Last news in Fakti

11 Септември, 2013 08:28 1 346 0

12 година от атентатите в САЩ

  • 11 септември

Основната възпоменателна церемония ще бъде в Ню Йорк

12 година от атентатите в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ си спомнят днес за терористичните атентати отпреди 12 години, които отнеха живота на 2977 души в Ню Йорк, Вашингтон и щата Пенсилвания. Основната възпоменателна церемония ще бъде в Ню Йорк и ще започне в 8:46 ч. местно време - часът, в който преди 12 години първият самолет се вряза в северната кула на Световния търговски център.

За 12-а поредна година ще бъдат прочетени всички имена на жертвите на терора. Вечерта два лъча ще озарят небето на Ню Йорк над мястото, на което се издигаха кулите близнаци. Преди две години там беше открит мемориал за жертвите. На мястото на кулите близнаци се строи и небостъргачът, който през април стана най-високата сграда в Ню Йорк.

Възпоменателни церемонии ще има и в щата Пенсилвания, както и в сградата на Пентагона, с участието на американския президент Барак Обама и министъра на отбраната Чък Хейгъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА