Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Март, 2023 19:42 6 150 106

Украйна разпространи видеото с убийство на военнопленник на международно ниво

  • украйна-
  • русия-
  • тимофей шадура

Това не е първият случай, в който подобни кадри се появяват от двете страни

Украйна разпространи видеото с убийство на военнопленник на международно ниво - 1
Снимка: Unian

Командването на Въоръжените сили на Украйна съобщи името на украинеца, чийто видеозапис от стрелбата се разпространи в интернет. По данни на военните той е военнослужещ от 30-та механизирана бригада, Тимофей Шадура, роден през 1982 г. Той е в неизвестност от 3 февруари 2023 г. след сражения северно от Бахмут.

"Тялото на нашия военнослужещ се намира на временно окупирана територия. Окончателното потвърждение на самоличността ще бъде установено след връщането на тялото и съответните експертизи", се казва в изявлението на командването.

"Отмъщението за нашия герой ще бъде неудържимо", обещават от командването на въоръжените сили на Украйна.

На 6 март блогъри и канали в Telegram публикуваха видео, в което се вижда мъж във военна униформа, чието лице е покрито. Той стои в гората и пуши. Глас зад кадър казва: "Свалете го" и камерата се издига нагоре. Войникът казва: "Слава на Украйна!", след което е прострелян и пада. Гласът зад кадър ругае на руски език след това.

Все още не е известно къде и кога е направен записът. Не е ясно и кой е извършил клането. Украинската страна е сигурна, че са го направили руснаците.

Видеото влезе и в ежедневното обръщение на президента Володимир Зеленски на 6 март.

"Днес се появи видео, на което окупаторите брутално убиват войник, който смело казва в очите им: "Слава на Украйна!" Искам всички заедно да отговорим на неговите думи: "Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна!". И ние ще намерим убийците", обърна се Володимир Зеленски към украинците вечерта на 6 март.

Според украинските средства за масова информация в момента се взема решение за присъждане на званието Герой на Украйна на загиналия.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак написа в Туитър: "Убийството на пленника е поредното военно престъпление от страна на руснаците. Това е елемент от целенасочената политика на терор, избелена от кремълската пропаганда с мита за "нацистите". За всяко подобно военно престъпление ще има възмездие. Никой няма да може да се скрие от него. Ще намерим всички."

Ермак не споменава видеото и не посочва, че коментарът се отнася за него.

Украинският комисар по правата на човека Дмитрий Любинец съобщи, че е изпратил видеото на колеги омбудсмани и на международни партньори, като потвърждение на поредното военно престъпление от страна на Русия.

Застрелването на военнопленника е нарушение на Женевската конвенция.

Главното следствено управление на Службата за сигурност на Украйна е регистрирало наказателно производство по част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна (нарушаване на законите и обичаите на войната).

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба написа в Туитър, че новият случай трябва да бъде разгледан от Международния наказателен съд.

"Ужасяващо видео на невъоръжен украински военнопленник, екзекутиран от руски войски само за това, че е казал "Слава на Украйна". Още едно доказателство, че тази война е геноцид. Наложително е прокурорът на Международния наказателен съд Карим Хан да започне незабавно разследване на това ужасяващо военно престъпление. Извършителите трябва да бъдат изправени пред съда", настоява Кулеба.

Руските официални лица все още не са коментирали видеото.

Това не е първият случай, в който подобни кадри се появяват от двете страни.

През април 2022 г. в интернет се появи видеозапис на убийството на руски военнопленник край Киев. Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, заяви тогава пред Би Би Си, че подобни инциденти изискват ясно разследване, преди да бъдат изяснени мотивите и обстоятелствата.

През ноември се появиха кадри от стрелбата по трима руски военнослужещи в Луганска област. Руското министерство на отбраната заяви, че става въпрос за "масово убийство". Украинските власти обещаха да разследват инцидента.

Украински военнослужещи, завърнали се от руски плен, също разказаха за жестокото отношение към военнопленниците.

Журналистът Юрий Бутусов обаче твърди, че загиналият е друг човек, военнослужещ от 163-и батальон на Нижинската териториална отбрана. Според Бутусов той е разпознат във видеото от свои колеги военнослужещи. Тялото му е било докарано у дома още през февруари. Сега вероятно ще бъде извършена ексхумация, за да се изяснят обстоятелствата на смъртта му.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 руZофилите V шOк!

    37 104 Отговор
    Да махат Моча, а на негово място да се издигне паметник на този герой.

    Коментиран от #8, #9, #90

  • 3 ТаУмВзе

    131 44 Отговор
    Аре Пак Праведната Пропаганда да бичи! КОЛКО ДЕЦА И ЖЕНИ ЛИКВИДИРА ЗА 8 ГОДИН ОКРАНСКОТО НАЦИ? Z

    Коментиран от #39

  • 4 Сорос

    84 19 Отговор
    Медии мои хайде на грантовете ХАХАХ
  • 5 Вашето Мнение

    82 39 Отговор
    Канят се като бесни кучета и разчитат, че пумиярите от шаш ще ги спасят. Русия ще ви бие,..... на кказачок, докато зеленски и баъдън просят за милост.
  • 6 Евреинът Кинсинджър

    84 12 Отговор
    "Няма значение кое е истина, а кое се възприема като истина."

    Коментиран от #88

  • 7 Примати

    36 126 Отговор
    В деня в който научихме за Анатолий Розум е и денят в който отново Русия дава 1000 жертви на фронта. Това е разликата между Украйна и Русия. Украйна се научи да държи на своите войници а Русия е една човеконенавистна държава каквато винаги е била. Един украински войник се равнява на 1000 руски. Слава Украйна

    Коментиран от #18, #30, #56, #91, #93

  • 8 Да изселим

    22 42 Отговор

    До коментар #2 от "руZофилите V шOк!":

    Бялата Златка от България!
    Копейката с лопата и в окопите!
  • 9 Примати

    12 36 Отговор

    До коментар #2 от "руZофилите V шOк!":

    Няма невъзможни неща. Този коментар заслужава да бъде обсъден а преди това разпространен. Ще запомня това което сте написали. Може както вие така и други да пишете отново този коментар. В днешни дни информацията върви както никога до сега… страхотна идея.

    Коментиран от #14, #77

  • 10 Коментар

    68 14 Отговор
    Тези накрая ще се изложат.На клипа не се вижда кой го стреля.Може и укри да са,а на мен този ми прилича на руснак.Оше не са доказали кой е.Има само предположения кой може да е.
    Снимката в статията е подвеждаща.

    Коментиран от #34, #64

  • 11 Долу Мочата и

    13 33 Отговор
    Мочовците!

    Коментиран от #92

  • 12 Брат Румен Ралчев

    7 2 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 13 ........

    17 12 Отговор
    Всъщност на снимката онзи с жълтата лента е украинец.Руснаците са с червени ленти.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Васко на Гама

    58 12 Отговор
    Тоя е дезертьор и е разстрелян от азовците.

    Коментиран от #46

  • 16 Не знам

    33 4 Отговор
    кой лъже, но съм чувал, че руските военопленници живеят в петзвездни хотели и прислуга. Така съм чувал…
  • 17 Тази снимка още миналата тодина я показа

    39 6 Отговор
    факти, пускат ни стари манджи.
  • 18 Наско

    23 4 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    С подобаващ ник и писание. Едно доказателство , че Дарвин не е съвсем прав. Няма развитие , а само теория. Дори деградация.
  • 19 Хахаха

    34 4 Отговор
    За доказателствата няма смисъл да се пита, нали.....Зелената не лъжи...
  • 20 Примати

    2 12 Отговор

    До коментар #14 от "Ти заплашваш,ли":

    Бихте ли пояснили къде е заплахата. Наистина харесах идеята

    Коментиран от #29, #43

  • 21 Как да повярвам

    23 3 Отговор
    ....като тази снимка под заглавието я въртите от февруари м.г.
    Егати....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Последния Софиянец

    23 6 Отговор
    На ръкава на войника има руско знаме.Увеличете му ръката и ще видите.

    Коментиран от #31

  • 24 Васко да Гама

    21 4 Отговор
    Тоя ще е първия дезертьор с орден.
  • 25 От страни

    30 3 Отговор
    Намериха в Интернет снимката на тоя гръмнатия в нормална обстановка и се вижда че е бит и е имал лепенки по челото. Пишат че е бил бит от свои ама за каво не се знае. То ще се появи и цялата история ама нали па всички гонят сензациите и когато се разбере че е лъжа всички ще са забравили, а ефекта от тоя ход ще е свършил работа.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Разбира се

    24 3 Отговор
    Нормално! Всяка магария, военно престъпление или престъпление срещу човечеството(като с ЗАЕЦ), което извършат украйнците, трябва бързо да бъде залято обвинение на другата страна за същото. Щом имаш медии, мозъчни тръстове и британско разузнаване на барикадата, можеш да се измъкнеш от всичко.
  • 28 Украйна е фашистка диктатура

    43 4 Отговор
    Абсолютна постановка... За пропагандата укрофашистите са способни на всичко! Постановката с убитите от тях в Буча цивилни е на същите режисьори...И за двойния аршин - за видеото с подлия разстрел в тил на 10 руски военнопленници с вързани ръце американската пропаганда нито пише, нито го показва...

    Коментиран от #51

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 От страни

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Това го буташ във всяка една тема ама дали е истина? То краварите не знаят колко са загубите ама некъв примат от България го раздава като истина.
  • 31 Васко да Гама

    29 3 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Тази снимка няма нищо общо с разстрела.Гледах видеото ...убитият е украинец,но не се вижда кой го разстрелва.

    Коментиран от #32

  • 32 Вашето Мнение

    32 2 Отговор

    До коментар #31 от "Васко да Гама":

    Разтрелват го украински нацисти щото отказва да се бие.

    Коментиран от #38

  • 33 Фактчекър

    33 2 Отговор
    Нека да проверим фактите, писани от Факти при това. Значи, първо да видим нещастния човечец как е екзекутиран. Разстрелян е. Трябва веднага да ни светне лампичката, защото британското разузнаване тия дни сподели достоверна информация (то от тях и каква друга), че на руснаците им свършили патроните (то пък на тях, какво ли не им свърши) и вече са въоръжени и се бият само с лопати. По-точно Малка Пехотна Лопатка 50см, МПЛ-50. А кой има патрони в излишък? Правилно, бандеровците... изводите си ги правете вие
  • 34 От страни

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    Русняците в интернета го разнищват случая. Наистина уж е украинец ама е имал проблеми в поотделението - биели го. За какво не се знае ама му има снимките. Ще се разбере и останалото.

    Коментиран от #47

  • 35 Това трябва да стане със зеленски

    13 4 Отговор
    МИНDИЛА
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ела да ти кажа

    7 3 Отговор
    Тоя викна свобода или смърт. Преди да го застрелят някакви затворници.
  • 38 Пешо

    25 2 Отговор

    До коментар #32 от "Вашето Мнение":

    Те скоро избиха цял взвод отказвали да воюват и обявиха , че били преоблечени руснаци ...без доказателства.

    Коментиран от #66

  • 39 ТаУмВзе

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Апропо, кой Руснак Растрелва а 2 калашника бре? Бухааха
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ксаниба

    25 2 Отговор
    Няма такава държава. Как са разбрали какъв е, бандеровците, след като на войната никой не говори западенццки диуаект, а всички на руски!!??
  • 42 Питам:

    32 2 Отговор
    А какво стана с убитите 6 руски военнопленика застреляни от украинците? Самите убийци разпространиха видеото!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Зевзек

    33 2 Отговор
    Логиката говори че няма как руснаците да са го разстреляли а после трупа да се озове от украинската страна....освен ако не е възкръснал.Ако руснаците са го убили щяха да го оставят в гората.Няма логика да го връщат.
  • 45 Тото

    21 3 Отговор
    Нацистите които се крият във жилищни райони зад невинни деца и жени трябва да бъдат разстрелвани!!!!!!Поддръжниците на новият западен райх трябва да свикват със това!!!!
  • 46 От страни

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Васко на Гама":

    Така четох на няколко места в укр.нета - опитвал се е и са го тормозили и накрая го гръмнали. Ама не е сигурна информацията. Ще изчакаме.
  • 47 Любомир

    27 2 Отговор

    До коментар #34 от "От страни":

    И как забравиха или няма значение и това е добре , как разстреляха легнали по очи , предаващи се14 руски войници?! В упор невъоръжени легнали на земята по очи хора.

    Коментиран от #60

  • 48 пиши ги НУЛА

    4 6 Отговор
    И без това ми станаха досадни разпитите на вагнеровци пленени . Те всички говорят едно и също нещо. Взели ги там закарали ги като добитък. Предполагам,че няма да се налага повече да им гледам бъртвежите. Крайно време беше.
  • 49 ТАЯ ЛЪЖА Я ПУБЛИКУВАХТЕ И ПРЕДИШНИЯ ФЕФ

    9 2 Отговор
    РУАРИ БЕ СЛЕРОЗИ !
  • 50 ТОЧКАТА

    27 2 Отговор
    2014 Г видяхме как гориха живи хора!!!!!!!!!УКРАЙНЦИТЕ!!!!!!!!!.....СЪЖАЛЯВАМ........и разчекнати бременни на бюрата в дома на профсъюзите!!!!!!!!!!!!.........МЕЖДУНАРОДНО РАЗПРОСТРАНЕНИ!!!!!.НЕ ЧУХ ,ЗАПАДЪТ ДА РЕАГИРА.....
  • 51 От страни

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Украйна е фашистка диктатура":

    И на нашите подлоги не оказа никво впечатление......А па нали са хуманни хора - явно са пропуснали случая...
  • 52 Моряка

    28 2 Отговор
    Що не писахте когато украинците брутално застреляха 5 руски военнопленника, а на единия преди да го застрелят даже му бяха прерязали и гърлото... Що не публикувахте видео... Защо всички мълчаха?

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Слава на великия Сталин!

    16 2 Отговор
    Да живее червената армия!
  • 55 ха ха

    23 2 Отговор
    тия със всеки изминал ден ме убеждават че по подли , деулични и лъжливи същества от украинците нема
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хм...

    22 2 Отговор
    Ако не бяха фейковете "змийски остров", "призрака от Киев", съшитата с бели конци Буча и масата подобни лъжи, лично аз можеше и да повярвам. Сега обаче ще изчакам да чуя и руснаците. И при равни други условия ще повярвам на тях.
  • 58 Те са били на

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "Моряка":

    Своя земя.

    Коментиран от #65

  • 59 Сатана Z

    16 3 Отговор
    Снимката поместена във Факти опровергава новината като лъжлива.Войникът с автомата има жълта препаска на ръката,което е отличаващ знак за принадлежност към ВСУ.За лежащите в снега трупове може да се предположи,че са на Руски военнопленници от същия укро вояк.
    Z

    Коментиран от #73, #76

  • 60 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Любомир":

    То нашите подлоги са хуманни ама избирателно - тук четем, тук не четам а тука сме увивали салама....
    Ей, то горе някъде всичко се пише в едни дебели тефтери и всеки ще си грабне тефтера и пред съда....
  • 61 Историк

    13 3 Отговор
    Сигурно е пак някаква постановка- муши нгия,на укрите,под мъдрото ръководство на Ми,Цру, менторите.Тъй като няма положителни новини от фронта изобщо,пускат това за да ангажират общественото мнение.Който е първосигнален е налапал кукичката,даже и сълзи може да е проронил.
  • 62 Рамзан Кадиров

    11 4 Отговор
    Смерть фашистам неизбежна
    Победа будет zа нами

    Коментиран от #68

  • 63 Режисьор

    8 4 Отговор
    Зеленски
  • 64 От страни

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    Те всичките приличат на русняци щото са руснци. Малко с пре....ан мозък ама русняци. Има такава приказка - "Иваны родства не помнящие". Щото няма Украйна няма Белорус а има Русия. Распада на СССР беше следствие на война - студена война а всеки има право на реванш, даже загубилия войната. Та русняците се реваншират и си прибират земите.
  • 65 Боклук

    4 9 Отговор

    До коментар #58 от "Те са били на":

    Ордите на Аспарух също са изклали Славяните когато прабългарите са се довлекли на днешната си територия.
  • 66 От страни

    13 2 Отговор

    До коментар #38 от "Пешо":

    Има в тубата клип сниман от русняците с помощ на БПЛА там се вижда как укрите подкарват трима-четирима из гората до една поляна и ги разстрелват и после забелязват безпилотника ама е късно.
  • 67 що не

    15 2 Отговор
    покажите другите снимки.убити украинци и след малко стават и палят цигара.
  • 68 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Рамзан Кадиров":

    Малко допълване "враг будет разбит" и тогава вече "Победа будет за нами". Рамзан Ахматович така да го е написал.
  • 69 Мишел

    8 1 Отговор
    Илюстриращата снимка е от статия за едно от четирите убийства, извършени и съобщени от украинците, на генерал Герасимов, началник генералния щаб на руската армия, който си е жив.
  • 70 Самбиста

    8 1 Отговор
    Гледах в един сайт бестгоре ,който го няма вече.Как украински войник забива на руснак нож в очната ябълка.Докато му правят тараш на къщата.
  • 71 123456

    8 1 Отговор
    Интересно ми е този правия до трупа защо е с жълта лента на двете ръце и на автомата ....
  • 72 Филмов Фен

    7 1 Отговор
    Украйна го разпространява, а украинска продукция ли видеото или има и външни творци в проекта?

    Коментиран от #78

  • 73 Тази снимка е от миналата пролет.

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "Сатана Z":

    Имаше я навсякъде.Година мина....втора започна ..от Тридневната специална военна операция
  • 74 Мимчят

    7 2 Отговор
    Най винивен за всичко е зеления и всичко става заради него и америте.Те предизвикват престъпления,като пълнят с оръжия укрите ,за да се избиват до последния украинец...
  • 75 Валери

    6 2 Отговор
    Не разбирам за какво клане пишат? Нали е бил застрелян един украински войник. КЛАНЕ РАЗБИРАМ, УБИСТВА НА МИРНИ И ЦИВИЛНИ ХОРА. ПОНЕ ДВАМА!!!
  • 76 Да тази снинмка е от преди

    3 5 Отговор

    До коментар #59 от "Сатана Z":

    Една година.Нарича се-илюстративн
    Долу мочата!!!
  • 77 Индианци

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Примати":

    Какво да очаква човек от примат, освен приматска мисъл.

    Коментиран от #79

  • 78 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Филмов Фен":

    Режисьора и продуцента са отвън а актъорите техни си.
  • 79 От страни

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "Индианци":

    Мани ми го питах дали е човекоподобен и ме изтриха. Явно е по обидно от псувните срещу Путин, които си остават.
  • 80 Настоящ "агент" на ФСБ

    13 2 Отговор
    Аман от ПРОПАГАНДА, БЕ!! КЪДЕ Е БИЛ ДОСЕГА ТОЗИ УКРО-АСКЕР, КАТО БИЛ ИЗЧЕЗНАЛ ОЩЕ ОТ 2 ФЕВРУАРИ??? /това са обявили от Украйна! /АКО Е ВОЕННОПЛЕННИК, НЯМА КАК ДА ГО УБИЯТ В ЛАГЕРА, КЪДЕТО Е С ДРУГИ ПЛЕННИЦИ!! А НА ВИДЕОТО ТОЙ Е НА ПОЛЯНА, СЪС СНЯГ.. СЕГА И СНЯГ НЯМА ТАМ!! ЕЛЕМЕНТАРНА И СУПЕРПЛИТКА ПРОПАГАНДА!! ПОЗОР!
  • 81 Никита Михалков

    6 2 Отговор
    ХОливуд пикчърс и Джери Брукхаймър представят? Приятно ”наблюдаване”, евроа тлати чески во а ьори.
  • 82 Госあ

    14 2 Отговор
    Какъв герой ? Кой от вас изобщо е герой, подмолен нацистки слугинаж на запада ? Какви герои сте вие, извършвали 8 години геноцид над цивилните и криещи се зад телата им днес? Рано или късно ще се срещнете с руския солдат ! Всички трябва да свършите по този начин, но ще ви пощадят повечето…
  • 83 Ихааа

    7 2 Отговор
    И аз искам така да сваля пп и дб.
  • 84 Кой68

    10 2 Отговор
    За клиповете със убиване и доубиване на руски пленени войници от "доброволци чужденци"под одобрителния поглед/възгласи на ВСУ!?
    Имаше такива клипове във Фейсбук и сега има в Туитър..............за това нищо-било нормално!!!???😎
  • 85 Госあ

    10 3 Отговор
    Това не са военнопленници, а заловени терористи които се крият зад цивилните в болници, училища и църкви докато убиват руски войници. Всички в Азовстал и Бахмут трябва да свършат така.
  • 86 Минчо

    3 2 Отговор
    Ми то война кво тоо влодимирът кво се прави да се поклони на байдънът за още камиони с пари
  • 87 Фриман

    8 2 Отговор
    Слава на Украйна в състав на Русия!
  • 88 Минчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Евреинът Кинсинджър":

    Всичко е шанташ владо проси пък битан Бисер дава помаленко той пак оноя пак и така кой знае докога
  • 89 Стоян Александров

    11 3 Отговор
    Поредната ОКРАЙНСКО- НАТОВСКА ПРОВОКАЦИЯ, ЛЪЖА, ИЗМАМА....ПОРЕДЕН НАТОВАКИ ПОЗОР. Язък за убитото от орките момче... Наистина ще платите скъпо за стотиците хиляди невинни живота. НАТО, ЗАПАДА, САЩ,АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ.....ЩЕ ПЛАТИТЕ КЪРВАВО.....ТОВА ЩЕ Е ФАКТ. СВЕТЪТ ВЕЧЕ МРАЗИ ТЕЗИ ЗЛОДЕИ.....
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Чуй,чуй...!

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Някой да ти е казвал,че си много зле по математика...?!?!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 постоянно им греят чорбата че се залоява

    4 5 Отговор
    Целия свят видя снимката на тоя човек. Някак човешко е да го видиш. Само на путинофилите във факти им прожектират изгорели руски танкисти. Тръгнали да превземат чужда страна.
  • 96 Уса

    2 2 Отговор
    До тук му присадиха личните данни на трима с различна година на раждане.Остава да го обявят и за ЛГБТ герой.Всъщност,кой е наистина и дали съществува все още питат медиите

    Коментиран от #97

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Бах

    5 3 Отговор
    Чисто театри . По сценарий на зеле ния дребосък . Това си е чиста украинска работа . Лицето на уж убития е замаскирано , как са разбрали кой е .
    А Руските пленници които на скоро бяха разстреляни от укрофашистите , за тях не се говори .
    Русия ще се справи със тези нещастници от запад и в Украйна , разбира се чрез ядрено оръжие . Запада да си носи кървавите пари и благополучие на оня свят .

    Коментиран от #103

  • 102 Начо Крика

    5 3 Отговор
    Егати и доказателството! Че 2/3 от украинците могат да говорят само на руски!
  • 103 мене ми е все тая

    3 3 Отговор

    До коментар #101 от "Бах":

    Как да не се говори за тях. Говори се че са окупанти нападнали чужда държава. После ги приклещили в някаква къща. 5-6 се предали и излезли. Един обаче решил да хитрува и изхвърнал да стреля. Даже видео има как го прави. И после всички заминали за рая. Но най вече се говори. Че са окупанти нападнали мирни хора. Целия свят говори за тях. Едни викат че не е трябвало да ги карат да се предават. Други викат че е трябвало да залапят къщата за да ги сготвят. А путинофилите понеже дори не са гледали видето. Налучкват тука разни неща. И се лъжат един друг.
  • 104 Слава на Украйна

    2 4 Отговор
    Слава на всички украински герои !
  • 105 Георгиев

    2 0 Отговор
    На снимката се вижда ЖИВ украински войник.
    Изводите са за вас.
  • 106 асдасд

    0 0 Отговор
    А дали не е възможно да е убит от свои, просто ей така? За провокация?
Новини по държави: