Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 09:30 573 0

Чили и Световната банка със сделка за застраховка срещу силни земетресения

  • чили-
  • земетресение-
  • валдивия-
  • световната банка-
  • застраховка

Конкретните условия на застраховката ще бъдат оповестени през следващите седмици

Чили и Световната банка със сделка за застраховка срещу силни земетресения - 1
Снимка: Shutterstock

Чили финализира сделка със Световната банка за застраховка срещу силни земетресения, които биха повлияли върху фискалната политика на страната и върху държавния ѝ дълг, съобщи чилийското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

"Застраховката ще позволи на Чили да получи предварително установени компенсаторни плащания в случай на определени земетресения с висок интензитет, които причиняват материални щети на страната и на публичните финанси", се казва в изявление на министерството. Конкретните условия на застраховката ще бъдат оповестени през следващите седмици.

Чили се намира в силно земетръсен регион, известен като "Тихоокеанския огнен пръстен“. Страната е била засягана от някои от най-силните земетресения в света, включително и от рекордното земетресение с магнитуд 9,5, разтърсило южния град Валдивия през 1960 година.

През 2010 г. южноамериканската страна беше засегната и от опустошително земетресение с магнитуд 8,8 и последвало цунами, като тогава загинаха повече от 500 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА