Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 10:12 923 8

Четири деца бяха спасени живи 64 часа след земетресенията в Турция

  • турция-
  • деца-
  • развалини-
  • земетресения-
  • щети-
  • живи

Те са били извадени от спасителите изпод развалините на един жилищен блок

Четири деца бяха спасени живи 64 часа след земетресенията в Турция - 1
Източник: БГНЕС

Четири деца на възраст между 2-16 години бяха спасени живи изпод развалините 64 часа след земетресенията, които разтърсиха в понеделник Югоизточна Турция.

Децата са били извадени от спасителите изпод развалините на един жилищен блок, който рухнал в квартал "Явуз Селим" в град Гьолбашъ, окръг Адъяман.

Първите думи на едното от децата на около 4-5 години, когато било взето в прегръдките на спасителите, били: “къде е мама?” и се разплакало.

След него били извадени другите деца. Най-голямото момиче на 16 години, която се казва Илайда, било извадено в полуживо състояние.

Децата били извадени изпод развалините от спасителен екип на правителствената Дирекция за управление при бедствия и кризи (АФАД).

Спасените деца са настанени в болница, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 3 Отговор
    Едното да не се е казвало Шашко?
  • 2 12343211

    3 0 Отговор
    Добра новина.
  • 3 МВР Пикчърс

    2 2 Отговор
    Не сте ли забелязали, че "извадените деца" изпод руините винаги изглеждат тъкмо събудени от сън?
  • 4 Кочо

    4 0 Отговор
    Някои хора нямате ни срам, ни свян, ни съвест, ни мярка, нито професионален усет! Показват ми по телевизиите, тюхкат се и пъшкат заедно с някаква Благовеста Карахман, намираща се някъде там и тревожи медиите да и разрешат проблема! А той е, че мъжът и с камиона е в Германия и поне седмица не може се добра до нея, а тя бедства с 5 деца, настанена в класна стая в някакво училище, а иска веднага да дойде в България при баба и дядо! Медиите - ,,Щедържим връзка с Вас!" Благовеста - ,,Разчитам на Вас!" Иска Бойко да и прати Фалкона ли, какво!? Трай малко, ще си дойдеш! Хората затрупани под бетона, то се разврещяло и е най важното божество във Вселената!!!
  • 5 уви

    2 2 Отговор
    Голяма трагедия наистина но ми стана нещо странно. Много мъже навън плачат за жени и деца вътре под руините. Къде са били тия мъже послед 4 часа сутринта, че те са навън а семействата им вътре затрупани. Някои може и нощна смяна да са били вярно, но все пак....

    Коментиран от #8

  • 6 Лагрестин

    1 0 Отговор
    Слава на Бога и на спасителите!Да бъдат благословени!
  • 7 Наркос

    3 0 Отговор
    От снимката веднага става ясно как само една на десет сгради е строена от професионалист... всичко друго е закрепено да виси от фирмите на Тиквуна, Ердо и компания
  • 8 Кочо

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "уви":

    При първия трус са избягали всички, след което са пратили жените и децата все пак да се приберат или вземат някоя дреха и там са заварени от втория трус! Поне при някои е така! Другаде мъжът ще се подложи на риск, но там все още нравите са малко по патриархални! Турско семейство пътува с бус за Западна Европа, на ГКПП има проблем и бащата и сина спят в буса, а майката и дъщерята извън него на тревата! Нормално!
Новини по държави: