление противникът удари с танкове и артилерия районите на Верхньокамянске, Спирне, Билохоривка, Веселе, Бахмут, Ивановске, Ступочки, Дружба и Ню Йорк.

В посока Авдиевка бяха ударени Авдиевка, Первомайске, Невелске, Красногоровка, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка.

В новопавловско направление руската армия е обстрелвала с артилерия Въгледар, Новоукраинка, Пречистивка, Велика Новосилка и Нескучно в Донецка област.

В Запорожка посока повече от 20 населени места попаднаха под вражески обстрел, по-специално Времивка в Донецка област, Полтавка, Малиновка, Хуляйполе, Чаривне, Новоданиловка в Запорожка област.

В посока Херсон руските войски са обстрелвали с артилерия град Херсон и село Дмитровка, Николаевска област.

Според данни на Генералния щаб руснаците продължават да използват гражданската инфраструктура във временно окупираната територия за свои цели.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОСТ

    64 6 Отговор
    С ПЪЛНО ПРАВО СЕ ГОТВИ. ТЕ ТРЯБВА ДА ВИ РАЗБИЯТ. УСПЕХ ИМ ЖЕЛАЯ.

    Коментиран от #36

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин

    70 7 Отговор
    Няма такава държава като Украйна вече, Украйна е напълно съсипана всичките активи, земя и злато са в ръцете на еврейските банкери в Лондон и Ню Йорк, за бонус стотици милиарди долари задължения към западните мародери, разсипана индустрия и инфраструктура 500 000 убити от ционисткия банков кабал и 57 000 украински деца са отвлечени за части към израелските клиники за трансплантация
    Скоро предстои същото и в България, когато онзи мръ сен чифутин Соломон Паси и новото колониално правителство вкарат България във война и ще видим ли тогава някой да остане да вика Слава на България
  • 4 Капитан Падна ли ми

    13 48 Отговор
    Руската пропаганда до обяд разправя, че САЩ манипулират Украйна да воюва, а следобед разказват, че Украйна манипулира САЩ да им дават нови оръжия.

    🤡

    Коментиран от #18, #23

  • 5 пешо

    35 1 Отговор
    бандера бил ли е фашист ,

    Коментиран от #46

  • 6 Помак

    26 13 Отговор
    ..децата и внуците на бандерите тр да освободят руските територии
  • 7 ДО БАЙ ДЪН И НАТО

    4 40 Отговор
    ВРАЖЕСКА РУ.КА АРТИЛЕРИЯ
    СЕ УНИЩОЖАВА С
    САМОЛЕТИ И КРИЛАТИ РАКЕТИ....☝
  • 8 Про фан

    36 4 Отговор
    на мозе да баде! Русия няма ракети и е в траур заради Путин

    Коментиран от #43

  • 9 ТИРбушон

    4 30 Отговор
    Обикновени терористи. Нищо ново.
  • 10 пешо

    48 5 Отговор
    и да триете украйна си отива

    Коментиран от #40, #44

  • 11 Орка

    39 4 Отговор
    Ам чи що не ги контраатакувате бе Нямат оръжие ракетите им свършиха войниците им дезертират генералите им са некадърни Путин е луд аде Ко чакате
  • 12 Антонио Бандера

    37 5 Отговор
    Този шамшал сутрин се бие в гърдите колко е велик, вечер циври колко лошо го млатят руснаците. Дрогарска му работа
  • 13 Рептилите

    36 6 Отговор
    Рашките ще смачкат Европа бавно и жестоко.
  • 14 Бацай

    36 6 Отговор
    укронацистките кратуни. И да не изтървете Зеленьо и Куйлеба да избегат.
  • 15 Бурхныбэлэг чадалтай

    38 4 Отговор
    Бандера не прие първите предложения на Руснаците, които са най-добрите, сега ще бъдат размазани.
  • 16 Факт

    37 4 Отговор
    "Нашите цели ще бъдат постигнати на всяка цена"В. Путин.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ехехе хе

    32 6 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Падна ли ми":

    САЩ не манипулира Украйна. САЩ командва Украйна.. Иска оръжие по нареждане на САЩ, така се крадат кинти първо от американския данъкоплатец. и второ, се начисляват заеми на Украйна.. Върхушката в САЩ цица и от американския данъкоплатец и от Украйна, само, че не знам от Украйна дали ще си върне кинтите,при положение, че Украйна няма да има:))

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вагнер възкръснаха ли

    6 19 Отговор
    ЧВК Вагнер са склонили 200 сърби да воюват за тях .

    Вучич знае ,че няма да се върнат .

    Коментиран от #27

  • 21 Пешо

    27 4 Отговор
    Въпреки големите загуби, противникът продължава опитите за настъпление Укрите само наблюдават и броят, а при тях прираст. Онези загубят 1000 , а при тях 2000 +.
    Зеленият само като кучка се вре на всякъде да иска да иска ! Леко го отсвирват, но той нагло ,нахално и безогледно се опитва да се разпорежда.
  • 22 УКРАЙНА ДА НЕ СЕ ПЛАШИ ФАЩ

    21 4 Отговор
    ДА СЕ ПЛАШИ ЧЕ ЦЯЛАТА РУСКА ПОДВОДНИЧАРСКА АРМИЯ Е ОБГРАДИЛА АМЕРИКА И БЯГАНЕ НЯМА

    Коментиран от #28

  • 23 Обяснявам бавно

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Падна ли ми":

    Гледам че е буламач в главата ти. Хайде да опитам все пак! Гледай видеото където украинския казава" Непрекъснато ни поощрявате че сме бранили и вашата демокрация в тази война. Но ние даваме за това наша кръв. Вие ваша кръв не давате. Дайте ни тогава оръжията си поне", Сега разплете ли дилемата, която те вълнува? За да разберем какво и как става в Украйна, не е нужно да сме русофили.
  • 24 9689

    35 3 Отговор
    Американци са закупили много земя в Украйна особенно плодородна и там където има находища особенно титан.Зеленски продаде Украйна,ето това е истината.
  • 25 един от многото

    26 3 Отговор
    A не бе , ще ви чете вестник. Дотегнахте на всички. Украйна , защитник на европейски и демократични ценности , глупости на търкалета , просяци и използвачи. Европа ги храни и въоръжава , че и воюва вместо тях , а те непрекъснато искат и искат! Дано в най скоро време получите , нито повече нито по малко отколкото заслужавате!

    Коментиран от #32

  • 26 Киро

    16 3 Отговор
    Аз пък си помислих, че се подготвя банкет и Зелко се натиска да го поканят. Щом ще е аванта той е там.
  • 27 Емиии

    18 2 Отговор

    До коментар #20 от "Вагнер възкръснаха ли":

    Това не е склоняване! Вагнер е частна военна армия като всички останали частни военни армии по света - и американски, и английски, японски и т. н. Това си е професия като всички останали. Един ресторантьор си търси миячи на чинии-и ти кандидатстваш за мияч на чинии. Частната военна армия си търси наемници-аз кандидатствам за наемник в частна военна армия...
    Какво неясно има толкова в тези частни военни армии?
  • 28 АЗ ОРА СЕ ГОТВЯ ЗА ЯДРЕННАТА ЗИМА

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "УКРАЙНА ДА НЕ СЕ ПЛАШИ ФАЩ":

    И ИСКАМ ДА ОЦЕЛЕЯ С КОНСЕРВИ С КОПЪРКА И ЩЕ СТАНА АДАМ БЕЗ ЕВА АМА ЩЕ ИМА МАТЕРИАЛ ОТ ЖЕНСКИ РОБОТИ И ЩЕ ИМ ПРАВЯ РОБОТЧЕТА БЕЗПОЛОВО С ВАКСИНА

    Коментиран от #30

  • 29 разбира се

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ехехе хе":

    Но!: Пропускаш комисионните за тези, дето раздават парите на данъкоплатците! А за им да замажат очите и да заметат всичко под килима, сега дадоха на Зеленски да изиграе сценария им на пиесата "Борба с корупцията"

