Last news in Fakti

29 Август, 2013 12:16 2 561 1

Всички хора са марсианци

  • марс-
  • земята-
  • живот-
  • извънземни-
  • учени

Животът е започнал на Марс и се е „заселил“ на Земята, пътувайки с метеор

Животът на Земята може действително да се окаже, че е започнал на Марс. В подкрепа на това интересно предположение се появяват все повече доказателства, пише вестник „Индипендънт“.

Учени се събраха по време на геохимичната конференция Голдшмит във Флоренция, където беше изказано мнението, че Марс би била по-подходящо място за формирането на биологичния живот отколкото Земята в дните когато е била млада планета.

Те твърдят, че само на повърхността на Червената планета може да се открие елемент, който е от решаващо значение за произхода на живота.

Геохимикът, професор Стивън Бенър очерта теорията си , че "семената" на живота вероятно са пристигнали на Земята от метеорити от Марс, откъснали се от повърхността на планетата чрез удари или вулканични изригвания.

Всички живи същества са съставени от органични вещества, но само добавяне на енергия към органичните молекули няма да създаде живот. Вместо това, оставени на произвола, органичните молекули се превърнали в нещо, което по-скоро прилича на катран или асфалт, посочи проф. Бенър на конференцията.

Той описва окислената минерална форма на елемента молибден, който се счита за катализатор при развитието на органични молекули в първите живи структури на нашата планета.

"Това се случва само когато молибденът е силно окислен и тогава е в състояние да  повлияе на ранните форми на живот", обяснява проф. Бенър, от института за наука и технологии Уестхаймер  в САЩ. "Тази форма на молибден, не може да бъде налична на Земята когато животът е започвал, защото преди 3 милиарда години на земната повърхност е имало много малко кислород, за разлика от Марс. Това е още едно доказателство, което подкрепя теорията, че по-вероятно животът да е дошъл на Земята с марсиански метеорит, а не да е започнал тук."

Той добавя: " Някои елементи имат способността да контролират склонността на органичните материали, да се превръщат в катран, особено елементите бор и молибден. Ето защо ние вярваме, че минералите, съдържащи и двата елемента са от основно значение за зараждането на живота. Анализ на марсиански метеорит, наскоро показа , че има бор на Марс. Сега ние вярваме, че окислена форма на молибден също може да бъде открита там."

Животът е получил силен старт когато е дошъл на ранната Земя, защото тя може да е била покрита с вода, посочи проф. Бенър.

Водата е подпомогнала формирането на живот, създавайки първите молекули живот – РНК. Въпреки че е имало вода на ранния Марс, тя е покривала много по-малка площ от планетата.

Според американският професор наличната информация е доказателство, че всички  хора в действителност са марсианци и че "животът е започнал на Марс и дошъл на Земята върху скала. Късмет е, че в крайна сметка ние сме тук все пак, тъй като със сигурност Земята е по-добрата от две планети за поддържане на живота“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 0 Отговор
    Животът на Земята може действително да се окаже, че е започнал на Марс. В подкрепа на това интересно предположение се появяват все повече доказателства, пише вестник „Индипендънт“.

    ???????posledno?ot maimuna ot kal ot moreto ot kade sme?