Last news in Fakti

6 Март, 2023 21:30 2 032 8

Години затвор за мъж и жена откраднали 45 бутилки вино

  • испания-
  • вино-
  • бутилки-
  • кражба-
  • затвор

Стойността на бутилките е 1.6 млн. EUR

Години затвор за мъж и жена откраднали 45 бутилки вино - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Провинциалният съд на испанския град Касерес осъди двама обвиняеми на лишаване от свобода за кражба на 45 бутилки вино от ресторант на стойност 1,6 млн. EUR.

Върховният съд на Естремадура съобщи, че по-долна инстанция е осъдила мъжа на 4 години и 6 месеца затвор, а жената на 4 години затвор. Двамата ще трябва да платят и обезщетение в размер на 753 000 EUR.

За задържането на заподозрените се разбра миналото лято. Те са открити в Хърватия чрез координация с международните правоохранителни органи.

Обирът е станал през октомври 2021 г. Както съобщи испанската полиция, след вечеря в ресторанта двойката е посетила винарската изба на заведението, което е обичайна практика за клиентите му. След това мъжът се върнал в избата, откъдето откраднал въпросните бутилки вино, докато жената разсейвала служителя. За кражбата се разбрало на следващата сутрин.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    8 1 Отговор
    Бутилките нямат никаква стойност,а съдържание им,г-жа Богданова.
    Не,че е важно,но същността е в детайлите.
  • 2 Пръц

    11 0 Отговор
    "докато жената разсейвала служителя"
    По Пълната програма
  • 3 испанец

    12 0 Отговор
    по отношение цена/качество няма друга страна в света която да бие испания,в карефур можеш да намериш бутилки вино за под 5 евро със супер качество като пеняскал,вега верде,виня тито и др.опитвал съм сравнително скъпи вина от франция и италия и не съм останал очарован
  • 4 Нарлопласьори и убийци условно а

    4 0 Отговор
    За дребни кражби години затвор, затворите ни може и да са пълни но истинските престъпници не са там, а са в парламента, във властта и на свобода
  • 5 Да не бъркам

    5 1 Отговор
    Нещо в сметката, една бутилка вино излиза повече от 35 хиляди евро 🥺🤔

    Коментиран от #6

  • 6 ганев

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да не бъркам":

    А БЕ КАРАЙ ВАЖНОТО Е ДА ИМА ОГРОМНА ДАЛАВЕРА И ДРАНЕ НА КОЖИ А КОЛКО СА ПЛАТИЛИ НА ТЕЗИ КОИТО СА СЪТВОРИЛИ ВИНОТО Н И Щ О А ОТ ГЛУПАВИТЕ ТЕЛЕТА ДЕТО КУПУВА ТОВА ЗЛАТНО ВИНО И СЕ ХВАЛЯТ КОЛКО КИНТИ СА ДАЛИ И КАКВИ ГОЛЕМИ БАРОВЦИ СА ЩОМ СА ПИЛИ ТОВА ВИНО ЕДНИ ГЯВОЛИ КРАДАТ ОТ ДРУГИ ГЯВОЛИ СВЕТА ВЪРВИ КЪМ ПРЕИЗПОДНЯТА
  • 7 може да се окаже реклама

    1 0 Отговор
    спаднала е клиентелата, и привличат вниманието, същото правят и музеи, при понижен интерес към артефакти. Такива скъпотии вина, пък двойка въ вечерно облекло изнесли две каси и пет бутилки незабелязани, после прекосили граници, пак незабелязани......

    Коментиран от #8

  • 8 Само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "може да се окаже реклама":

    Какви са тези каси вино с по 20 бутилки?!?!Това вино се пренася една по една бутилка,опаковано в специални кутии,полегнали и т.н.
Новини по държави: