Last news in Fakti

17 Март, 2023 11:50 858 8

Виетнам: Арестуваха потребител на "Фейсбук" заради опит да свали режима в страната

  • виетнам-
  • фейсбук-
  • потребител-
  • арест-
  • режим

Заради публикувано от нея съдържание, оклеветяващо лидерите на Комунистическата партия

Виетнам: Арестуваха потребител на "Фейсбук" заради опит да свали режима в страната - 1
Източник: Shutterstock

Полицията във Виетнам арестува днес потребителка на "Фейсбук", която властите обвиниха в "опит да свали режима в страната" заради публикувано от нея съдържание, оклеветяващо лидерите на Комунистическата партия, съобщи Ройтерс, като се позова на министерството на обществената сигурност.

Тридесет и девет годишната Фан Тхи Тхан Ня е обвинявана за това, че от 2018 г. е публикувала и споделила 25 статии и видеа, с които е "изопачила и клеветила лидерите на Комунистическата партия на Виетнам, както и държавата", се казва в изявление на министерството на обществената сигурност, предаде БТА.

Фан Тхи Тхан Ня е обвинена и за това, че се е присъединила и е набирала членове за базираната в САЩ група "Временно национално правителство на Виетнам", която е обявена от Виетнам за "терористична организация". Организацията, базирана в Калифорния, се обявява за лоялна към вече несъществуващата държава Южен Виетнам. Няколко души бяха осъдени вече на затвор във Виетнам по обвинение за набиране на членове на тази структура.

Въпреки мащабните икономически реформи и нарастващата готовност на властите за извършване на социални промени управляващата Комунистическа партия на Виетнам налага строга цензура на медиите и не търпи почти никаква критика. Много хора бяха пратени в затвора, тъй като са се изказвали против властите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 парапет с гугъл извадки

    7 0 Отговор
    коя страна? някоя виртуална от метавселената на цукалото ли? ку куууууу!
  • 2 Дааааааа, за тва иде реч!

    9 1 Отговор
    .......присъединила и е набирала членове за базираната в САЩ група "Временно национално правителство на Виетнам", която е обявена от Виетнам за "терористична организация". .........и пак САЩ........мръсни боклуци ей.......
  • 3 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    8 1 Отговор
    НЕ на Атлантическият слугинаж. Да живее свободен Виетнам !
  • 4 Кога американците

    6 1 Отговор
    ще се събудят и ще свалят диктаторския режим в САЩ?
  • 5 Прокопий

    1 4 Отговор
    Комундета, сър, както каза номер две: "мръсни боклуци"...
  • 6 Сталин

    6 0 Отговор
    Фейсбук трябва да бъде блокиран- инструмент на ЦРУ за дебилизация на населението
  • 7 Байдън

    5 1 Отговор
    Еее, пак се изложихме.. А искаме иначе фабрики във Виетнам..
  • 8 САЩ ......

    5 0 Отговор
    Са терористи и подкрепят терористи Факт !