Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2023 08:53 1 110 19

САЩ са приели около 125 хиляди украинци от април 2022 г.

  • сащ-
  • разселване-
  • бежанци-
  • украинци-
  • война

Повече от 300 000 души са получили хуманитарна помощ чрез министерството за вътрешна сигурност

САЩ са приели около 125 хиляди украинци от април 2022 г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите на САЩ са приели около 125 хиляди граждани на Украйна като част от програмата за разселване на бежанци, стартирана през април 2022 г., предаде ТАСС. Това се казва в изявление на министъра на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, разпространено в петък.

Както отбеляза той, преди година Министерството на вътрешната сигурност на САЩ стартира програмата „Обединение за Украйна“ в допълнение към обичайния прием на бежанци. Той позволява на украинците да идват и остават в САЩ до две години, ако в страната има лице, което е готово да им предостави финансова подкрепа, както и при други условия. Като спонсор могат да действат по-специално граждани на САЩ, представители на компании или неправителствени организации.

Още новини от Украйна

„Като част от тази хуманитарна програма ние приехме повече от 125 000 граждани на Украйна и техните най-близки роднини“, каза Майоркас. Той отбеляза, че повече от 300 000 души са получили хуманитарна помощ чрез министерството.

В статия, публикувана през юли 2022 г. в The National Interest, експерт от Вашингтонския център за имиграционни изследвания Нейла Ръш отбеляза, че програмата за презаселване на бежанци от Украйна всъщност може да позволи на „неограничен брой“ украинци да се преместят в Съединените щати, включително за сметка на бюджетни средства.
Както подчертава Ръш, „Обединение за Украйна“ се позиционира като частно финансирана програма, но някои от нейните разпоредби позволяват да се отделят пари на данъкоплатците за нейното изпълнение. Според тези правила канещо лице в Съединените щати може да бъде по-специално агенция, която се занимава с разселването на бежанци и получава средства от бюджета. В статията се отбелязва, че бежанците, след като са получили обезщетения от американските власти, ще могат да действат като канещо лице за други украинци, които също ще получат обезщетения при пристигането си. Според Ръш това "потенциално създава цикъл на миграция" на украинци към САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    20 2 Отговор
    При нас в кооперауията, от 14 апартасента - 4 са с украинци. Всички говорят на руски помежду си. Колко украинци прие Бг питам, а не фащ, които плащат на бандеровците за да им тези бежанци!!??
  • 2 Генерал Аугусто Пиночет

    21 2 Отговор
    Да ги зимат сичките укри до един
  • 3 дядо поп

    22 5 Отговор
    Ха на бас , че всички са образовани и специалисти в някаква област.
  • 4 Нов

    15 3 Отговор
    Дали има някои от приетите да е без образование над 60 г.и без никакви финанси?Нека има и такава информация.
  • 5 Комон сенс

    16 1 Отговор
    Няма проблем запада да приеме и 50 млн украинци - християни с образование и прочее.
    Въпросът е какво ще остане от държавата след този дмеографски колпас?!

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Анонимен

    20 2 Отговор
    Приетите ще са от висшите чиновници, които са се приютили на топло и сигурно докато приключи всичко. След края на войната ще се приберат обратно, за да продължат да смучат като пиявици. Те и нашите не са по-различни.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Как каво

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Комон сенс":

    Ще си остане коренното население- руснаците!
  • 9 А в България колко са

    11 1 Отговор
    И при какви условия са приети в САЩ? В кои щати- западащите?
    А у нас при какви лукс условия ги отглеждаме? И са първа линия в луксозните курорти!
    Дали САЩ ще позвали до всеки американски флаг да се вее украинския пар...ал и да искат ос авката на Байдън!
    Къде е приликата и къде е разликата !?
  • 10 Петър

    6 3 Отговор
    Приели, ама ако някой ги издържа, демек осигурява им спане, храна, плаща за здравно обслужване и всичко останало. А европейските държави хрантутят украинците за сметка на данъкоплатците си и си съсипват собствените земеделци, заради канцерогенното украинско зърно, плодове и зеленчуци, влязло безмитно.

    Коментиран от #17

  • 11 факуса

    5 1 Отговор
    всички трябва да им пратят
  • 12 Колкото 5-милионна България

    5 1 Отговор
    лицeмepи пoдли и кoвapни
  • 13 Защо толкова

    1 1 Отговор
    Малко? Нали уж щели да подпомагат Украйна колкото е необходимо.
  • 14 То някой

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Комон сенс":

    Ако я мислеше тая държава нямаше да и се случи това което е в момента.
  • 15 Пахаха

    1 0 Отговор
    Демократите поели в най малко пъти бройка бежънци.. "Колко невероятно и неочаквано ". ФАЩ и цялата им сган поддръжници са едни боклуци
  • 16 Какви

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Са тия пиявици дето намират каквото търсят и после се връщат 2 остатъка от държавицата им?
    То така България да е станала 10 милиона
  • 17 Какво

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Здравно обслужване в Америка? Вторник операция, вторник втора смяна, сметка 15 000 $ жилище на кредит, експлоатация е това не са разходи.
  • 18 дядото

    2 1 Отговор
    на фона на милионите бегълци в ес,тази цифра звучи като подигравка,защото сащ са държавата виновна за ставащото в украйна
  • 19 Мухаа,хаа!

    0 0 Отговор
    Великата Демокрация,разположила се на цял континент, с многомилионно население,и могъща валута " благосклонно " е приела 125 хиляди души. По малко от една шепа България! И уверено мога да мисля,че тези 125 хиляди- до един са с високо образование и добри специалисти в различни сфери.Бачкачи имат в излишък,от съседно Мексико.