Last news in Fakti

5 Април, 2023 18:53 7 123 116

В Русия: "Дали да не освободим Финландия?"

  • финландия-
  • русия-
  • нато

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира приемането на Финландия в НАТО като посегателство срещу националните интереси на Руската федерация

В Русия: "Дали да не освободим Финландия?" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В руския ефир се чуват крайни реакции и заплахи заради приемането на Хелзинки в НАТО - от "Финландия исторически е наша земя" до "Трябва да освободим братския финландски народ".

Дали да не освободим Финландия? Такава дискусия се проведе в руската държавна телевизия по повод приемането на скандинавската страна в НАТО.

"Дайте първо да освободим останалите"

В студиото гостува Дмитрий Абзалов, президент на Центъра на стратегическа комуникация, според когото в страната цари хаос и Финландия "вече се намира извън наш контрол". Водещата Олга Скабеева в отговор уточнява, че "Финландия исторически е наша земя". В диалог със зрител в публиката Скабеева добавя: "Трябва да освободим братския финландски народ", пише германският "Франкфуртер Рундшау".

В тази телевизионна дискусия Абзалов възразява на водещата и обяснява, че руските въоръжени сили трябва да се съсредоточат върху сегашните бойни действия, които нарича "специална военна операция".

"Дайте първо да освободим всички останали, пък след това ще се занимаваме с братския финландски народ", казва президентът на Центъра за стратегическа комуникация, цитиран и от руски медии. Абзалов изказва и съмнението, че освобождаването на Финландия едва ли ще се осъществи в рамките на нашия живот. "Грандиозни планове, желаем щастие", обобщава водещата Скабаева.

Кремъл заплаши с контрамерки

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира приемането на Финландия в НАТО като "посегателство срещу националните интереси на Руската федерация", съобщи руската агенция "Интерфакс". На пресконференция в Москва журналистите го попитаха дали влизането на Финландия в НАТО не е политическо поражение, след като "специалната операция" в Украйна е била насочена тъкмо срещу разширяването на НАТО. По думите на Песков влизането на Финландия в Алианса било посегателство срещу националната сигурност на Русия, което я принуждавало да вземе съответните мерки.

Говорителят на Путин все пак уточнява, че "ситуацията с Финландия е коренно различна в сравнение с тази с Украйна". "Първо, Финландия не се превърна в "Антирусия", с Финландия ние нямаме спорове", казва още Песков.

Той уточнява, че Москва внимателно ще наблюдава какво става в северната ѝ съседка и ще вземе всички необходими контрамерки - в зависимост от това дали там ще бъдат разположени оръжия и ще се изгражда инфраструктура, които биха създали опасност за руската граница. Както е известно, тази граница е дълга 1340 километра. Досега Русия граничеше с пет натовски държави - Норвегия, Латвия, Естония, Литва и Полша. Общата дължина на границата между Алианса и Русия беше 1215 километра. След приемането на Финландия в НАТО тя се удвоява.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейкин

    36 98 Отговор
    И България също.
  • 2 Джуджака с двата крака

    119 47 Отговор
    Разбира се, само първо имате един малък проблем в Донбас. 🤣🤣🤣
  • 3 Шопа

    111 39 Отговор
    Епа пробаите 😄😄😄 ако сакате пак да едете боя.
  • 4 ЦРУ

    89 67 Отговор
    Как е тръгнало цяла Европа да освобождават явно не САЩ а Русия дърпа към трета световна, а всяка независима държава в ЕВропа била в разрез с националните интереси на Руската федерация която дефакто иска изграждане на нова Руска империя от Лисабон до Владивосток, а Китай половин Азия я искат че някога била сфера на влияние на някогашен Китай и все АМерика им била в устата като империалисти, дефакто САЩ откакто я имат по малко освобождават целия свят от Руско китайско турско арабско персийско владичество
  • 5 Орки

    80 44 Отговор
    Скоро няма да има оркистан.......
  • 6 малеййй

    71 24 Отговор
    ДА СЕ пробват....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    106 55 Отговор
    Нека се срамуват тези, които продадоха гласа си за една копейка

    Коментиран от #21

  • 9 Исторически погледнато

    71 21 Отговор
    Тез почват да не знаят къде са..да върнем монголците ако искате другари
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    96 37 Отговор
    Е нали пробахте 1939, на 400 000 орки още им.белеят костите из Корелия, няма по бездарни и пропаднали от проскубаните ватници от как ги има‼️

    Коментиран от #106

  • 11 Дедо ви

    19 33 Отговор
    И правилно, какво има да чакат

    Коментиран от #52

  • 12 Аз съм веган

    86 29 Отговор
    Горките орки вече само ни разсмиват с техните глупостите. А копейките вият на умрело.Кееееееф
  • 13 Павел

    41 76 Отговор
    Русия заяви че тези дни пуска иск за 300 милиарда евро обезщетение, което Финландия трябва да плати на руснаците за нарушаване на Парижкият мирен договор, който Финландия като губеща страна от ВСВ е нарушила в момента по три точки:
    1. Тя няма право да купува и притежава оръжие немско производство, каквото се явява заявените танкове Леопард;
    2. Няма право да притежава бомбардировачи, каквито се явяват поръчаните нови Ф-35;
    3. Нейната армия се свежда до определена бройка и трябва да осъществява само отбранителни за държавата функции, а членството и в НАТО противоречи на това.

    Коментиран от #18, #25, #26, #46

  • 14 хахаха

    56 29 Отговор
    Да, както Украйна. По 1000 руски войника в чували на ден

    Коментиран от #63

  • 15 Реалист плюс

    43 29 Отговор
    Не можеш да се държиш враждебно и надменно с съседите си и да просперираш. Нагледен пример е Украйна-Русия. Финландия, Швеция и сие добре знаят това. Няма проблем. Спрете демагогията и излишната демонизация на Русия
  • 16 💥Асвабадиелите💀

    66 19 Отговор
    Много смело и щедро я раздават тая свобода за народите 🤣🤣🤣
  • 17 Турчин

    66 20 Отговор
    Русия не преживя тотално поражение затова е такава нагласата там. Същите настроения ги имаха в Нацистка Германия, в Япония. Японците днес са много добри но всъщност те бяха също нацисти. В Китай извършиха масови кланета. Но бяха "опитомени" от американските ядрени оръжия. Германия беше опитомена от Болшевишка Русия. Но самата Русия не преживя такова "опитомяване". Затова са такива наперени русите. И Турция която беше империя беше опитомена. Почти беше под въпрос съществуването на турска държава в Анатолия но благодарение на Ататюрк се запазиха. Русия не я очакват добри неща в бъдеще. Първо икономически после демографски, географски. Най голямата заплаха за Русия е Китай. Путин го знае много добре но удавника се хваща за змия..

    Коментиран от #109

  • 18 Кофти

    25 6 Отговор

    До коментар #13 от "Павел":

    Еми така е другари животът е несправедлив ти нищо не може да направите по въпроса

    Коментиран от #24

  • 19 Ко рече?

    63 19 Отговор
    Тия Украйна не могат да "освободят", а тръгнали да "освобождават" и натовски държави!

    Коментиран от #36

  • 20 Да залагаме

    47 20 Отговор
    Руските другари ме съмнява че до половин година ще имат ново управление
    на генералите..просто се измъчват в момента излишно във виденията си
  • 21 и не само

    39 13 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    И то какви достойни хора са: Кандидат-депутат на Костя Копейкин остави на улицата 9-членно семейство, вижте кой е Ангел Георгиев
  • 22 БАБА ВИ

    31 61 Отговор
    половината измислена държава Украйна е построена от Руски императори и князе. Улиците носят Руски имена и тн. Изтърваха шанса да я спрат. Оттук нататък тя ще стигне докрай. Вас умира ли ви се за Украйна? На мене не. Който иска да ходи да мре.

    Коментиран от #57, #65, #94

  • 23 дедо йоцо гледа

    40 11 Отговор
    Както са тръгнали да освобождават, накрая ще освободят цялата планета и тя пак ще принадлежи на динозаврите.
  • 24 Павел

    26 54 Отговор

    До коментар #18 от "Кофти":

    Аз не мога , но руснаците могат спокойно. Щом тъпите пияни финландци денонсират парижкият мирен договор то руснаците спокойно могат да си върнат изконните руски земи на скандинавския полуостров, ще стане бързо, там няма кого да пазят, само боклук за чистене.

    Коментиран от #27, #35, #79

  • 25 ще им платят

    27 13 Отговор

    До коментар #13 от "Павел":

    Кога путърляка ни плати тръбата на боцко евроатлантика.
  • 26 Последния офиянец

    37 12 Отговор

    До коментар #13 от "Павел":

    Финландия никога не е подписвала Тристранния пакт и не е официално част от Оста. Финландците подчертават, че те водят отделна война срещу СССР (макар да си сътрудничат с Германия) за връщане на териториите, изгубени по време на Зимната война.

    Коментиран от #43

  • 27 Почти

    23 9 Отговор

    До коментар #24 от "Павел":

    Щяха да върнат..сега цялото нато алпийските дивизии са там и вие нямате как да влезете..
  • 28 Знаеме

    44 4 Отговор
    После и Аляска.Нали била ваша.
  • 29 Що не ни освободите

    44 14 Отговор
    Първо от КостаПичкин?Ще сме ви благодарни.
  • 30 Новия

    10 17 Отговор
    Виц на дойче веде
  • 31 НАТО ВЪН

    20 46 Отговор
    Велик Путин ,Велик !!! Моля те ,помисли да освободиш България !!! Чекаме те с леп и сол!!!!

    Коментиран от #81

  • 32 Браво

    18 35 Отговор
    Освободете Финландия от лапите на еврейския империализъм.

    Коментиран от #38

  • 33 Перкеле

    47 12 Отговор
    Смешното е че сега финландците като ги слушат тия и си казват добре че влязохме във НАТО..опасно глупави хора обитават руската телевизия..даже и по комунистическо време бяха далеч по
    убрани и дипломатични
  • 34 Констатираща

    22 42 Отговор
    Права е Русия, че протестира срещу нахалното и нагло разширяване на НАТО на изток. Същото, ако станеше обратно, как ли ще реагира САЩ? Ще наблюдаваме интересен двубой, но жалко за невинните жертви. Все пак, не са невинни, щом сами си избират съдбата. Нека си теглят, както и ние...

    Коментиран от #60

  • 35 Няма кой

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Павел":

    Да ти върне изкония мозък
  • 36 реру

    51 11 Отговор

    До коментар #19 от "Ко рече?":

    "Тия Украйна не могат да "освободят", а тръгнали да "освобождават" и натовски държави!"

    Първо трябва да освободят себе си, но и това не могат...
  • 37 Стефан

    59 12 Отговор
    През 1939, когато Съветска Русия напада Финландия, самата Финландия е военно неутрална, а Съветска Русия е съюзник на Хитлерова Германия по силата на договора Рибентроп-Молотов. ТОВА СА ФАКТИТЕ И ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА. А сега обърнете внимание чебурашките колко минуси ще натракат на историческата истина. :–))))

    Коментиран от #42, #64

  • 38 Толкова

    35 9 Отговор

    До коментар #32 от "Браво":

    Са зле от пустия имперализъм финките че са първи в класацията за най-щастливата нация на планетата (ватниците и бившите им подопечени народи са в дъното включително и ние)

    Коментиран от #40

  • 39 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    42 13 Отговор
    Гответе се Украйна е следващия член на НАТО.
  • 40 Епа и ти да не спираш

    8 21 Отговор

    До коментар #38 от "Толкова":

    да се наливаш с финска водка, и ти ше си щастлив.

    Коментиран от #41

  • 41 Не само

    16 6 Отговор

    До коментар #40 от "Епа и ти да не спираш":

    И други субстанции има да те правят щастлив, всичко има и няма проблем светът си се върти,
    НО също така има и завистници хейтъри като 💀вАДниците и купейки💀
  • 42 Госあ

    35 8 Отговор

    До коментар #37 от "Стефан":

    Рашките умишлено премълчават че Сталин лично е настоявал България да влезе в тристрания пакт,понеже по това веме ссср е съюзник на Германия

    Коментиран от #53

  • 43 Павел

    16 41 Отговор

    До коментар #26 от "Последния офиянец":

    За невежите евроатлантици - Парижките мирни договори, подписани на 10 февруари 1947 г. в Париж между държавите от антихитлеристката коалиция и България, Италия, Румъния, Унгария и Финландия, уреждат статута на петте държави след края на Втората световна война и им дават възможност да се включат в Организацията на обединените нации. Финландия в момента къса този договор и руснаците вече могат спокойно да им скъсат главите и да си върнат руските територии.

    Коментиран от #49, #50, #55, #68

  • 44 Ватник с къса памет!

    42 11 Отговор
    Ватниците забравиха какъв пердах ядоха от финландците 1940г!
    А тази Скабеева скоро ще получи " статуетка" от украинските спецчасти!

    Коментиран от #107

  • 45 Гост

    31 9 Отговор
    Освободители пак се размечтаха...Да видим до къде ще я докарате в Украйна...до кривата круша...Да знаете Скабеева дали е боледувала скоро...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 путлерофашизъм

    31 11 Отговор
    На ушанките отново им се е допило коктейл "Молотов".
  • 48 Хахахаха

    38 10 Отговор
    А аз мисля, че НАТО трябва да освободи братския руски народ от диктатура!
  • 49 Руснаков

    29 9 Отговор

    До коментар #43 от "Павел":

    Павле...дали няма да се спънат нещо руските терористи...как мислиш...въобще мислиш ли...или мразиш това упражнение...
  • 50 даам

    17 4 Отговор

    До коментар #43 от "Павел":

    Ще си върнат един с....ен
  • 51 Хитлер нападна СССР

    23 12 Отговор
    защото руснаците нападнаха Финландия!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Стефан

    30 3 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Съветска Русия не просто е съюзник на Хитлерова Германия. Не като нас, да им продаваме сирене. Съветска Русия обучава германски бойни пилоти в школата в Рязан и танкови екипажи в Казан. Понеже на победена Германия в първата световна война й е забранено да има бойна авиация и бронетанскови войски. А след подялбата на Полша руските и германските войски правят общ военен парад в Брест.

    Коментиран от #58

  • 54 Пловдив

    35 7 Отговор
    Пияните руски малоумници винаги са имали проблем с инакомислещите. Всъщност това е проблем,на всеки комунист-олигофрен!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ха,ха,ха

    37 5 Отговор

    До коментар #22 от "БАБА ВИ":

    Киевска рус е имало много преди да има държава Русия! Четете история.

    Коментиран от #62, #74, #93

  • 58 Ролф

    24 4 Отговор

    До коментар #53 от "Стефан":

    Ако Хитлер не беше нападнал руснаците СССР и досега щеше да е съюзник на Германия.

    Коментиран от #84

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Констатирал

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Констатираща":

    Много са ти въздушни констатациите, нищо не казваш!!
  • 61 НАТО

    19 6 Отговор
    Чакаме Путин да се тества с нас....ама нещо се ослушва...
  • 62 ха, ха, ха

    10 3 Отговор

    До коментар #57 от "Ха,ха,ха":

    Тук няма четящи, само пишещи!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Сега троляка им

    13 4 Отговор

    До коментар #37 от "Стефан":

    Е зает да оправя САЩ и Тръмпа.Смех,бате
  • 65 Алооооуу

    23 5 Отговор

    До коментар #22 от "БАБА ВИ":

    Бабе, СССР отдавна не съществува!! Ако не можеш да го запомниш ,запиши си го на стената!! В Украйна никой няма да те праща! Там с тебе и без тебе, все тая!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ДВ простите кравари

    9 16 Отговор
    ДВ никой не ви чете простотиите

    Коментиран от #70, #82, #85

  • 68 Алооооуу

    35 8 Отговор

    До коментар #43 от "Павел":

    А бре Павле ,руснаците не могат три месеца едно дере и три канаки да превземат, сега щели да трошат глави във Финландия? Ха ха ха ха ха ха
  • 69 Ха Ха Ха

    16 5 Отговор
    Мисля си ние що не вземем да освободим Македония Албания и Черна гора после Константинопол и на края столицата на русия Украйна.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Симо Хаюха

    17 6 Отговор
    с радост ще освободи орките от нещастния им живот
  • 72 ...

    23 6 Отговор
    Здраво им дойде и на дълбоко. Почнаха да халюцинират.
  • 73 Мбуа ха ха ха ха ха

    27 8 Отговор
    Аре първо Бахмут на който се плюнчите вече 13 месеца.
  • 74 оня

    7 14 Отговор

    До коментар #57 от "Ха,ха,ха":

    Именно Рус, а не уSSраин:))

    Коментиран от #76

  • 75 Ветеран от Протеста

    17 8 Отговор
    Ами те си имат Паметник на руския Окупатор в центъра на София - колко му е да докарат няколко танка пред него и БСП и Възраждане да ги посрещнат с хляб и сол...( шарена сол с... мерудийка )....Ще управляват и без Избори !!!
  • 76 Ха ха

    23 7 Отговор

    До коментар #74 от "оня":

    Човеченце малко. Русия която краде дори името на Киевското царство е създадена от ШВЕДСКИЯ КРАЛ Рюрик. Аре цяла Московска губерния да се прусъедини към Швеция по твоята логика.
  • 77 Ха Ха Ха

    11 2 Отговор
    Бойко наш цар трябва да ожени някоя от дъщерите си или сестра си че не знам има ли законни дъщери за някой киевски княз защото русия тогава май я е нямало.
  • 78 Ха Ха Ха

    19 7 Отговор
    Пък и някой да си спомни какво е станало със ръснаците като са опитали да влезнат във Финландия,пълен провал
  • 79 Незнаещ

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Павел":

    Защо ли само така мислиш ти?Да не си русофил или дядо ти да е бил от БКП?
  • 80 Ха Ха Ха

    11 2 Отговор
    Брадати Фини са се разхождали из сегашна русия постоянно все едно е тяхна територия до като не са стигали до Киевска рус и България да преговарят.
  • 81 Пандисчия

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "НАТО ВЪН":

    Гел подсигури ли си?
  • 82 Брейй

    18 6 Отговор

    До коментар #67 от "ДВ простите кравари":

    Кравари, ама мечтаеш за iphonе - че 14-ка, нали, русначе? Я виж Лавров и той с айфон!
  • 83 Развеселен

    26 6 Отговор
    Това е на класически манталитет на алкохолик!
    След като му удрят един пердах и го изхвърлят от кръчмата, започва да се ежи от улицата и да плаши кръчмаря!
    Тия хора не разбират ли, че вече целият свят им се смее и никой не се плаши от развалината Русия?!

    Коментиран от #86

  • 84 реру

    24 3 Отговор

    До коментар #58 от "Ролф":

    "Ако Хитлер не беше нападнал руснаците СССР и досега щеше да е съюзник на Германия."

    Това е невъзможно, защото СССР разработват операция "Буря" - нападение на Германия...
    Кремъл винаги е предпочитал подчинение, а не съюзници.
    Операция "Барбароса" просто изпреварва "Буря"...
  • 85 Киркор

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "ДВ простите кравари":

    Четем,четеч с нетърпение и настървениееее...
  • 86 Драйфус

    13 2 Отговор

    До коментар #83 от "Развеселен":

    Адмирации за коментара и най вече за сравнението!!
  • 87 Христо

    20 3 Отговор
    Леле, какво им става на тези? Дойде ред да "освобождават" и "братска" Финландия.
    Всички вкупом са изпаднали в някаква допаминова илюзия. Май скоро време ще трябва обикновените руснаци да се вдигнат и да ги събудят...
  • 88 вятъра на промяната

    19 3 Отговор
    Под освобождение Русия има винаги в предвид да подчини и обсеби друга държава. Има желание да ,,освободи" цял свят.
  • 89 Ха Ха Ха

    8 2 Отговор
    За това сме на това положение заради Руснаци,Англичани ,Французи и до някъде Американци емигранти исках да кажа защото индианци тука не съм виждал.
    Да си бяхме взели всичко наше сега щяха да се допитват до нас.
    А и трябваше да завзамем цяла Сърбия та да не лаят много защото и това можеше да стане.
    Но българина си е българин до тука и стига нали победихме.
    А е трябвало тогава генерал Вазов да стане император на целите балкани но той човека от къде да му дойде.
    Нямал е съветници като Александър,Наполеон или Хитлер
  • 90 Ха Ха Ха

    17 1 Отговор
    А и никой руснак нямя да иска да нападне Финландия защото всички имат вили и къщи там.
  • 91 Пипи

    7 2 Отговор
    Дали пък да не го барате хремав, а?
  • 92 Рашка пияница

    16 2 Отговор
    Както ни освободиха и нас и сега освобождават Украйна,ама и 10 години няма да им стигнат ,а какво остава за Финландия.
  • 93 Тоя па

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Ха,ха,ха":

    Киевска какво, казваш... Рус... Хайде почни да мислиш с тази куха лейка, дето я имаш вместо кратуна и може да вденеш някой ден кое е първо - яйцето или кокошката.

    Коментиран от #97, #100

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ха Ха Ха.

    4 2 Отговор
    А и ако прочетете малко история финладците са ни помогнали със воиски срещу турците ние сега да ги зарежем ли.
    Тука има още един потребител хахаха не съм азПочвам да слагам точка след хахахах да не ни бъркате.
  • 96 Бегай

    12 3 Отговор
    Не освобождавайте никой,ненормални алкохолици.Освободете себе си от путин и от манията за величие ,която ви тресе.И тогава ще видите ,че имате всичко ,за да живеете като хора.Живейте и не пречете на другите да живеят!
  • 97 Ония па

    6 2 Отговор

    До коментар #93 от "Тоя па":

    По твоята пълна кратуна излиза че щото има Рус в името значи е Русия, не нещо друго. Гений! Тва путинофилите, точно три клетки у мозъка
  • 98 Московийски пропагандатор

    9 2 Отговор
    Ще освобождават, жалки смешници! Освободете се първо вие!
  • 99 Тони

    11 2 Отговор
    Цяла година Украйна ви прави на маъмуни. На Финландия се точат. За си спомнят що бой са яли в руско финската воъна.
  • 100 Антипутлерист

    5 3 Отговор

    До коментар #93 от "Тоя па":

    Рус е Украйна, московийците са Московия. Капиши?
  • 101 Ха Ха Ха .

    5 2 Отговор
    Просто всичко се знае но някой хора не искат да си признаят че Велика България и КИЕВ са в създаването на русия и тяхната писменост.Просто това им бърка дълбоко,дълбоко и от тука пишештите няма кой да ме обеди в обратното освен някой руски академик лаик комунист.Със каквито тука е пълно.Но историята не лъже.
    Това е просто каквото и да напишете по на там няма да е верно.До тук.
    Това е истината прочетете и после пишете.Киев е столица на русия и по едно време и на велика България даже не са искали да са столица на русия колкото на България .А Фините тогава са се се шляели по цяла русия която я е нямало.

    Коментиран от #102

  • 102 Московийски културен център

    8 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ха Ха Ха .":

    Московийците са измешани с монголите, след като са завладяни от тях.
  • 103 Ха Ха Ха .

    4 2 Отговор
    Историята не лъже Фините правят по страшно Мажино от тъпите фРАНЦУЗИ и във тази зима разсипват Руските войски и танкове какво повече може да се напише на всякъде го има .Просто това няма как да се обори.
  • 104 небитието руско

    7 2 Отговор
    Накрая да не стане така,че Русия да бъде освободена.Никъде другаде в Европа няма диктатури освен в Русия и Беларус.
  • 105 Ха Ха Ха .

    3 2 Отговор
    За мен това са много смели хора който знаейки срещу кого се изправят и чвно да защитят земята си са направили всичко възможно да се противопоставят.
    А не като Японците абсолютни нещастници.
  • 106 Пловдив 1912

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Фините все пак издържат няколко месеца , но Червената армия си казва думата и Финландия, иска преговори за мир !
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Шамара

    4 1 Отговор
    Абе тоя ако дръпне още някоя чашка ще освободи и индианците......!
  • 109 Лина

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Турчин":

    Не е така, китайците много добре знаят, че ако Западът унищожи Русия, следващите са те, така че нямат интерес Русия да се срути.
  • 110 Алексей Сергеев

    6 1 Отговор
    Сталин се опита "да освободи" Финландия 1939-40 г. Тогава "освобождението" им струваше 390 000 убити руски войници и офицери. И аккво получи Сталин? Замръзнали блата и и земя.
    От много пиене на водка и инперски амбиции, на руснаците мозъка им не функциунира нормално
  • 111 666

    3 1 Отговор
    Явно в Кремъл са забравили урокът, който финландците дадоха на болшевишките орди на Сталин - 400 000 хиляди се спънаха пред 10 000 фина с тактика , немско въоръжение и автомат , който после беше копиран от Шпагин с който изкараха ВСВ докато Шмайзер не им конструира АК 47 след като го плениха и освободиха чак през 1952 г, а Каральов не открадна чартежите на ФАУ 2.! 🤣🤣🤣

    Коментиран от #113

  • 112 666

    4 1 Отговор
    В Руската империя, както след това в СССР, истинските войници да били от земите на днешна Финландия, Украйна, Полша и Беларус! Руснаците за нищо не стават, доказва го войната в Украйна!
  • 113 Лаврентий Берия

    0 2 Отговор

    До коментар #111 от "666":

    Само една мъничка поправка - изумителното е, че американците първи залавят Хюго Шмайзер и после го предават на руснаците. Невероятна грешка.
  • 114 Хайнонен Хака

    3 1 Отговор
    Да не стане като предишното ОСВОБОЖДЕНИЕ?! ГОЛЯМ БОЙ ЯДОХА.....
  • 115 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    Руските гащници се самозабравят, а жужето се има за Петър l, време е Русия да бъде смачкана наистина и това не е в ход единствено заради ядреното и оръжие. Те не искат възстановяване на СИВ и Варш. договор, а огромна империя за държава с БВП по-малък от на Южна Корея!!!
  • 116 Един българин

    0 0 Отговор
    В русия е пълен цирк. Ще им се да "освобождават" / поробват всички съседи.
    Украйна ще им види сметката!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания