Last news in Fakti

27 Април, 2023 08:23 1 060 3

Съперникът на Тръмп! Десантис обявява през май плановете си за Белия дом

  • рон десантис-
  • републиканска партия-
  • флорида-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Последните социологически проучвания обаче показват, че губернаторът на Флорида изостава от бившия шеф на Белия дом

Съперникът на Тръмп! Десантис обявява през май плановете си за Белия дом  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис е готов да обяви участието си в президентската кампания през 2024 г. още в средата на май. Това съобщава NBC News, като се позовава на източници в Републиканската партия.

Някои от поддръжниците на Десантис го призовават да обяви решението си на 11 май. Други хора от обкръжението на губернатора обаче смятат, че е рано.

Тръмп препоръча на съперника си да се оттегли, за да не разпилява гласове.

Въпреки това всички подчертават, че съобщението ще бъде направено в средата на май.

Десантис отдавна е смятан за един от основните съперници на бившия американски президент Доналд Тръмп. Последните социологически проучвания обаче показват, че губернаторът на Флорида изостава от бившия шеф на Белия дом.

Проучване на Morning Consult, проведено във вторник, показа, че Тръмп изпреварва ДеСантис с 37 процентни пункта. Анкета на FoxNews, публикувана в сряда, показа ясна преднина на Тръмп, като 53% от анкетираните го подкрепят, а 21% са "за" ДеСантис.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който не обяви участието си в изборите, има едва 6%, докато бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли, която обяви участието си, има 4% подкрепа.

Припомняме, че в сряда бившият губернатор на американския щат Арканзас Аса Хъчинсън официално обяви президентската си кампания за 2024 г.

Тръмп, който е считан за фаворит, е изправен и пред редица дела в съда, което е прецедент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ейнджъл

    8 1 Отговор
    Тръмп ще спечели
  • 2 РОНИ е бъдещия успешен президент на САЩ

    3 4 Отговор
    A леле-малее .... в какво чудо ще намерят руските военнолюбиви "ястреби" И Путин с войната си в Украйна , ако вместо Тръмп и Байдън, младия и енергичен републиканец Рон ДеСантис - бивш закален командос-офицер и участник в най бързите специални мисии и рискови операции на САЩ в "най-горещите точки по света" и запознат отлично с руската военно-агресивна доктрина , бъде избран за следващия Президент на САЩ ....!!!
  • 3 глоги

    0 0 Отговор
    бившАТА посланиЧКА на САЩ в ООН- Ники Хейли,