Last news in Fakti

27 Април, 2023 09:50 2 833 48

Нови проблеми за Тръмп! Журналистка обвинява републиканеца в изнасилване

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • елизабет джийн карол

79-годишната Елизабет Джийн Карол, бивш автор на списание Elle, търси неуточнено обезщетение от 76-годишния Тръмп, фаворит в президентската кампания за 2024 година

Нови проблеми за Тръмп! Журналистка обвинява републиканеца в изнасилване  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Писателката и журналистка Е. Джийн Каръл, която съди бившия американски президент Доналд Тръмп за изнасилване, в сряда даде показания пред съда, съобщи "Ройтерс".

Делото започна на 25 април.

В сряда, Каръл разказа с подробности какво точно се е случило преди почти 30 години.

Съдът трябва да определи дали бившият президент на САЩ я е нападнал и след това е излъгал за това.

"Тук съм, защото Доналд Тръмп ме изнасили и когато писах за това, той излъга и каза, че не се е случило, каза Е. Джийн Карол пред съдебните заседатели във федералния съд в Манхатън. Той излъга и разби репутацията ми, а аз съм тук, за да се опитам да си върна живота."

79-годишната Каръл, бивш автор на списание Elle, търси неуточнено обезщетение от 76-годишния Тръмп, фаворит в президентската кампания за 2024 г.

Според твърденията ѝ, тя е била насилена в съблекалнята на универсален магазин Bergdorf Goodman в Ню Йорк в края на 1995 г. или началото на 1996 г.

Каръл казва, че Тръмп я е оклеветил, като е нарекъл твърдението ѝ за изнасилване измама, лъжа и "пълна измама" в своята медийна платформа Truth Social, като е казал още, че тя не е неговият "тип" и е измислила твърдението, за да продаде мемоарите си.

Тръмп не присъства и не е длъжен да присъства на процеса, който започна във вторник. Той има планирано предизборно събитие в Ню Хемпшир в четвъртък и двете страни посочиха, че е малко вероятно Тръмп да свидетелства. Американският окръжен съдия Люис Каплан обаче предупреди, че Тръмп може да се сблъска с още правни проблеми, ако продължи да обсъжда случая, включително и в социалните мрежи.

Въпреки че от предполагаемото деяние вече са изминали много години, според законодателството Каръл има право да заведе дело, тъй като няма давност.

Припомняме, че това е поредният процес срещу Тръмп.

Той отговаря по гражданския иск, заведен от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс за търговска измама. Също така се води дело заради това, че е имал връзка с порно актрисата Сторми Даниелс и малко преди президентските избори през 2016 г. той ѝ е платил 130 000 долара, за да мълчи.

Тръмп не се призна за виновен по нито едно от обвиненията. Той определи процеса като политически.

Тръмп отдавна избягва правни последици в личния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни граждански дела през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, но избегна осъждане от Сената.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    81 0 Отговор
    Боже, боже
  • 2 Да кажа

    120 8 Отговор
    Щом всяка бабичка в Америка на която не и стига пенсията може да съди всеки за "изнасилване",значи има нещо сбъркано в тая държава определила се като "стожер на демокрацията!

    Коментиран от #28

  • 3 Петър

    98 3 Отговор
    Ищцата е на 80 години в момента, а според твърденията и, е била изнасилена когато е била на 50 години, защо 30 години е мълчала? Българският народ има една хубава поговорка за такива случаи:
    Досетила се Мара,..................

    Коментиран от #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лорда

    55 2 Отговор
    И мене ме изнас.илиха преди 30 години на последната спирка на трамвай 7.От тогава съм на върха на славата.
  • 6 Хихихихихи хихихихи

    69 3 Отговор
    Ако беше скочил на мъж е нормално, но на жена....не.
    Тая 79 год. защо не чака още 30 год. и тогава да го обвини. Чудят се какво да скалъпят и му спретнаха sеxs а фера. А БайИздън е третополов и не е обвинен човека
  • 7 гост

    77 2 Отговор
    Още преди 120 години великият МАРК ТВЕН казва: "Ако искате да провалите кандидат за президент съберете 10 деца, 5 бели и 5 черни дайте им по 1 долар и до като кандидатът държи речта си ги накарайте да застанат пред него и с протегнати ръце да вика: ТАТЕ, ТАТЕ..."
  • 8 гаджи

    72 0 Отговор
    ТЕЯ СЕ НСРАХА ВЕЧЕ
  • 9 Дияна Д.

    38 2 Отговор
    И мен изнасили, докато снимахме сериала. Правих тройка с Вергов и Тръмп.
  • 10 сексът за политически цели

    57 2 Отговор
    Супер САЩ станаа супер жалки , там явно упражняват секса само насилствено и то постоянно за да навъртят бройката. Апа демократите са супер тъпи и вождът им за да избегне насилието в секса опипва малки дечица и прилага насилието в други неща ..
  • 11 Гошо

    69 2 Отговор
    По голяма глупост не бях чел. Изнасилена в съблекалнята на универсален магазин, където охраната ще дойде веднага...Явно е имала мокри сънища...
  • 12 БПФ

    62 3 Отговор
    Без доказателства, това е обикновена клевета !!!

    Коментиран от #16

  • 13 123456

    74 3 Отговор
    Тръмп изнасилва 50 годишна ( преди 30г става това ) в съблекалня на магазин !!! При положение, че той прави конкурса Мис Вселена и най-хубавите млади момичета са около него нон стоп в частни имения за милиони ! Бих казал - нелепа скалъпица от модерни тенденции за обвинения ...
  • 14 Сандо

    51 2 Отговор
    Насилена /или изнасилена - има разлика/ някъде около Новата 1996 година ,когато тя е на около на 52-53 години?Извинете,но ако американците са идиоти,то ние не сме и такива новини само ни развеселяват.И ни карат сериозно да се тревожим за държавата,която иска да командори Земята и околностите и.А Тръмп ми пада в очите като ценител на женските прелести.
  • 15 1234567

    36 1 Отговор
    Сети се Мара да се побара, аман от такива!
  • 16 ДРЕБНОПиШKOBЕЦ

    2 16 Отговор

    До коментар #12 от "БПФ":

    Ми те са до
    Ядреното куфарче
    На ПУ.ин....в ...бронирана стъкленица...

    Коментиран от #45

  • 17 внимание идиоти в политиката

    38 2 Отговор
    Завалийката Тръмп дали си го е извадил някога от " изнасилваните " от него " жертви " . Тия демократи са с неограничен ресурс от тъпота и това иска да управлява Света .
  • 18 Пешо

    44 2 Отговор
    хахахха, Тръмп е изнасилил всички американски бабички преди 30 години. Тия наистина са жалки вече в опитите си да го компрометират. Има изненада обаче - ефекта ще е обратен.
  • 19 егати проблема

    30 1 Отговор
    това му гарантира избирането ! що не обвиняват байдън ?
  • 20 И една жена на име Тара Рийд

    38 2 Отговор
    обвинява от десетилетия Джо Байдън за сексуално посегателство, докато е работела като стажантка в Конгреса, обаче никой не разследва случая. Щом е възможно 50 души от ЦРУ да бъдат убедени да излъжат, че лаптопът на Хънтър е "руска пропаганда" на миналата президентска кампания, няма да се учудя, ако обвинят Тръмп във всички възможни грехове и престъпления. Демокрация има само за Демократическата партия.
  • 21 Селянин

    31 1 Отговор
    Такъв страх тресе кочината, че съм убеден, че ще изкарат и видео записи от преди 30 години, на които ясно се вижда как бабата и тромпета влизат в съблекалнята и след половин час бабата излиза изпокъсана и размазана. Голяма излагация. И всичко това само и само да прикрият фалита. Хайде натискайте копчето и да се свършва.
  • 22 12345

    34 1 Отговор
    Тази баба наскоро е издала книга и понеже продажбите не вървят, решила да стане популярна на гърба на Тръмп.
  • 23 на американците Русия им не требе да ги

    14 0 Отговор
    Уважавана американска дама демократично повлияна :
    - Тръмпчо , извади го за малко да ходя да ти заведа едно дело за изнасилване и после ще продължим .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анонимен

    22 0 Отговор
    Станала на 80г се сетила да си връща живота..
  • 26 Кольо Мамата

    20 0 Отговор
    Смешни стават вече с тези обвинения. Дядо Тръмп го изкараха секс машина, еве всичко наред.
  • 27 Бгг

    15 0 Отговор
    Интересно как жените се сещат, че били насилвани преди години. А дали те самите не са се предлагали за постове и пари ??? Те и сега това искат - пари. Жените са продажни същества като цяло. Е има и малко изключения и между тях.
  • 28 КОТарАК

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да кажа":

    кой е стожер на демокр. според теб?
  • 29 Политкоректен

    20 0 Отговор
    Така е. Жената е чакала Тръмп да се кандидатира втори път за президент, за да се сети, че е била изнасилена. Досега всъщност не е била изнасилена и ако Тръмп не се беше кандидатирал - нямаше да бъде.
  • 30 оня

    17 0 Отговор
    Тези са царе на интригите:))
  • 31 Гандалф

    16 0 Отговор
    Изнасилил я преди 30 годинини...че защо не изчака още 30 години...да си признае...пиар...частичка известност и слава..да не забравим и паричния еквивилент...
  • 32 М3 голд

    16 0 Отговор
    И тази добра! Извадиха баба на 79 г. Тръмп го изкараха голям нерез. При тези хубави негови жени, тия чудовища дали ги е поглеждал? Но демократите (социалистите!!!) в САЩ няма да подбират средства срещу Тръмп. И ако успеят, ще излезе късмета на друг републиканец. Но гласовете за Тръмп са си негови и ще ги даде и Байдън си отива.
  • 33 Еййй

    12 0 Отговор
    Тръмп ако беше долен като тях, досега да им е изфабрикувал хиляда кирливи ризи ! Тя тая не си знае годините, а сега взела, че изведнъж се сетила !
  • 34 абг

    9 0 Отговор
    Тези хора вече стават трагикомични, да се смееш ли, да плачеш ли ?
  • 35 Бай Курти

    3 1 Отговор
    Освен че искат целия свят да е в краката им искат и всяка жена ,която пожелаят да е в гащите им!АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ от най високо ниво.А историята на самите принудителни сексуални посегателства много ми приличат на предизвиканите военни конфликти по света.Ама едно към едно по бруталност.
  • 36 Аз него

    9 0 Отговор
    Харесвам ама и на тия тъпни ако се върже някой значи в тъй наречената западна цивилизация живеят наистина завършини идиоти
  • 37 Хомосапиенс

    9 1 Отговор
    Тръмп май само Десито Радева каде не е оправил.😄😄😄
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ха ха ха

    8 1 Отговор
    Вече е повече от ясно , че американските комунисти от псевдодемократската партия са предприели масова кампания за оклеветяване на Тръмп и използват платени ревли и ревльовци за това . Както винаги "демократите" са жалки .....

    Коментиран от #41

  • 40 факти .

    8 1 Отговор
    Тръмп не се занимава с по дърти от него ...поредното очерняне...страхът от него е голям
  • 41 Сандо

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Ха ха ха":

    Оправи си понятията:комунистите нито са социалисти,нито пък социалдемократи.Казват ти го за да не продължаваш да живееш в заблуди,насаждани от настоящите политкоректни медии и пропагандатори.
  • 42 копейкин

    2 4 Отговор
    мууууутуууу
  • 43 Като си почнал

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    да смяташ, преди тридесет години Тръмп е бил на 46 ... и е си е падал от пръв поглед по красавици като нея , случайно срещната в магазин. Абе този човек ...много смел е бил
  • 44 итилимършо

    4 0 Отговор
    Я га се сетила .. но вече не е останал материал в утито за доказателство така че сорри .. тези изявления се правят до 72ч след това чао ,няма доказателство няма и никой вина!
  • 45 Кълвачо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДРЕБНОПиШKOBЕЦ":

    отивай в гората. Много дървета чакат.
  • 46 генчо

    3 0 Отговор
    еййй много им пречи значи, тва е типично демократско спретват му секс скандалче и айди голям проблем а тоя байдън кат вкара света в конфликти да го е и у мумията изперкала, що при тръмп нямаше войни по света веее
  • 47 Карлуково

    1 0 Отговор
    Бабата на Червената шапчица се оплакала,че вълкът първо я....,а в последствие била глътната.После и ловецът повтори от същото.Е.... ДЕМОКРАЦИЯТА и ценностите и.Съдът я наказа за последното.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.