Last news in Fakti

3 Април, 2023 14:43 917 5

Само един рускоезичен депутат в новия финландски парламент

  • финландия-
  • парламент-
  • рускоезичен-
  • депутат

Мария Гузенина е представител на Финландската социалдемократическа партия

Само един рускоезичен депутат в новия финландски парламент  - 1
Източник: БГНЕС

Само един от 14-те рускоезични кандидати на парламентарните избори във Финландия е избран за депутат, предаде ТАСС, като се позова на обществената телевизия.

Мария Гузенина, която е представител на Финландската социалдемократическа партия, е получила мандат от избирателния окръг Уусимаа. За нея са гласували 12 077 души.

Гузенина, която участва в изборите вече за пети път от 2007 г., е родена и израснала в Хелзинки в двуезично семейство и говори свободно руски език.

В изборите са участвали и двама рускоезични кандидати от победилата Национална коалиционна партия, по един кандидат от "Финландците", "Ляв съюз" и Комунистическата партия на Финландия, трима кандидати от "Съюз на свободата" и петима от "Властта принадлежи на народа", посочва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    12 11 Отговор
    В нашият няма да има нито един рускоезичен, но за сметка на това ще е пълно с кремълски подложки!

    Коментиран от #5

  • 2 Сибирски крепостен

    8 5 Отговор
    И един шпионинн е достатъчен. Добре е там където още не сме били руснаците.
  • 3 Българин

    7 6 Отговор
    А в нашият парламент има много русколизачни!
  • 4 Къде е материалът ви,

    6 2 Отговор
    че досегашната диско премиерка Сана Марин изгуби изненадващо изборите? Изненадващо за някои, за други - поредното проявление на "проклятието на Еленски". Който го е посетил в Киев, добро не е видял. Вече и командири от ВСУ не са във възторг да получават награди от него, защото доста от наградените са загинали. Първите жертви на това проклятие беше Борис Джонсън, май Макрон ще е следващата.
  • 5 Търновец

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Мафията почва в Кремъл
Новини по държави: