Last news in Fakti

19 Април, 2023 14:50 533 1

"Шпигел": Германия е отменила евакуационна мисия от Судан

  • судан-
  • германия-
  • евакуация

Мисия на германската армия за евакуация на около 150 граждани от Судан е била отменена днес заради сражения в столицата Хартум

"Шпигел": Германия е отменила евакуационна мисия от Судан - 1
Снимка: Shutterstock

Мисия на германската армия за евакуация на около 150 граждани от Судан е била отменена днес заради сражения в столицата Хартум, предаде германското списание "Шпигел", като се позова на неназовани източници.

Говорител на министерството на отбраната отказа да коментира въпроса, а министерството на външните работи за момента не е отговорило на молбата за коментар, съобщи Ройтерс.

"Шпигел" съобщи, че Луфтвафе (германските военновъздушни сили) рано тази сутрин са изпратили три товарни самолета А400М. Машините са кацнали в Гърция, където трябвало да заредят допълнително гориво.

Бундесверът е прекратил мисията заради данни за нови сблъсъци и въздушни удари в суданската столица Хартум.

Сраженията в Судан започнаха в събота, досега отнеха живота на най-малко 185 души и провалиха подкрепяния от международната общност план за преминаване към гражданско управление след десетилетия на автокрация и военен контрол.

Чуждестранни сили, включително САЩ, оказаха натиск за сключване на примирие между армията и паравоенните сили на фона на притесненията, свързани със задълбочаващата се хуманитарна криза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе хе

    3 0 Отговор
    Мале тес германци бе какви самолети са направили не стигат до Судан директно а презареждат и то с перки които харчат по малко по принцип.То некадърно да беше пак по добре чеше да са справи.