Last news in Fakti

12 Март, 2023 06:34 1 021 11

За денонощие: В Италия спасиха над 1300 мигранти в Средиземно море

  • италия-
  • мигранти-
  • средиземно море-
  • спасени

Само за 4 дни в страната бяха докарани след спасителни операции или сами пристигнаха над 4000 мигранти

За денонощие: В Италия спасиха над 1300 мигранти в Средиземно море - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската Брегова охрана и италианските военноморски сили спасиха над 1300 мигранти в Средиземно море за денонощие при няколко операции, предадоха АНСА и РАИ Нюз, цитирани от БТА.

487 мигранти са били спасени край бреговете на Кротоне в Калабрия. Те са плавали в корабче. Сред тях 370 са пакистанци, 85 египтяни, а останалите са сирийци и афганистанци. Те са били откарани в Кротоне.

В Реджо Калабрия и в Аугуста са били откарани пък спасени съответно 500 и 379 мигранти от два големи претъпкани плавателни съда.

Властите са получили и сигнал за бедстваща лодка с 47 мигранти край бреговете на Либия.

А пък вчера бяха спасени 205 мигранти.

Само за 4 дни в Италия бяха докарани след спасителни операции или сами пристигнаха над 4000 мигранти. Само на остров Лампедуза пристигналите са над 2900. Там центърът за прием на мигранти е претъпкан и със самолети и кораби се пренастаняват мигранти оттам на други места в страната.

Според италианското министерство на вътрешните работи 17 592 мигранти са дошли в Италия от 1 януари насам спрямо 5976 за същия период миналата година. Това е тройно повече.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    19 0 Отговор
    Тая новата им министърка е време да си ходи.
    Докарала от началото на годината 17 592 мигранти, за сравнение с миналата година в същия период били 5976.
    Тия и те не са никаква брегова охрана, а трафиканти на бежанци, ходели чак от Либия ги домъкнали.
  • 2 🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️

    17 0 Отговор
    Защо онези са СПАСИТЕЛИ на навлеците,, а нашите да ТРАФИКАНТИ на навлеците 👿👿👿
  • 3 ХАХАХА

    12 1 Отговор
    Ще се чете заупокойна молитва за еврогея в близките 1,2 години .
  • 4 Гост

    23 0 Отговор
    Спасените защо не ги връщат в Африка?
  • 5 Тъмен субект

    16 0 Отговор
    Представяте ли си с какво се тъпче Европа ВСЕКИ ДЕН?! Защото тези са хванатите, а колко са минали нелегално? За какво са граничните пунктове и летищата, на които те проверяват за какво ли не, след като нахлуват безконтролно огромно количество хора? За какво изобщо служи този Шенген?
  • 6 Геша

    9 0 Отговор
    Да си ги гледат,хранят и въдят. И многобройната им бъдеща челяд.И така до нине и присно и во веки и веков, та дано им уврат простите чутури .
  • 7 ЕС трябва да изработи

    7 0 Отговор
    един списък със страните в които има войни и, че само оттам се приемат бежанци. Списъкът да се осъвременява ежемесечно и емигрантите от мирните държави да се връщат още от летището/границата щом нямат визи. За всяка от страните в която има война да се процедира избирателно с бежанците и да се връщат в съседна страна на воюващата. ЕС да подпомага тия приемни страни до края на съответната война.
    Не бива да се грижат развитите държави за развиващите се. Африка от 228млн през 1950 сега е с 1,3 млрд. население благодарение на тези помощи. Колкото повече им помагат, толкова повече се плодят и помощта все не достига и емигрират в ЕС където живеят 6% от населението на света. Няма място за 1,3млрд африканци, 1,2млрд. араби и още повече индийци, пакита, китайци, руснаци и други азиатци.
  • 8 Омесването на

    8 0 Отговор
    народите в такива количества (10% и повече мигранти от основното население) винаги води до национализъм и фашизъм. Това се случва дори при съвсем близки по етнос, език и вяра народи - пример Украйна с руснаците, Германия с евреите, САЩ с индианците, а сега и с афроамериканците, Южна Африка с белите, ние с македонците (ако станем една държава).
  • 9 Да се оправят

    9 0 Отговор
    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците, пакистанците и египтяните например от кого бягат, война няма?
  • 10 един от многото

    3 0 Отговор
    Отново , грешка!
  • 11 дядо поп

    4 0 Отговор
    Време е медиите да обявят и широко разпространят , че заловените мигранти, веднага ще биват изпращани на фронта , да се бият на страната на Украйна!
Новини по държави: