Last news in Fakti

11 Март, 2023 19:10 1 495 4

Привикаха двама българи в полицията в Босилеград

  • босилеград-
  • българи-
  • полиция-
  • александър вучич

Учителката Даниела Михайлович имала намерение да предаде протестно писмо на сръбския президент

Привикаха двама българи в полицията в Босилеград - 1
Снимка: БНР

В полицията в Босилеград са привикани днес Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович, майка на малко дете, предаде БТА.

Димитър Треперски е извикан на информативен разговор, който е продължил с часове, а Даниела Михайлович е задържана за протестно писмо, което е имала намерение да връчи на президента на Сърбия Александър Вучич, който днес посети града.

МВнР на България е уведомено за тези неприятни инциденти от генералния консул в Ниш г-н Димитър Цанев.

Същевременно в Босилеград днес на посещение пристигна президентът на Сърбия Александър Вучич. С тази визита сръбският държавен глава дава начало на една кампания, с която има за цел да обиколи всички градове и области на страната.

Именно Пчинският окръг бе избран за начало на тази амбициозна програма, в която ще се търси разбиране и подкрепа в решаването на трудните предизвикателства, пред които се изправя страната. В днешния ден гражданите на Враня, Търговище, Босилеград и населените места около Власинското езеро имаха възможност да приветстват президента Вучич. Дворът на новоизградената детска градина в Босилеград не успя да побере всички желаещи да присъстват на историческата визита.

Кметът на Босилеград, посрещайки президента Вучич, изказа от името на община Босилеград благодарности за многото подкрепени проекти и доброто отношение, което срещат хората на общината при посещенията си в Белград.

В краткото си обръщение, продължило малко над 15 минути, Александър Вучич поздрави всички за любезното посрещане, обещавайки, че в рамките на една година ще се работи за подобряването на пътната инфраструктура, предстои и да се открие завод с над 200 новозаети, ще има инвестиции и в сферата на туризма.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Козяк дава награда на ал Арабелата

    16 2 Отговор
    А примерно Шумито и Коприщенкова пускат доста по-безпристрасрни и смислени статии.
  • 2 Ванче Михайлов

    16 4 Отговор
    Трябва да скъсаме дипломатическите си отношения с Белград! Но Хелзинският комитет и "Маргиналия" ще мълчат като комунисти на разпит, докато ако бяхме арестували омовци преди посещение на Радев във Благоевград, те щяха да вдигнат врява до небесата! Мълчат засега и Костадинов и Сидеров, защитаващи паметника на Съветската армия, и Расате, бранящ Украйна, защото филите не са и няма да са Българи!
  • 3 Върбица

    5 0 Отговор
    Не ми тежат...
  • 4 М.м.м

    4 2 Отговор
    Не е лошо да открият завод в Босилеград, хората от запустелите български погранични райони ще си намерят работа там.
Новини по държави: