Last news in Fakti

8 Април, 2023 11:15 752 1

Черна гора започна подготовка за участие в Световното изложение „Експо 2025“ в Осака

  • черна гора -
  • световното изложение-
  • „експо 2025“ -
  • осака

Изложението ще се проведе в Осака от 13 април до 13 октомври 2025 г.

Черна гора започна подготовка за участие в Световното изложение „Експо 2025“ в Осака - 1
Снимка: МЕК чрез агенция МИНА

Черна гора ще участва на Световнато изложение „Експо 2025“ в Осака, предаде черногорската агенция МИНА, позовавайки се на съобщение на Министерството на икономическото развитие и туризма, което е натоварено с координирането на всички дейности в този проект.

По време на първото учредително заседание на Организационния комитет за подготовката за световното изложение е обсъден планът и целите на участието, направен е преглед на ключовите аспекти на проекта като проектиране и оборудване на изложбеното пространство, разработване на програма, промоция и логистика.

Изложението ще се проведе в Осака от 13 април до 13 октомври 2025 г.

Участие в „Експо 2025“ вече са заявили над 150 страни, а организаторът очаква 28 милиона посетители през шестте месеца на изложението.

От черногорското министерство на икономическото развитие и туризма обясняват, че световните изложения са платформа за международно популяризиране и укрепване на имиджа на страната в чужбина и все по-важен инструмент на публичната дипломация.

„Участието на Черна гора в Експото отваря множество възможности за установяване на нови и укрепване на съществуващите дипломатически и икономически връзки, брандиране на страната, увеличаване на преките чуждестранни инвестиции и привличане на туристи“, посочват от министерството.

Добре проектираните национални павилиони, се добавя в съобщението, позволяват на участващите страни да се откроят, да покажат своя потенциал и да влязат в диалог в много области както със страната домакин на Експото, така и с други участващи страни.

Черна гора е участвала четири пъти досега в световни изложения - за първи път като Княжество Черна гора през 1905 г. на изложението в Лиеж, а след възстановяването на независимостта страната участва във всички проведени оттогава изложения - в Шанхай, Милано и Дубай.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист от провинция Тракия

    1 0 Отговор
    Повече от час оглушително мълчание от евролюбците. Разочаровате ме.