Last news in Fakti

12 Април, 2023 04:38 1 530 1

Талибаните убили командир на въоръжената съпротива в Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • убит-
  • акмал амири

Твърдението е на министъра на отбраната

Талибаните убили командир на въоръжената съпротива в Афганистан - 1
Снимка: Туитър

Министърът на отбраната в талибанското правителство в Афганистан обяви днес убийството на опозиционен лидер от северната част на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В изявление министърът каза, че Акмал Амири /на снимката/ е бил сред осемте "бунтовника", които бяха убити по време на операция, проведена в района на тяхното скривалище в провинция Парван.

Амири беше военен командир от Фронта за освобождение на Афганистан, въоръжена опозиционна групировка, бореща се срещу талибаните.

След повторното идване на власт на талибаните в Афганистан през август 2021 г., Амири, който беше един от командирите на специалните части на поддържаното от международната общност афганско правителство, отиде в провинция Панджер, за да се бие с тях.

Известният журналист Билал Сарвари описа атаката в пост в Туитър като "тежър удар срещу анти-талибанската групировка".

Фронтът на съпротивата все още не е потвърдил новината.

След връщането на талибаните на власт в Афганистан бяха сформирани няколко движения за въоръжена съпротива. Засега те не успяват да установят контрол над нито един район в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 4 Отговор
    На бункерния страхливец ортаците.
Новини по държави: