Last news in Fakti

28 Март, 2023 13:22 2 899 96

"Амнести": Големите медии в България продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси

  • свобода на словото-
  • амнести-
  • аменсти интернешънал-
  • доклад-
  • българия-
  • медии-
  • мигранти-
  • журналисти-
  • олигарси-
  • насилие

Положението със свободата на медиите в България продължава да се влошава

"Амнести": Големите медии в България продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси - 1
Снимка: Shutterstock

Положението със свободата на медиите в България продължава да се влошава, а журналисти стават обект на заплахи, сплашване и съдебен произвол, казва международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" в годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света през 2022/23 г., предаде БТА.

В доклада се посочва, че се наблюдава връщане на мигранти и хора, търсещи убежище. Домашното насилие бележи ръст. Съдилищата са установили дискриминация срещу ромите по време на вълнения през 2019 г. Хората в неравностойно положение се сблъскват с продължаваща дискриминация.

Докладът е особено критичен що се отнася до свободата на словото.

Журналисти и независими медии, отразяващи организираната престъпност, корупцията или правата на малцинствата, срещат постоянни заплахи и тормоз, и често стават жертва на съдебни дела, заведени срещу тях от държавни служители и бизнесмени. Проучване на Асоциацията на европейските журналисти показва, че един на всеки двама журналисти в България е ставал обект на неправомерен натиск, а един на всеки 10 - е бил заплашван от съдебни дела срещу него. Това е оказало смразяващ ефект върху отразяването на новините и е довело до увеличение на самоцензурата. Журналисти и защитници на човешките права, живеещи извън столицата София са особено уязвими към заплашване.

Големите медии продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси, което допълнително подкопава редакционната свобода и ограничава достъпа до информация.

По отношение на правата на бежанците и мигрантите докладът на "Амнести интернешънъл" акцентира върху връщането на мигранти на границата и положението с украинските бежанци.

Наблюдава се рязко увеличение на броя на бежанците и мигрантите, пристигащи на границата с Турция. Властите са регистрирали над 85 000 пристигнали мигранти миналата година, което е почти двоен ръст спрямо 2021 г. Връщанията на мигранти на границата, често съпроводено с насилие, остава широко разпространена практика.

Правозащитни организации съобщават за трайна дискриминационна практика в системата за даване на убежище, като кандидати от някои страни, включително Афганистан, Алжир, Бангладеш, Мароко и Тунис биват автоматично връщани.

България е приела близо 1 милион украински бежанци, най-вече жени и деца, и осигурила достъп до здравеопазване, социални услуги и обучение на 150 000 от тях, регистрирани като хора получили временна закрила. Много от тези бежанци са напуснали страната след септември на фона на увеличаващата се несигурност около удължаването от правителството на схемата за настаняването им в хотели. Върховният комисариат на ООН за бежанците призова българските власти да осигурят трайно решение на въпроса с настаняването на бежанците.

В няколко случая властите са настанявали украински бежанци, включително семейства с деца, в центъра за временно настаняване в Елхово, които е предназначен за нелегални мигранти. Българският Хелзинкски комитет изтъква неподходящите и недостойни условия за настаняване в центъра в Елхово.

В доклада се констатира, че през август апелативен съд във Варна отмени решение на по-долна съдебна инстанция, одобрила екстрадицията в Русия на Алексей Алчин - руски гражданин, които е критикувал руската инвазия в Украйна. Апелативният съд постанови, че предвид политическите възгледи на Алчин, неговите права могат да бъдат нарушение след връщането му в Русия.

Докладът се спира и с положението със сексуалното и базирано на пола насилие.

Случаите на домашно насилие, които се увеличиха по време на пандемията от КОВИД-19, продължават да бележат ръст.

Поправките в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс, целящи да хармонизират допълнително националното законодателство с международните стандарти и да засилят закрилата на жертвите на домашно насилие, не бяха приети до края на миналата година.

Докладът разглежда и състоянието с правата на ЛГБТ-общността в страната.

В него се констатира, че през юни съд в София е постановил Боян Расате, кандидат за президент на Българския национален съюз "Нова демокрация" през 2021 г., да заплати глоба от 3000 лева за нахълтването в центъра на ЛГБТ-общността "Рейнбоу хъб" през 2021 г., по време на което са нанесени материални щети, а служители на центъра са атакувани. Расате е оправдан от съда по обвиненията в насилие.

През юни Европейският съд по правата на човека в Страсбург е призовал България да изплати компенсация на майката на младеж, убит при хомофобска атака през 2008 г.

В съответствие с решението на съда през декември министерският съвет на България предложи поправки в Наказателния кодекс, с които да се признае хомофобията като утежняваща вината обстоятелство по отношение на някои престъпления срещу личността, включително убийство.

Българските власти засега не са предприели стъпки за изработване на национална стратегия и план за действие за борба с дискриминацията на база сексуална ориентация и полова самоидентификация.

Докладът разглежда опита на България в борбата с дискриминацията.

През октомври Европейският съд по правата на човека постанови, че българските власти са нарушили правото на частен и семеен живот на роми, живеещи във Войводиново, които са били изгонени от домовете си по време на антиромските протести през 2019 г. Съдът постанови властите да им изплатят компенсации. През август Комисията за защита от дискриминация постанови, че изгонването на въпросните роми от Войводиново е дискриминационен акт.

В доклада се отделя място на положението в България във връзка с правото на частен живот.

В свое решение от януари Европейският съд по правата на човека в Страсбург постанови, че българските закони, свързани с тайното проследяване са в нарушение с Европейската конвенция за човешки права. Съдът постанови, че законите не дават надеждни гаранции срещу произволно и злонамерено следене, а контролът върху събираните данни и занижен.

Докладът разглежда и положението в България във връзка с правата на хората с увреждания.

В два отделни случая Европейският съд по правата на човека постанови, че България е нарушила правото на глас на двама души с психически заболявания, които са били поставени под частично запрещение. Съдът е установил, че на практика пълната забрана в България за гласуване на хора, подставени под запрещение, е непропорционална и несправедлива. Конституционният съд отказа да се произнесе със становище по казуса, се посочва още в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сократ

    79 17 Отговор
    Контролират се от Козяк.

    Коментиран от #4, #47, #48

  • 2 Добър ден

    43 14 Отговор
    Политик и олигархия са едно и също... родени от червеното знаме...
  • 3 Мисирка от БТВ

    64 0 Отговор
    Гулю гулю гулю гулю гулю

    Коментиран от #14

  • 4 Запознат

    19 70 Отговор

    До коментар #1 от "Сократ":

    Не, от олигарси и политици подвластни на фашисткия режим в Кремъл.
  • 5 Горд Българин🇧🇬

    90 23 Отговор
    Всички медии в България се контролират от САЩ и ЦРУ, не ви ли стана ясно народе??
    Трябва да изринем тази англосаксонска паплач

    Коментиран от #11

  • 6 само питам

    66 4 Отговор
    и тука у сайта има голяма цензура вижте колко блокирани ай пи адреси има

    вечер масово се трия неудобните коментари

    каква свобода има на словото? що има цензура в сайта?

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 7 Сорос

    4 14 Отговор
    Вместо от Ротшилдите
  • 8 стоян георгиев

    42 10 Отговор
    Българските медии в голямата си паст са собственост на пеевски и борисов и бълват лъжи и дезинформация.лапнишараните у нас поне са много и лесно се ловят на гола кука.

    Коментиран от #74

  • 9 Токайто

    52 9 Отговор
    Големите медии в България се контролират от американските служби и Сорос. Износът на "демокрация" е неоколониална политика на "Запада". Така наречената либерална демокрация е един перфиден инструмент за политическа зависимост и колониално подчинение на държавите.
  • 10 Петър

    38 0 Отговор
    "Амнести": Големите медии в България продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси.
    Аз:
    Малките медии също се контролират от политици и олигарси.
  • 11 Запознат

    6 34 Отговор

    До коментар #5 от "Горд Българин🇧🇬":

    Още един с главата в задника.

    Коментиран от #52, #55

  • 12 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    42 9 Отговор
    НОВА е на ЦРУ, босфор тв смени няколко олигарха, БНТ е на НПО-та и Рзатворено общество, други две-три телевизии са на робовладелци и политици. Има един Весо по една телевизия на който отдалече му личи на кой слугува, така е и с всички неолиберални евроатлантически мисирки по разни сайтове, радиа и пр.

    Коментиран от #18

  • 13 само отговарям

    7 42 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Трият се троловете и пропагандата на фашисткия кремълски режим.

    Коментиран от #29, #59

  • 14 Шаро

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мисирка от БТВ":

    Взе ми думите от устата...
  • 15 Дългият

    37 0 Отговор
    Факти.....тази статия е за Вас....да я научите наизуст....
  • 16 Петър

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Даже, цензурата тук е за глупости, за неща които изобщо няма нужда да бъдат цензурирани, но както е казал народа:
    Прекрито млеко, мачките не го ядат.
  • 17 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    35 3 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Каква свобода на словото? Мисирките затова ги хранят господарите им, да пускат това което в интерес на господаря им!
  • 18 стоян георгиев

    7 24 Отговор

    До коментар #12 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Ти си бил безработен по твои думи през последните 30 години ! Как разбра кое е на цру,кое на нпо тата? Интересно ми е да разбера как толкова информиран и компетентен човек като теб е бил безработен толкова време? Хахахахаха

    Коментиран от #36, #45, #46

  • 19 Гост

    23 0 Отговор
    Днес искате хомофобията да се заклеймява и наказва, утре ще искате зоофилията да се легализира. Почва се с малко, но после става много и преди края излиза извън релси.
  • 20 Включително и

    26 1 Отговор
    Мария Денис и Стоян от факти.
    Няма такава,, поза,, като тяхната, за палците.

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    35 1 Отговор
    За какви права ми говорите в държавата, където нямаш право да се защитиш от нахълталият в домът ти "гражданин"?
  • 24 Някой

    27 0 Отговор
    А, нищо ново не са ни казали. Ние това си го знаем. Пък и лесно се вижда как група медии пишат едни и същи неща, и защитават една и съща теза.
    Голямо единомислие е настанало в тази страна май... От края на 19 век (поне) е ясно, че медиите не са средства за разпространяване на информация, а средство за влияние и внушение на масите. Дето или не могат да мислят критично.
  • 25 Вс големи медии

    27 6 Отговор
    се контролират от ЦРУ Козяк чрез марионетките им - денонощно се лее антируска пропаганда! Използват лъжи за насаждане на русофобия и неонацизъм.
  • 26 Това е така

    29 0 Отговор
    щото нямаме закон за НПО-тата като в САЩ.
  • 27 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Включително и":

    Оля ...защо я пропускаш..или ря е от Вашите.....

    Коментиран от #33, #34

  • 28 факти

    28 3 Отговор
    ЕС , НАТО И ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ОРГАНИЗАЦИИ , УПРАЖНЯВАТ ДИКТАТ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    НЕ ГИ ИСКАМЕ ТУК, НЕ СМЕ РОБИ
  • 29 Някой

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "само отговарям":

    И се оставят коментарите на поддръжниците/троловете на фашистките украински и американски режими.
  • 30 А кой ми трие тука

    20 0 Отговор
    Половината коментари? Истината им пречи. Създават измислена реалност, която да направи концлагера като курорт! Ама умните ги хващат. Лошото е , че от народа има много помагачи и натегачи. Ако се въведе концлагера обаче всички ще пострадат и никакво бъдеще няма да има за 99% от населението... Робовладелци ще са само днешните трилионери... Даже от България няма да остане нито един, който да яде с Ротшилдовите на една маса... Пък нека трият. Толкова си могат
  • 31 Гост

    24 0 Отговор
    Много свободните ни медии отразяват ли ежедневните стачки във Франция или им е демократично забранено?
  • 32 Тая

    13 0 Отговор
    Хахахахах ай сига бе, верно ли ......
  • 33 Тя е готина

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Оля е симпатяга. Сигурно защото ми харесва. И е позитивна.

    Коментиран от #39

  • 34 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    То, може ли човек да ги изброи всичките?
  • 35 Маромаро

    13 1 Отговор
    И точно ти ли трябваше да оповестиш това твърдение?! Баба яга с метлата, най-ограничената цензурла с най-дълбок стаж.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СВОБОДЕН

    15 1 Отговор
    Всички големи медии във България и по целият свят, са СОБСТВЕНОСТ И КОНТРОЛИРАНИ, САМО И ЕДИНСТВЕННО ОТ ЕВРЕИ !!!!
  • 38 факти

    18 3 Отговор
    ЕС , НАТО И ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ОРГАНИЗАЦИИ , УПРАЖНЯВАТ ДИКТАТ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    НЕ ГИ ИСКАМЕ ТУК, НЕ СМЕ РОБИ, НАЙ ВАЖНОТО Е , МИСЛЯ, ТРЯБВА ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ КАКВО МИСЛЯТ ТЕЗИ, ТЕ СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСА И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАС!!!!!!!!!!

    Коментиран от #42

  • 39 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Тя е готина":

    Адаша явно е бил афектиран от конкрета личност. Соред мен няма значение чие име седи зад една поръчкова статия. Важно е кой я поръчва, а това е ясно за всички.

    Коментиран от #49

  • 40 вашето име

    8 1 Отговор
    ДОКЛАДИТЕ ИМ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА
  • 41 Аз съм от ссср

    20 2 Отговор
    Във България наи големите медии се контролират от Америка за това няма свобода на словото.
  • 42 Гост

    2 13 Отговор

    До коментар #38 от "факти":

    Роб беше 45 год..стига толкова...
  • 43 Прави са

    9 1 Отговор
    Но само за другите медии. За факти не е валидно...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БОЗА

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Стоенчо...начи сядаш,и почваш да търсиш това от цитата и да четеш мощно...;-)

    "Това журналистическо разследване за нездравия интерес на бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс към медиите на Балканите е осъществено в края на 2017 г."


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #88

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Механик

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сократ":

    Правилно казано.
    ""Амнести": Големите медии в България продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси", а олигарсите се контролират от един Държавен Департамент, чието посолство/команден пункт се намира на посочената от теб улица.
  • 49 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Както е казано...всички са маскари...
  • 50 Шаро

    10 0 Отговор
    То и аз съм про. ст, ама те не се прикриват бе, м. АР. А, д. Ж. А. Мб. и крият ли се? Фе. й. кти не ли са тенденциозни? Оставиха ли ни да ви дим и другата гледна точка?Какво има за ценнзуриране в тоя коментар?трети опит првя.

    Коментиран от #51

  • 51 Шаро

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Шаро":

    Да ви имам коректора.
  • 52 Аз съм от ссср

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Запознат":

    Още един неграмотен.Нова,БТВ на кой са!
  • 53 Голямата медия

    13 0 Отговор
    маро стига си преписвала от други източници си се паЙла на Джурналиска от голЕма медия
  • 54 абсолютно

    19 0 Отговор
    33 години в българия дискриминиран е единствено целокупният български народ
  • 55 777

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Запознат":

    твойта глава къде е в задника на памперса ли е
  • 56 Кресна

    16 0 Отговор
    Факти е типичен пример за това .Коментар който постнах в 4 американски сайта и са насочени срещу Сащ стоя вече 8 ден без някой да ги изтрие ,но същия коментар във Факти беше изтрит на 15-секунда .Виждате ли разликата ???
  • 57 Изобщо

    8 0 Отговор
    Не се подлъгвайте да вземате под внимание тая организация ! Първо е създадена само от един човек, и зад сладките им приказки се крие пълна демагогия ! Преди години се бях подвел, но после разбрах що за стока са !
  • 58 Никой

    2 7 Отговор
    Българите не искат да знаят истината , те обичат да живеят в сладко кисел сос
  • 59 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "само отговарям":

    Така си мааш.
  • 60 ахааа

    12 0 Отговор
    включително и този измислен сайт
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 СталиН

    14 4 Отговор
    Значи българските медии на ЦРУ са били контролирани от нашите махленски бизнесмени и политици ,Амнести вие май пушите много кофти трева ,обадете се на сина на Бай Дън той ще ви намери качествена дрога
  • 67 лол

    12 1 Отговор
    Браво факти.ру , ако има путин в коментара се трие преди да го видя, ако псувате българия и българите седи вечно коментара!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хахаха

    13 1 Отговор
    А в САЩ и Западна Европа се контролират от бедни и аполитични хорица ...

    То бива гь@н суатлък, то бива, ма Л..ГБ.Т.И+ вече прекалиха тотално!
    Ай сикт@р
  • 70 Коментатор

    13 0 Отговор
    "Ами този сайт трябва да публикува фактите" , а не мненията на безгласните букви от фалшивите издания ако съществуват такива.
    Името на този сайт предполага да се публикуват факти а не мнения.

    Коментиран от #72

  • 71 Прокопа с кръга Капитал

    8 0 Отговор
    Няма такова нещо
  • 72 Шаро

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Коментатор":

    Ти пък сега, ами кво ша папка тогава? Няма да им плащат за гулю гулюто и ще трябва да научат що е мотика.
  • 73 Сатана Z

    5 2 Отговор
    Мара да каже кой и плаща заплатата,Милен Ганев или Цветан Цветанов?
  • 74 А е момче,

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Нова е чисто американска собственост, то само те да бяха ...
  • 75 Истината:

    13 0 Отговор
    Големите медии в България продължават да бъдат контролирани от политици и олигарси,
    Oсобено Нефакти, които са пример за Ограничаване Свободата на Словото и Поръчкови статии!
  • 76 Истина

    2 10 Отговор
    Болшинството пишещи в този сайт Не предполагат колко Голяма е руската пропаганда в България! И измислената история набита в главите им...е причина да подкрепят путинизма.

    Коментиран от #81, #85

  • 77 Павлов

    3 1 Отговор
    ГЕРБ и ДПС държат 95% от медиите в България и това е ФАКТ.
  • 78 ДОБРО УТРО!

    11 0 Отговор
    Добро утро, а вие много готини шегички започнахте да пускате от амнести, тоест признавате че 30 годинки спахте, затваряхте си очите и абсолютно нищо не правехте 😉 и чак сега се сетихте, че в БГ има проблем 😉. Евала амнести, ако не друго, то ме развеселихте и оправихте деня 😉 .
  • 79 Стоян Александров

    10 0 Отговор
    Ааааа не такааааа , не такааааа Амнестииии, не с лошо. Та Ние така да Ви угаждаме, чееееее вече НИ ТОД, НИ РОДИНА, НИ ВЯРА, НИ ИСТОРИЯ НИ ОСТАНАВАИЧКО ВЕЧЕ ПРЕДАДОХМЕ И ЗАЧЕРКНАХМЕ, А ВИЕ ТАКА ДА НИ КАЗВАТЕ....НИЕ СМЕ ПО- АМЕРИКАНЦИ И ОТ ИНДИАНЦИТЕ БЕ, ПО- АНГЛИЧАНИ СМЕ И ОТ ИНДИЙЦИТЕ БЕ, ПО- ЕВРОПЕЙЦИ СМЕ И ОТ АФРИКАНЦИТЕ, А ВИЕ НИ ОБИЖДАТЕ ТАКА. ТУК Е ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ И ТАКАВА СВОБОДА НА СЛОВОТО, ЧЕЕЕЕЕЕЕЕДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ. ЧАК РУСССКИТЕ ТВ ПРОГРАМИ СПРЯХМЕ ЗА ДА НЕ СЕ ОБЪРКА НЯКОЙ В МИСЛИТЕ СИ......
  • 80 Стоян Александров

    7 0 Отговор
    Амнести само да знаете : ДНЕС ИМА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ ОТ 100 % ОТ МЕДИЙТЕ В БГ ЗА ТОВА КАКВО СТАВА ВЪВ ФРАНЦИЯ И В ГЕРМАНИЯ....ЕТО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ДА ГО ЗНАЕТЕ, ТАКА СЕ ПРАВИ.....
  • 81 Флипп

    11 1 Отговор

    До коментар #76 от "Истина":

    Абе чудя се аз каква е тази про-американска пропаганда която ни залива отвсякъде, радио, телевизия, орди клакьорки в интернет, пък то пак руснаците били. Какво нещо

    Коментиран от #86

  • 82 дядото

    7 0 Отговор
    и като допълнение към заглавието.и страната цари брутална цензура и дезинформация.добре че има амнести,да ви го каже в обите,че българите ни спирате с модератори и цензури.изтриите и тях,а.
  • 83 урко

    7 0 Отговор
    Политици и олигарси?! Да не става дума за Боко и Шиши?! Не вервам
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Дядо

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Истина":

    Колко е голяма? Защото освен укро и западна пропаганда друго не излиза в мас медиите. Тв отдавна не гледам по тази причина. Като гледам повечето сайтове, положението не е по-добре. Само прочети заглавията тук. Кликбейтове колкото искаш.
  • 86 Шаро

    7 0 Отговор

    До коментар #81 от "Флипп":

    И за фалита на банките им, и за окраинската ракета в Полша, и за деменция та на Байдрън, и за констипацията(мозъчна) на половината запад... Все руснака виновен. Ба. Си руснака.
  • 87 КОЗЯКЛИЙСКИ СЪГЛЕДВАЧ

    4 0 Отговор
    Дааааа,
    хората ми са навсякъде. Контролът ми е тотален.
    Хи си споменал с добро Путин и Русия, ха съм ви теглил балтия.
  • 88 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #46 от "БОЗА":

    Хахахах хохох ти с двете леви обувки разконспирира цру....хахахахахаха та прав си те цру са обградили вашето село и по специално твоя коптор с лазарен лъч за да ти се случват само лоши работи щото цру си нямат друга работа освен да те тормозят....ххахахаах

    Коментиран от #90, #93, #95

  • 89 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Бря! И тези се изокаха най-после. Мислех че са се споминали. И казват една работа дето и синът ми на 15 я знае. БТВ и Нова трябва с булдозери да се разорат и там да се дезинфекцира основно. А мисирките и мисирите и прочие слугинаж, работа до гроб да не си намерят, освен в реалния сектор. Ма как звучи само а реален сектор.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Жмръц

    3 0 Отговор
    Кажете го направо-че плюят в една посока.И всяко мнение различно от тяхното се игнорира,заглушава и убива.Дружно против Русь.П0дл0гите ги изхвърлят,да си знаете,т.нар.журналисти.Подложиш ли се веднъж,цял живот те на ак ват.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 БОЗА

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Това е,за стоенчо от коментар .88-он си знае... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 94 ама друг път

    4 0 Отговор
    " В доклада се посочва, че се наблюдава връщане на мигранти и хора, търсещи убежище. " Някога при пресичане на държавната граница се стреляше на месо а граничаря отстрелял нарушителя беше награждаван с отпуска ! " Съдилищата са установили дискриминация срещу ромите по време на вълнения през 2019 г. " Ако не споменат тъмнозелените доклада им направо няма да се получи ! " Българският Хелзинкски комитет изтъква неподходящите и недостойни условия за настаняване в центъра в Елхово." Ами да ги настанят в Бахмут като не им харесва в Елхово ! " Докладът разглежда и състоянието с правата на ЛГБТ-общността в страната." Бях се притеснил , че сте забравили джендЪраците , ама как така доклад без тях и техните права и свободиИ ! За моторетката няма ли да пишете как са и нарушени правата докато лети със 100 по околовръстното и други изцепки !
  • 95 БОЗА

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Уважаеми стоенчо...понеже пледиращите,за конструктивни коментари трият...та кАжи,за Петреъс...мнението ти няма да олеква,както с хихикания-аз давам факти...дай и ти...инче излиза,че се скатаваш...поздрави... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 96 Пламен

    5 0 Отговор
    Контролирани са от правителствата и най вече американското. Видяхме за каква свобода става въпрос по времето на пандемията и кой контролира всичко и всеки