    Коментиран от #34

  • 30 учуден

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "АЗ ОРА СЕ ГОТВЯ ЗА ЯДРЕННАТА ЗИМА":

    Що не прибереш в мазето украинки за целта. Украинки без мъже украинци поне колкото щеш! Зеленски сам няма да им насмогне.
  • 31 Бай Канур

    4 6 Отговор
    От кога това е новина? Ще се учудя ако Еритрея поготви нови атаки
  • 32 Ха ха ха ха ха

    18 2 Отговор

    До коментар #25 от "един от многото":

    Ами може и това да е целта.. Да изцоцат и разоражат Европа :) Занаеш ли... аз нещо им немам доверие там по ония географски ширини... Не можеш да ги разбереш... Уж се стрелят... от руска страна затворници, брадати чеченци и чужди наемници , от другата страна пак затворници и чужди наемници... Русия подава газ и петрол на Украйна.... разрешава от контролираните от Русия пристанища Украйна да си изнася житото и кинтите в хазната на Украйна... Странна война... Руснаците уж все ракети изстрелват, а сводката от украинска страна... един ранен. От 90 изстреляни ракети..един ранен, а склада с боеприпаси изпратени от Европата унищожен..
    Много са ми подозрителни тия там... дали не играят заедно с Русия срещу колективния Запад...
  • 33 Местния Козар

    14 1 Отговор
    Ма не бе, ще чака да дойдат ейбрамсите и там още някакъв скрап, че тогава.....
  • 34 Ехехе хе

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "разбира се":

    Борбата с корупцията в Украйна било само за недолюбваните от САЩ персони. Както олигарси, така и от администрацията на Зеленски.
    Коломойски примерно е под санкции на САЩ още от преди.. Днес чета, че претърсван...
  • 35 ЕВРЕИТЕ ЖИВЕЯТ НА КРАДЕНА ЗЕМЯ

    14 3 Отговор
    И ЗЕМЯТА Е КРАДЕНА ОТ ФАЩ иските Разбойници и подарена НА ЕВРЕИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ФАЩ

    Коментиран от #37

  • 36 Нема мърдане

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДОСТ":

    Имат наглостта да се оплакват!!! Пълно и скоростно унищожение на нацисткия режим и техните помагачи!
  • 37 ТЕ ФАЩ СЕ ОПИТАХА ДА ОТКРАБНАТ РУСКА

    21 3 Отговор

    До коментар #35 от "ЕВРЕИТЕ ЖИВЕЯТ НА КРАДЕНА ЗЕМЯ":

    ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА АМА ХАПНАНА ДРЪВЦЕТО

    Коментиран от #41

  • 38 дидо тира

    19 2 Отговор
    Украйнските бандити реват на умряла що така бе
  • 39 Опааа

    22 2 Отговор
    Браво! Браво! Слава! Мачкааааай Вова! Денонощно дронове и ракети! Слава!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Вън от България

    11 1 Отговор
    Уркски паразити! Чудесна новина!! Дано ви изринат и затъпчат, долни боклуци!!
  • 43 да ама окрадоха украинските перални

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Про фан":

    и сега стрелят с перални
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ехааа

    3 4 Отговор
    ...браво, браво, браво, мачкайте братушки, гледам някои от вас, си заработихте "нощните норми на писателския фронт" за по-малко от 2-3 часа. Преизпълнихте плана дорогие мои друзя! Получавате и по бутилка одеколон като премия!!!
  • 46 Не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    света вода ненапита е бил! Божа кравичка, рийш ли...
  • 47 Айде бегом

    3 0 Отговор
    пред ООН-ето, ЕС, ПАСЕ, масе, да ревете, че руснаците се канят да ви бият! Ами ще ви бият, кво си мислите? Че само вие можете да стреляте и да убивате хора, а всички да ви ръкопляскят! Е, сега ще ви нашамарят едно хубаво, но дали ще ви дойде акълът в дървените глави е друг въпрос...

    Коментиран от #49

  • 48 дядото

    1 0 Отговор
    време е да започнем да снабдяваме зе-командата и с качествени памперси
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: