Last news in Fakti

17 Март, 2023 08:40 677 5

Франция намалява цената на инсулина предназначен за САЩ

  • швеция-
  • archer-
  • инспекк

Този месец Eli Lilly обяви, че ще намали цената на своя инсулин в САЩ със 70%, а Novo Nordisk последва примера ѝ, като заяви, че ще намали цената със 75%

Франция намалява цената на инсулина предназначен за САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Френският фармацевтичен гигант Sanofi обяви в четвъртък, че ще намали цената на най-предписвания си инсулин в САЩ със 78%, изравнявайки се с други двама големи производители на лекарства.

Този месец Eli Lilly обяви, че ще намали цената на своя инсулин в САЩ със 70%, а Novo Nordisk последва примера ѝ, като заяви, че ще намали цената със 75%.

Тези стъпки идват, след като президентът на САЩ Джо Байдън призова производителите на инсулин да намалят цената на животоспасяващото лекарство, от което се нуждаят милиони американци, страдащи от диабет.

"Производството на инсулин струва по-малко от 10 долара, но понякога американците са принудени да плащат за него над 300 долара", заяви Байдън.

Sanofi, Eli Lilly и Novo Nordisk доминират на пазара на инсулин в Съединените щати.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    8 2 Отговор
    Аве направо да им го подаряват ! Както им подариха мистралите за Русия и подводниците за Австралия 😂 А, и ваксините срещу ковид ! Лично аз със сигурност щях да се ваксинирам с протеинова или деактивирана ваксина. Щото за китайските такива имаше ембарго, а френски така и не се появиха !
  • 2 Авеее

    9 1 Отговор
    Франция намалява цената на инсулина предназначен за САЩ,а за България я увеличава.
  • 3 дядото

    6 0 Отговор
    интересно на каква цена го продават на бедните като нас държави от ес и света.

    Коментиран от #5

  • 4 Урюрвкос

    4 0 Отговор
    решението идва след заявление на Байдън
  • 5 Смех

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "дядото":

    Тук и из ЕС е безплатен, когато е предписан от лекар. В САЩ разните фарма фирми мародерстват хората.
Новини по държави: