Last news in Fakti

10 Април, 2023 20:55 798 11

1000 мигранти пристигнаха на италианския остров Лампедуза

  • мигранти -
  • италианския остров-
  • лампедуза-
  • италия

Вчера в Лампедуза акостираха 26 плавателни съда с общо 974 души

1000 мигранти пристигнаха на италианския остров Лампедуза - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 1000 мигранти пристигнаха в неделя на Лампедуза - остров, разположен южно от Сицилия и по-близо до Африка, отколкото до Италия, предаде италианската новинарска агенция АНСА. Островът се използва като предмостие за отчаяните мигранти, съобщи местен служител.

Те бяха последвани днес от още 36 души, които бяха прибрани в италианската "Зона за търсене и спасяване" от патрулен кораб на бреговата охрана.

В приемния център за мигранти на острова са настанени хора, които няколко пъти превишават капацитета му.

Тридесет и шестте мигранти, включително осем жени и един непълнолетен, бяха спасени през нощта в района на Сар (малтийска акватория, бел. ред.) от патрулния катер на бреговата охрана. Седемметровата лодка, с която са пътували и която е отплавала в 3 ч. сутринта в петък, е останала на дрейф, а мигрантите, след като са били прехвърлени на спасителния плавателен съд, били свалени в Лампедуза. Те съобщават, че са от Буркина Фасо, Кот д'Ивоар, Гамбия и Гвинея.

Вчера в Лампедуза акостираха 26 плавателни съда с общо 974 души. Прокуратурата в Агридженто започна разследване на корабокрушението в събота срещу неделя (католическият Великден) в централната част на Средиземно море, в малтийската акватория. Имало е 22 оцелели, сред които девет жени, спасени от кораба "Надир" на германската неправителствена организация "Рескшип" (Resqship), която откри и телата на двама мъже. Според очевидци 18 души са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Времето

    18 0 Отговор
    се затопля , така ще е до късна есен !

    Коментиран от #4

  • 2 Исторически парк

    26 1 Отговор
    Аз казах ли ви, че тая джкрджа мелони е менте националист и американско мекере 😉 при маестро Салвини амуджи нямаше
  • 3 Добре дошли в Италия!

    19 0 Отговор
    Не се притеснявайте да поискате и да правите, каквото си поискате, не се чувствайте като у вас, тук е либерална демокрация!
  • 4 катран

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Времето":

    Планът на сорос работи..да напълнят европа с лош материал..Австралия окончантелно реши въпроса с талибано-мюслимански орди..От 2012 г. бежанците, пристигащи с лодки се изпращат за регистрация в един от двата лагера – в Науру или на остров Манус в Папуа Нова Гвинея. След като молбите им за убежище са разгледани те се оставят в тези страни, а някои от тях имат възможност за преместване в друга държава – Камбоджа.
  • 5 фон дер лайняяен

    9 0 Отговор
    я елате пиленца при кака..........
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 да да

    15 1 Отговор
    лодки подаръци от нпо...като гледам жертвите...десетки милиони влечуги напълнили европа..а всеки ден четем че не стига работна ръка..Идиоти..те идват да ни убиват..за каква работа говорите..Всеки път след тер.акт..едно и също..Абдула който има и паспорт и учил от малък..бил редикализирал за един ден..а преди това поздравявал съседите ...бил много учтив..
  • 8 пожелание

    10 1 Отговор
    Слагайте подводни мини. Помагат.
  • 9 Абе

    12 1 Отговор
    Следващата лодка и на обратно от там от където са дошли!
  • 10 Нали?

    11 1 Отговор
    Свидетели сме на изграждането на хЕвропски халифат. Всичко това благодарение на Г.европските полЮтици. Целенасочено се води тотална война срещу бялата раса.
  • 11 Бай Иван от Каспичан

    8 1 Отговор
    Само аз ли си мисля, че това не са мигранти, а нашественици 😟
Новини по държави: