Last news in Fakti

20 Март, 2023 17:33, обновена 20 Март, 2023 18:52 2 856 21

Бежанци в Англия искат психолог, скучно им е в хотела

  • великобритания-
  • бежанци-
  • мигранти

Поради липса на друго подходящо настаняване търсещите убежище се настаняват в хотели, които често се поемат от правителството само с няколко дни предизвестие

Бежанци в Англия искат психолог, скучно им е в хотела - 1
Снимка: ВВС

Бежанци в Англия искат психолог. Скучно им е в хотела. Частни фирми печелят солидни суми, тъй като правителството плаща милиони лири на ден, за да настанява в хотели мигранти, които търсят убежище в Обединеното кралство, научи BBC. Според данни на медията 395 хотела се използват за настаняване на търсещи убежище чужденци, след като пристигащите в Обединеното кралство са се увеличили през миналата година.

Документи показват, че агенция за резервации, използвана от Министерството на вътрешните работи, е утроила печалбите си преди данъците - от £2,1 милиона до £6,3 милиона през 12-те месеца до февруари 2022 г. Министерството на вътрешните работи казва, че системата за убежище работи под „невероятно напрежение“.

Правителството никога не е потвърждавало публично броя на включените хотели, но източник от „Даунинг стрийт” обяви пред BBC News, че сега се използват 395 обекта за настаняване на повече от 51 000 търсещи убежище, на цена от над £6 милиона на ден.

От тези хотели 363 са в Англия, 20 в Северна Ирландия, 10 в Шотландия и 2 в Уелс. Това означава, че Северна Ирландия и Англия имат много повече хотели, настаняващи търсещи убежище, на глава от населението, отколкото Шотландия и Уелс.

Използването на хотели се е увеличило рязко, тъй като броят на хората, поискали убежище в Обединеното кралство се е увеличил, достигайки почти 20-годишен връх от 74 751 за 2022 година - според данни на Министерството на вътрешните работи. Молбите за убежище в Обединеното кралство вече достигнаха своя връх от 84 132 през 2002 г., но след това рязко спаднаха до дъното от 17 916 през 2010 г.

Пристигащите с малки лодки, които представляват около 45% от молбите за убежище през 2022 г., също бяха на рекордни нива и натрупаните дела за убежище сега възлизат на около 166 000 души. Поради липса на друго подходящо настаняване, търсещите убежище се настаняват в хотели, които често се поемат от правителството само с няколко дни предизвестие.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    23 2 Отговор
    Ами като няма държавни хотели ще ги настаняват в частни. Къде е скандала?
  • 2 Случайност

    44 0 Отговор
    Там махаражата ще си ги оправя. И кмета на Лондон дето е ,,чист,, кореняк. Да не гледаме чужда черга ами нашата. Както продължава с тия ,,ценности,, браТчедите от махалите ще ни задминат по численост. По селата Бог високо, Цар далеко. Само права, без задължения. Нищо чудно, че оригиналната им родина Индия е първа по численост в света.
  • 3 ИСТИНА Е

    24 0 Отговор
    Ами искайте си реститутки, за да ви е много по комфортно. А най добрите може да делят леглото с МАкрон и баба му.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 психолог

    27 0 Отговор
    Намерете си работа!
  • 6 Град Симитли

    17 0 Отговор
    Типичен Джо Смит

    Коментиран от #11

  • 7 Бежанци в Англия искат англичанки

    27 0 Отговор
    да ги обгрижват, скучно им е в хотела
  • 8 Ром Бакарди

    22 0 Отговор
    Виднага нарку диларите, сотеньорити и разнити там гангстери ша са активизират и ша пращат я наркутици, я шафра.н.тий да забавляват тез тъжни и унили имигранти. Сички пичелят-шефа на хутела, имигрантити, гангстерити. Щом паре играят.
  • 9 Рожко

    23 0 Отговор
    Този определено иска психоложка, ама млада и без стаж.
  • 10 Гюнай

    15 0 Отговор
    Тоя на фотото го знам бе....Юснито от Факултето...
  • 11 Столипиново

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Град Симитли":

    А на мен ми мяза на оня....,,пирата"...Джоби Геп...:)))
  • 12 Адолф

    16 0 Отговор
    От тия никой хубаво не е видял!!!!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    26 0 Отговор
    Съгласен съм с техните искания. Аз, като достоен европеец, не мога да понасям бедните африканци и разни други да страдат. Аз съм сигурен, че тези хора вече са тежко болни и никога не могат да работят. Предлагам да им се даде най-високата пенсия за инвалидност, безплатно жилище и по една хубава кола да могат да се движат необезпокоявани напред-назад. И както са казали по рано тук по-нагоре, държавата да осигури безплатни проститутки, само бели и руси, на всички прииждащи инвалиди.Ние европейци ли сме или лукови глави?

    Коментиран от #19

  • 15 Брей ...

    15 0 Отговор
    Много зоологически градини отворили тия бе !
  • 16 Навляците искат

    13 0 Отговор
    дебели англичанки.
  • 17 чичо Адолф

    17 0 Отговор
    им беше осигурил забавления
  • 18 Не оставяйте

    7 0 Отговор
    мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 19 Забрави, че

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    са били недоволни от малкото пари които им давали на месец. Не стигали за алкохол, цигари, наркотици и проститутки, жива мизерия и не спазване на човешките права.
  • 20 дядо поп

    2 0 Отговор
    Ами вземете и им обяснете на хората , че психолога не става за ядене!
  • 21 стария моряк

    5 1 Отговор
    Като им е скучно в хотелите , изкарайте ги малко на полето , хем да се поразкършат и хем да не скучаят!
Новини по държави: