Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Февруари, 2023 20:28 3 715 95

Експерт: "Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия"

  • китай-
  • мико хутари-
  • тайван-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • си дзинпин-
  • мирен план

Основна цел не е териториалната цялост на Украйна

Експерт: "Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски възприе неочаквано положително китайския план за мир - той заяви, че Китай е отправил много предложения, с които е съгласен. Но не с всички. Това, че Китай говори за Украйна, в никакъв случай не е лошо, констатира Зеленски, който предложи и провеждането на среща на върха с Китай. Междувременно стана известно, че френският президент Макрон планира да посети Китай в началото на април - включително с идеята да помоли Китай да окаже подкрепа за приключването на войната. "Китай трябва да ни помогне да окажем натиск спрямо Русия, за да не използва тя химически или ядрени оръжия и да прекрати агресията си като предпоставка за провеждането на мирни преговори."

Основна цел не е териториалната цялост на Украйна

Но дали мирният план на Китай може действително да проправи пътя към мира? Мико Хутари, директор на Института "Меркатор" за изследване на Китай споделя пред АРД мнението си, че предложението е израз най-вече на позиционирането на Китай в опитите за политическо уреждане на конфликта. "Това в никакъв случай не е цялостен мирен план или нещо подобно, а и в много отношения той е вид скрита подкрепа за руските позиции. При по-внимателно вглеждане се вижда съвсем ясно кой е посочен като причинител на конфликта. А именно - "манталитетът на Студената война", т.е. САЩ. И на много места, въпреки някои полезни намеци за това какво се подкрепя - например, че не трябва да се използват ядрени оръжия - се казва ясно, че в крайна сметка трябва да се гарантират руските интереси."

В плана се говори за териториалната цялост на всички държави. Оттам би следвало, че Украйна трябва да си възвърне всички територии. Така ли е?

Мико Хутари: Не се има предвид това. Китайската страна пише, че трябва да се предотвратят двойните стандарти. С това се насочва към въпроса за Тайван, като тук китайските интереси са поставени на първо място. Основна цел не са териториалната цялост на Украйна и нейният суверенитет - суверенитетът трябва да бъде балансиран спрямо легитимните интереси на Русия.

Китай се опитва да вбие клин сред западните държави

Казвате, че Китай очевидно подкрепя руските интереси. А какви собствени интереси преследва с този план?

Мико Хутари: Те включват подкрепата за Русия - големия северен съсед. Стабилността на границата, стабилността на режима на Путин са важни за Пекин. Става дума и за вбиването на клин в Запада, за предотвратяване на сформирането на блок между САЩ, ЕС и други страни. Става въпрос за избягване на международна изолация на Китай и за позициониране на собствените му интереси, заедно с тези на глобалния Юг. За да се гарантира, че санкциите не се налагат едностранно. В крайна сметка става въпрос и за това Китай да се увери, с оглед на една евентуална криза в Тайван, че няма да бъде създаден международен съюз срещу предполагаемите авторитарни държави.

Когато в Общото събрание на ООН бе приета резолюцията, осъждаща агресивната война и призоваваща Русия да изтегли войските си, Китай се въздържа, но все пак не гласува "против". За какво говори това?

Мико Хутари: Китай разглежда ООН като важна платформа за налагане на собствените си интереси. В този момент въздържанието означава опит да се заяви: това се нашите позиции, бихме искали да се ръководим от тях, ако това е възможно. Това е опит едновременно да не се обърне гръб на Запада и да се даде сигнал на международната общност за собствените позиции, като паралелно се укрепи гърбът на Русия.

Китай се вълнува основно от Тайван

Според някои Китай наблюдава много внимателно ситуацията в Украйна от гледна точка на евентуалното си нахлуване в Тайван. Ако това е така, какво е научил Китай за последната една година?

Мико Хутари: На първо място са въпросите, засягащи хода на войната. И по-конкретно: как се справя руската армия и с какви средства биха могли да се защитят украинците? Внимателно се следи дали ситуацията позволява да се направят изводи за начина, по който Китай би могъл да се наложи в един конфликт с Тайван.

Но вероятно по-важна в момента е оценката за глобалното съотношение на силите. Обединен ли е Западът или не? Как се позиционира глобалният Юг? Това са все въпроси, които биха били важни и за Пекин при евентуален негов конфликт с Тайван. Заради това Китай наблюдава всичко много внимателно. За Пекин централен е въпросът дали той също би могъл да бъде санкциониран и под каква форма, както и дали това ще го засегне силно или слабо.

С Мико Хутари, директор на Института "Меркатор" за изследване на Китай, разговаря Герит Дерковски от АРД.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оригинал

    26 41 Отговор
    то затова китайците се славят като царе на ментетата!

    Коментиран от #82

  • 2 Сталин

    57 27 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България, Украйна се готви да отвори втори фронт в Приднестровието и Молдова, защо мислите Бай Дън събра онези мушмороци от Източна Европа онзи ден, питайте Радев.
    Българските цървули ще бъдат натоварени на влака и изпратени да гният в окопите на Молдова

    Коментиран от #5, #29, #47

  • 3 ИЗТЕГЛЯНЕ НА ПУТИН

    20 67 Отговор
    От Украйна.......другото е демагогия

    Коментиран от #6, #25

  • 4 Украйна вече не съществува

    68 18 Отговор
    но памперса е решил да се бори безсмислено и тъпо до последния украинец. Не му е проблем те са украинци а не .....американци
    Проблемът е че много скоро украинците ще свършат и после.....
    Това е основният проблем на памперса откъде ще намери ново месо за... кайма.

    Коментиран от #7, #28, #70

  • 5 НИЕ СМЕ НАТО

    18 54 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    И даваме само оръжие за трепане на руснаци.....

    Коментиран от #49

  • 6 И изтеглянето ще бъде

    52 10 Отговор

    До коментар #3 от "ИЗТЕГЛЯНЕ НА ПУТИН":

    към полската граница и през нея.

    Коментиран от #8

  • 7 УКРАЙНА УЖ НЕ СЪЩЕСТВУВА

    11 52 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна вече не съществува":

    А Путин още се мъчи с "несъществуващата" Украйна.....

    Коментиран от #10

  • 8 НАТО

    12 46 Отговор

    До коментар #6 от "И изтеглянето ще бъде":

    Чакаме Путлер да се тества с нас....ама нещо се ослушва.....

    Коментиран от #13, #15

  • 9 МирО

    50 8 Отговор
    Бре кой говори вече за територии, урко.питеците да мислят изскат ли да имат държава, и ако изскат да ходят в кииф и джуджи-наркомано окован и на влака за Сибир, те там доста хора ще го обгрижват по няколко пъти на ден.
  • 10 Мъчението е само

    42 7 Отговор

    До коментар #7 от "УКРАЙНА УЖ НЕ СЪЩЕСТВУВА":

    в твоя мозък. Промит е като на зелената жаба и плува в омайна мъгла.
    Бъди реалист.... бойните действия се водят на украинска територия.
  • 11 Деветия зебел

    53 3 Отговор
    Дреме ми за войната някъде си.Нарои се в България с всякакви откачалки след скиптър вируса. Повечето са с психопатология. На територията хората са деградирали дотам, че събират големи финансови помощи за други народи, а сънародниците им след бедствия са забравени и не само те. Избиват се по пътищата всеки ден. За съдържанието в храната разпространявана на неоправдани цени от години може да завиди Менделеев. Идват избори и всички ще станат ЕС-демократи и по малко Българи от времето на традицийте, които вече не са им нужни. Какво ще е бъдещето на децата без идентичността на техните пра -баба и дядо в света на третия пол?
  • 12 Минго

    53 7 Отговор
    Няма никаква скрита подкрепа! Китай си подкрепя съвсем явно Русия. Но не се фукат с това както европейския политически слугинаж.
  • 13 Война между

    35 8 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО":

    Нато и русия няма да има.
    Украйна вече не съществува и трябваше да се докажат кой кого.
    Не го ли разбираш.
  • 14 Гост

    55 8 Отговор
    Факти няма ли да пусните статия за унищожения руски танк Т-72 пред руското посолство във Берлин поставен от украинците.И засипан със хиляди червени рози във памет на загиналите руснаци.Това днес е новина номер един а вие мълчите.
  • 15 Кои сте вие ?!

    21 4 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 16 Факт

    5 29 Отговор
    Германският куптор е фрашкан с руски комунисти.Защо Германция е в Нато и в ЕС все още изхвърлете ги

    Коментиран от #26

  • 17 Имотеп

    33 7 Отговор
    Фараонът зеленски и пирамидата Окрайна.....

    Коментиран от #31

  • 18 Тото

    40 3 Отговор
    Още първата точка гласи че Русия трябва да спазва суверенитета на Украйна и обратното,но дори и да е така че Китай скрито поддържа Русия със това предложение аз не съм видял някой да е предложил нещо по добро.Дори и никой не казва дума за мир!!!Само да дадем оръжия и призоваване към война.
  • 19 Един

    47 9 Отговор
    Какво занимават целия свят с бясното неонацистко куче и Укрия? Не са никакъв фактор. Бясното никой не го приема насериозно, ама мисиите му градят имидж - щял да говори на фестивала Сан ремо, нарежда на МОК кой спортисти да ходят на Олимпиада, щял да се среща със Си... Само дето не питал Си. Всички го презират този мерзавец, но нали е техен мерзавец. Ще търпят още малко.
  • 20 правилно ли прочетох?

    39 6 Отговор
    Макрон:. "Китай трябва да ни помогне да окажем натиск спрямо Русия, за да не използва тя химически или ядрени оръжия " ???? А Макрон трябва ли да обещае че няма да яде деца!

    Иначе браво че сте пак сте изровили експерт, за да ни светне.
  • 21 А бе

    41 5 Отговор
    имам чувството , че чета "Украинская правда а не българските "Факти"
  • 22 Оракулът от Каспичан

    10 37 Отговор
    Китай се опитва да извади дивиденти от ситуацията,това е безспорно.Но съм абсолютно сигурен,че план при който украински територии остават под руска окупация няма да бъде приет.Реакцията на Зеленски е демонстриране на уважение към "Велика сила",каквато е Китай,за сметка на русия,която вече никой не приема за "велика сила".Самият факт,че американци и китайци се занимават с подкрепата на враждуващите страни,показва принизената до Украйна русия,която е неспособна сама да реши сама проблема който създаде,а се налага Великите сили" САЩ и Китай,да се занимават с него.

    Коментиран от #32

  • 23 Един

    7 25 Отговор
    Няма какво да му обясняват на бандита. Какво търси в укрия?

    Коментиран от #50

  • 24 Чичак

    31 4 Отговор
    Експерт: "Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия".......брей този "Експерт" как успя да го разбере.... Много ще да е умИн

    Коментиран от #30, #36

  • 25 Запозати

    30 10 Отговор

    До коментар #3 от "ИЗТЕГЛЯНЕ НА ПУТИН":

    Като изритат сащ, всичко ще се оправи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хмммм

    21 6 Отговор
    Института "Меркатор" не беше ли някаква пръдня с хипермаркети
  • 28 От страни

    26 6 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна вече не съществува":

    Това е оптимистичния вариант "до последния украинец" Ама нещо ми се види че само с Украйна нема да мине, та ще го мислиме и ние....Тогава да видиш чудото..
  • 29 Цървули са

    9 26 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    ...ватенките дето ги носиш ти, болшевишка о.трепко

    Коментиран от #52

  • 30 .......

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Чичак":

    Ами да ял е боб и затова познава.
  • 31 От страни

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Имотеп":

    Пирамиди...Фараони... Да загинат милиони....Куче влачи........
  • 32 От страни

    33 9 Отговор

    До коментар #22 от "Оракулът от Каспичан":

    Всеки си решава само неговите проблеми. И русняците не са викали китайците да им решават проблемите. А това че китайците искат да решат некви си техни проблеми (част от земите са изкупени от Китай и не искат да ги изгубят) си е техен проблем. Русия си решава своите и то успешно. Русия се мери в решаването на проблемите не с мижавата Украйна а с цяла банда на обединения Запад. Русия воюва в момента с трета на брой армия в украйна. Първата беше от украински мижитурки с украинско оръжие, втората украински мижитурки с западно оръжие, третата е западни мижитурки с западно оръжие. САЩ не решава никви проблеми - те ги СЪЗДАВАТ.
    Така че нема да ни акаш в мозъка тук с твоите глупости.

    Коментиран от #34, #61

  • 33 Цеко

    29 8 Отговор
    Светът подкрепя Русия. Само 48 държави от над 250 са се поддали на краварския натиск.

    Коментиран от #41

  • 34 Оракулът от Каспичан

    3 14 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Е,накъде повече,тя главата ти е препълнена.

    Коментиран от #37

  • 35 ЕЙЙ, КАКВА ЛЪЖА!

    33 7 Отговор
    КИТАЙ ОТКРИТО И ОФИЦИАЛНО ПОДКРЕПЯ ВЕЛИКА РУСИЯ! КИТАЙ НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ САЩ КРАВИТЕ.... ТАКА, ЧЕ ИДИОТИТЕ ОТ ВЪРХУШКАТА НА САЩ И ЕС НЕКА ЗНАЯТ - ТРИ ЧЕТВЪРТИ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ СА СЪС И ЗА ВЕЛИКА РУСИЯ!!!

    ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ!!! НЕПОБЕДИМА СИЛА!!!
  • 36 От страни

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "Чичак":

    Същия като "британския разузнавач" дето гледал руската телевизия и го дава като разузнавателни данни. Та и тоя така.
  • 37 От страни

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Оракулът от Каспичан":

    Ама за останалото си съгласен, нали? А за главата ми не се притеснявай.

    Коментиран от #46

  • 38 Сатана Z

    32 8 Отговор
    Без този план Усраинците губят всичко,щото ще бъдат унищожени до крак ,а държавата им разчленена и раздадена на съседските кучета.
    Няма как да си на губещата страна и да искаш да бъде като едно време.
    Зеленият клоун да развее белия чаршаф и д сяда на подсъдимата скамейка в Донецк.

    Z

    Коментиран от #51

  • 39 Урюрвкос

    16 1 Отговор
    рано е за изводи нека първо видим как ще завърши посещението на Лукашенко в Китай от 28фев до 2 март

    Коментиран от #54

  • 40 това е диващина

    9 20 Отговор
    Колко народ затри тоя откачен руснак.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Стефан Стамболов

    6 23 Отговор
    ТОВА ГОВОРИ ЗА СТРАХ, СТРАХ ГИ ТРЕСЕ ВАТНИЦИТЕ, А ДЖУДЖЕТО Е ПЪТНИК!
    ПЛАНА НА КИТАЙ Е КАТО МИРЕН ПЛАН ОТ САТАНАТА!
    САМО ЛУД МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ НА ВЪДИЦАТА!

    Коментиран от #44

  • 43 Иван

    13 6 Отговор
    Израел скрито подкрепя джендърството и педофилията.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иван

    11 3 Отговор
    На боклука Мико Хутари никак не му харесва да се прекратят двойните стандарти.......САЩ са също твърдо против прекратяване на двойните стандарти.
  • 46 Оракулът от Каспичан

    5 19 Отговор

    До коментар #37 от "От страни":

    Не съм съгласен,особенно за "мижитурките".Ако това беше вярно,тази "специална операция" отдавна щеше да е завършила с победа на русия.А не е така.Мина една година,руснаците успяха да завземат един голям град ,но и от там ги изхвърлиха.Пропагандата на кремъл е едно,но действителноста е нещо съвсем друго.

    Коментиран от #59, #62

  • 47 Див кашик

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    С нетърпение чакам сумката и калашника (120русофилапомалко)
  • 48 Да незабравяме

    3 11 Отговор
    Как ссср се моли на китай да спре.
  • 49 колко си наивен!

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "НИЕ СМЕ НАТО":

    всички ли любители на НАТО са такива?
    Краят на Студената война донесе златна възможност за създаване на траен мир; ред за сигурност в Европа, включващ и Русия. Вместо това имаме повече НАТО. Азия също е изправена пред предизвикателството да изгради траен мир. Азия се нуждае от измислиците и пропагандата на НАТО, колкото от дупка в главата. НАТО, това зомби от Студената война трябваше да бъде погребано, когато Варшавският договор приключи през 1991 г. Походът на изток на лигата на ходещите мъртви изключи възможността за изграждане на „общ европейски дом“ и на траен мир с Русия. За всичко това вината е единствено на САЩ и НАТО.

    Коментиран от #88

  • 50 това е аргумент

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Един":

    на политически неграмотни наивници, каквито краварите обожават да срещат и използват!
  • 51 Няма начин

    5 18 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    Следва нов план маршъл в украйна а ватниците ще седят от другата страна на границата ще гризът нокти като гладно цигане пред баничарница
    САЩ ще го направят дори само зада ги дразнят

    Коментиран от #65

  • 52 трети украински фронт

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Цървули са":

    въведе режима в края на ВСВ у нас. Харесва ли ви?

    Коментиран от #56

  • 53 Свети Петър

    8 4 Отговор
    Китай=менте, и точка.
  • 54 Ще покара

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Урюрвкос":

    Китайски трактор и ще каже:
    Наще са по убави
  • 55 Запознат и знаещ

    22 5 Отговор
    През 1922г. Украйна влиза в състава на СССР без Харков, Херсон, Донецк, Одеса, Луганск и разбира се без Крим. Украйна не притежава дори и Лвов. Всичко това тя получава за сметка на Русия благодарение на лошия СССР.
    Така е, хранениците винаги са най-подлите предатели!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Баро

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "трети украински фронт":

    Нелъжи!
    Въведе го кпсс

    Коментиран от #93

  • 57 Китай да си трай !

    4 11 Отговор
    Че се не знай !
    Да не ги гази трамвай !
  • 58 Нищо не знаеш

    3 11 Отговор

    До коментар #55 от "Запознат и знаещ":

    Сега те искат да са украинци и ще бъдат

    Коментиран от #71

  • 59 От страни

    21 5 Отговор

    До коментар #46 от "Оракулът от Каспичан":

    Кака ти Ангела Меркел ти расказа ка 8 години са помпали Украйна за тая битка. 8 години са правили бетонирани "укрепрайони" в тия градове дето се бият. И днес продължават да помпат с оръжия и хора. Руската армия даже не е задействана в СВО-то, тя си седи в казармите щото няма война а е СВО.

    Коментиран от #63

  • 60 Чайна да не се бърка....

    4 9 Отговор
    Че яко ще сбърка.....
    Да не вземе да хвърка....
  • 61 Отзад

    3 18 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Русия никога няма да си реши проблема докато не разбере че проблема е самата тя
  • 62 От страни

    20 3 Отговор

    До коментар #46 от "Оракулът от Каспичан":

    Всичките най калпавите бойни действия на украинската армия бяха станали срещу "опълчението" на Донбас. Укрите воюваха срещу вчерашни миньори и даскали и попадаха в най големите котли Дебалцево, Иловайск. Е днес войската е налята с наемници и редовни части от НАТо които уж са напуснали службата и са отшли като доброволци.

    Коментиран от #66

  • 63 Оракулът от Каспичан

    4 18 Отговор

    До коментар #59 от "От страни":

    Вярно,че руска армия вече няма.Украинците я изтрепаха в началото на войната.Сега в Украйна мрат пандизчии,клошари,пияници и наемници.Пригожин показа една камара трупове на негови хора,ликвидирани за един ден и се жалваше,че не им дават боеприпаси.
  • 64 С Украйна

    16 2 Отговор
    е свършено. Мумията я пожертва, за да трупа пачки от оръжия.
  • 65 Сатана Z

    14 1 Отговор

    До коментар #51 от "Няма начин":

    Условия на споразумението

    Президентът на САЩ Хари Труман одобри плана Маршал на 3 април 1948 г. Като част от споразумението участващите страни се ангажираха да насърчават развитието на свободното предприемачество, да гарантират финансова стабилност и да насърчават частните американски инвестиции.!!!

    Една от точките на споразумението беше създаването на специални фондове в националната валута и възможността САЩ да контролират използването на средствата от тези фондове. Освен това европейските държави бяха задължени да предоставят на правителството на САЩ редовни отчети за използването на средствата, получени от него. Освен това американските власти поискаха отстраняването на представители на комунистическите партии от правителствата на участващите страни и създаването на военни бази на териториите на страните.
    Окупация срещу пари.

    Z

    Коментиран от #86

  • 66 Оракулът от Каспичан

    1 17 Отговор

    До коментар #62 от "От страни":

    Вярвайте на тези глупости.И затова путин провежда "частична мобилизация",а мужиците като разбраха и се разбягаха,като хлебарки.Една година измина,а руснаците са доникъде.Най-късно до месец започва украинската контраофанзива и руснаците отново ще "настъпват отрицателно".

    Коментиран от #68, #74

  • 67 Баро

    11 0 Отговор
    Укрофилите са като копрофилите,разликата е само в няколко букви,а съдържанието едно и също.
  • 68 стоян георгиев

    16 0 Отговор

    До коментар #66 от "Оракулът от Каспичан":

    Каква офанзива,какви пет лева?хохо лите яко ще отнасят хурката.
  • 69 ЗАРОБЕНИ

    17 2 Отговор
    ЗАРОБЕНИТЕ ЗА ХИЛЯДОЛЕТИЕ УКРАИНЦИ ОТ БЕЗЗЪБА АМЕРИКА
  • 70 асд

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна вече не съществува":

    Е как от кеде , комсомолците Бойко , Киро и Христо веднага козируват и рапортуват “ Виниги Готов“ и изпращат българите ....те самите нали няма да ходят . Ще ни наричат троловете , че сме руски крепостни ...то се видя ,, че партиите от Коалицията на войната ни направиха крепостни.

    Коментиран от #78

  • 71 Кой ти го

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Нищо не знаеш":

    каза бътъвъ ли? То нали за това спряха непослушните медии, та да си добре запознат.
  • 72 факти

    13 1 Отговор
    Скоро завесата ще падне и гъгнивия клоун ще налапа дулото...
  • 73 Истината не трябва да боли

    4 9 Отговор
    Тая Русия дето я бълнувате е мит. Ако една години не ви стигна за да го разберете. То никога няма да го разберете. А на мен изобщо не ми дреме,че няма да го разберете.
  • 74 Шамана от Ботсвана

    9 3 Отговор

    До коментар #66 от "Оракулът от Каспичан":

    Е, мужиците не са толкова умни като богоизбрания украински патриот, да за затворят и те границите та нищо мъжко 18-60г да не може да прехвръкне и вместо частична мобилизация(2 %) да спретнат 10 общонационални вече и да ги събират насила по улици и пазари.
  • 75 Аврам

    0 1 Отговор
    И каква е тази "подкрепа"психологическа може би,да им смучат ресурсите за без-пари щот те мозък нямат?
  • 76 бабузан

    10 0 Отговор
    DW пише за Мико Хутари,Е вярвайте на измислени герой.Ако DW баха сътворили пасквил за Зеленски,сащ и клика всички трябваше да козируваме и цъкаме в захлас.Дойзе Невере ке сатава само за тоалетна артия.
  • 77 абсолютно

    0 1 Отговор
    "Експерт": Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия
    "Експерт":Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия
  • 78 Най-вече руснаците свършват

    0 6 Отговор

    До коментар #70 от "асд":

    Ьььь
  • 79 Бивш канадец

    13 0 Отговор
    Единствено Китай (освен Русия) има някакво предложение за мир - и сичкото Запад го оплю! Само че същият този Запад не си и помисля за преговори и мир - а иначе ни проглушиха ушите, че искат такъв?

    Коментиран от #81

  • 80 йхнкхйких

    9 2 Отговор
    Всички против Русия в малкото бг трябва да бъдат наказани в концлагери ! Слава за Путин !

    Коментиран от #92

  • 81 Дявола е пълен с добри намерения

    5 5 Отговор

    До коментар #79 от "Бивш канадец":

    Това е защото Русия побеждава. За това запада не иска мир хахаха Хубаво се посмяхме. А сега нека помълчим. За всички баби,дядовци и деца дето мръзнат и умират заради това,че русия влезе в Украйна.
  • 82 Китайците скоро са

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "оригинал":

    царете на Сибир.

    Коментиран от #95

  • 83 кредо

    2 3 Отговор
    Китай, ще направи трика на китайката! А именно, ще подкрепя уж и двете страни в конфликта.
    Ще дава съвети, ще държи неутралитет, но всъщност всички знаем, че Китай подкрепя Русия!
    В тоя ред на мисли обаче, ако САЩ не му осигурява пазари за продукцита Китай е нищо.
    Разбирайки това Китай е на кръстопът и каквото и да направи, ще бъде грешно, затова в момента е в тази позиция...

    Коментиран от #85, #87

  • 84 Механик

    5 0 Отговор
    Експерт: "Мирният план на Китай е скрита подкрепа за Русия"
    Нормално е тоя факт да депресира западнярите. Ама файда няма. Русия и Китай си ви клатят яко.
  • 85 хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #83 от "кредо":

    Позицията се казва шпагат. И ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ШПАГАТЕН Примерно сръбския шпагат вече е виртуозен. И скоро ще падат.
  • 86 Така е!

    1 7 Отговор

    До коментар #65 от "Сатана Z":

    Ето заради това днес Германия е номер 3 икономика в света! Къде е Русия да попитам, щото БВП им е колкото на Италия! И ще се цитирам, без Мазерати, Ферари и даже Фиат! Без даже индезит! Мъка, мъка! Това да продаваш суровини те прави Държава от третия свят! Това означава, държава от т.н.развиващи се страни, нито нямат технологии и средства за собствено производство! Много тъжно! Наистина, защото същата тази Русия е произвеждала 17% от стоманата и около 20%от въглищатата преди ВОР, и точно заради това се е случила революцията, с пари на Ротшилд и Рокфелер! Четете бе хора, отнема време, но помага!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Прав си

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "колко си наивен!":

    Само дето Русия не влезе в НАТО, в името на европейския дом! И за какъв европейски дом говорим, когато 80%от територията и е в Азия? Те горките, какви ли не измислени организации създадоха, само да са номер 1 в нещо, и пак нищо! Жалка само забравила се смрад!
  • 89 Уса

    6 1 Отговор
    Скрита е за американските подлоги,но за самите американци не е скрита а направо открита.Китай открито ще подкрепи Русия,както и много други държави.Америка няма силите да се пребори с тях а нато са жендъри и не стават.Варианта е мумията да бъде сменена и съдена за много измами.Новия президент да бъде Тръмп и за 24 часа да спре войната.Измират хора,които не желаят да воюват,но са принудени от фашистите
  • 90 Българин

    6 0 Отговор
    Всяко зло на земята идва от ФАЩ убиха президентите иа сринаха страни като Виетнам, Югославия,Ирак,Сирия ,Либия,Афганистан ,но голямата лъжица е Русия.И никои не им тъурси сметкаааа И защо ??Ами защото ТЕ са Нато ,Те са ООН и могат да правят каквото си искат: да притискат да налагат санкции да променят споразумения и обещания.А сега "Русия незабавно да се оттегли от Украина"Това няма да стане по ваша заповед ..Кои сте вие?Авторитета ви за много прогресивни и мислещи хора е на воинолюбци ,мародери и разрушители.Това е.
    а сега
  • 91 Еееегати и мира...

    3 0 Отговор
    И то пък има си хас мир по американски....
  • 92 Слава на

    1 3 Отговор

    До коментар #80 от "йхнкхйких":

    Бахмуд ,бейби😄мечтата на Путлер😁ама много му са къси раничките,🤭
  • 93 А кой

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Баро":

    ни освободи ? Украинците ?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Китайците скоро са":

    гъсто са населени за царе на Сибир . А и не от нам са ги обявили за враг1 .
Новини по държави: